Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Συχνά ρωτώ...



       Συχνά ρωτώ τον άνεμο, τον ήλιο, το φεγγάρι
       σε ποια αγκαλιά, σε ποιο φιλί, σε ποιων ματιών τη χάρη
       Να σεργιανάς, να χάνεσαι να λες, ν' απολογάσαι
       κι όταν μονάχη σου βρεθείς λιγάκι αν με θυμάσαι..
       Συχνά ρωτώ τα κύματα που αλαργοταξιδεύουν
       μήνυμα αν έχουν ή γραφή,μα εκείνα μ' αγριεύουν
       Κι όταν σε βρούνε μάτια μου, μη δώσεις το χαμπέρι,
       πως άλλο πια δε μ' αγαπάς, πως άλλο βρήκες ταίρι
       Κι όλοι μου λένε: ''τα βουνά μόνο δεν αλαργεύουν,
       του έρωτα οι χάρες κι οι καημοί μαραίνονται και φεύγουν''..
       Μα εγώ τους λέω: ''Ψέματα, Ψέματα  μη μου λέτε'' 
       πως: ''δεν αλλάζουν οι καιροί κι η αγάπη δε ξεχνιέται''...

Kαταγγελία για Λιμενικό Σώμα Χανίων.


Την Τετάρτη βράδυ καθώς περπατούσαμε στο γραφικό και πανέμορφο Παλιό λιμάνι των Χανίων κάποια στιγμή είδαμε τη λέμβο του λιμενικού σώματος Χανίων να ρίχνει επεξεργασμένα καύσιμα και άλλες ακάθαρτες ουσίες στη λιμάνι προκαλώντας αποπνηκτική κακοσμία και μία πραγματικά απαράδεκτη εικόνα στο πανέμορφο λιμάνι. Παρακάτω σας παραθέτω σχετικές φωτογραφίες.
Είναι κρίμα ένα από τα πιο όμορφα σημεία των Χανίων να μην αποδέχεται το σεβασμό όλων μας.

Ένα τέλειο τραγούδι...

Τι παράξενη κοπέλα είσαι εσύ...





Τι παράξενη κοπέλα είσαι εσυ
τι μεράκια έχεις και σε βασανίζουν
ώρα τώρα το 'χεις ρίξει στο κρασί
και τα μάτια σου τα βλέπω να δακρύζουν.

Ώρα τώρα το 'χεις ρίξει στο κρασί
και τα μάτια σου τα βλέπω να δακρύζουν.

Τι μυστήριο κορίτσι είσαι εσυ
μια σε βλέπω στα μεταξωτά ντυμένη
μια σε βλέπω να τα πίνεις σαν τρελή
κι από ντύσιμο πολύ κακοφτιαγμένη.

Μια σε βλέπω να τα πίνεις σαν τρελή
κι από ντύσιμο πολύ κακοφτιαγμένη.

Τι παράξενη κοπέλα είσαι εσυ
δεν μ' αρέσει η ζωή αυτή που κάνεις
άσε πλέον τις ταβέρνες, το κρασί
σου το λέω πως στην ψάθα θα πεθάνεις.

Άσε πλέον τις ταβέρνες, το κρασί
σου το λέω πως στην ψάθα θα πεθάνεις.

Το video που ξεφτυλίζει την χώρα μας - Χάρισμα σας κ.Βενιζέλε


«Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»

Δεν ντρέπεστε όλοι μαζί; Γιαυτό πάνε φαντάροι και γίνονται ΟΥΚάδες; Αυτή είναι η παιδεία που θέλετε στον στρατό κ.Βενιζέλε; Ξηλώστε τον ...μάγκα διοικητή και στείλτε τον στο σπίτι του.

Είναι ξεφτίλα αυτό που ακούμε στο video....




Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες...



Και βέβαια δύσκολος καιρός για πρίγκιπες, και όχι πρίγκιπες με την κυριολεκτική έννοια γιάτι γι αυτούς πάντα είναι καλός ο καιρός, αλλά για τους πρίγκιπες στην ψυχή. Αυτούς τους δεκάχρονους και ογδοντάχρονους 'πιτσιρικάδες' που χαίρονται και αναζητούν τα απλά πράγματα της ζωής, πιτσιρικάδες που χαμογελούν και διασκεδάζουν τη ζωή τους από την αρχή εώς το τέλος. Που διακατέχονται από τεράστιες δόσεις τρέλας, καλής διάθεσης και ζωντάνιας!!!
Γι αυτούς που ακόμα και σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διαννύουμε βρίσκουν αυτό το κάτι το ξεχωριστό , αυτό που τους κάνει να χαμογελούν και να βλέπουν τη ζωή αλλιώς..
Και βέβαια δύσκολος καιρός για πρίγκιπες αλλά ας προσπαθήσουμε κι εμείς να κλέψουμε λίγη από τη μαγεία τους...

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Τι φωνή έχει αυτός ο άνθρωπος;;;






Ότι καλύτερο έχω ακούσει.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία σήμερα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες. Πολλοί παράγοντες φαίνεται οτι συμβάλλουν στην αύξηση της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται και πολλοί τύποι θεραπείας έχουν δοκιμασθεί, οι οποίες έχουν πιθανότητες επιτυχίας στο βαθμό που το άτομο αλλάζει τελικά τις διατροφικές του συνήθειες.
Η παχυσαρκία είναι μία επιδημία και δεν μπορεί να λυθεί αποσπασματικά, μόνο με την δίαιτα. Η πρόληψη φαίνεται να είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος και ο πλέον μακροχρόνιος.
Έχει αποδειχθεί ότι η παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και σακχαρώδους διαβήτη, ενώ η απώλεια σωματικού βάρους έστω και 5-10% μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου και την αρτηριακή πίεση.
Με δύο λόγια η παχυσαρκία είναι σοβαρή απειλή για την υγεία και ύπουλος εχθρός για την αισθητική του σώματος. Κι ενώ σε προϊστορικές εποχές μπορεί να έπαιζε το ρόλο μιας αποθήκης λίπους και να εξασφάλιζε την επιβίωση σε περιόδους λιμού, το μόνο που εξασφαλίζει σήμερα είναι η μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του ατόμου.

Πότε συμβαίνει;

Παχυσαρκία μπορεί να επισυμβεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Μερικές φορές μπορεί να προσλάβει δραματικές διαστάσεις και η κατάσταση αυτή περιγράφεται ως κακοήθης παχυσαρκία

Πως δημιουργείται η παχυσαρκία;

Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται από υπερβολική εναπόθεση λίπους στις λιπαποθήκες του σώματος. Φυσιολογικά το λίπος, στο σύνολό του, αποτελεί το 15-20% του σωματικού βάρους για τον άνδρα και το 20-25% για τη γυναίκα. Στην παχυσαρκία το ποσοστά αυτό μπορεί να φτάσει το 40%, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις και το 70% (κακοήθης παχυσαρκία). Η κατανομή αυτού του λίπους είναι γενετικά καθορισμένη (δομικό λίπος) και διαφέρει ανάλογα με το φύλο. Διαφοροποιείται κατά τη διάρκεια της ήβης, κατά την εποχή δηλαδή που αναπτύσσονται τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του φύλου.

Που οφείλεται η παχυσαρκία;

Σε διάφορoυς παράγοντες όπως:
  • Γενετικοί παράγοντες
  • Οικογενής παχυσαρκία
  • Λίγα και μεγάλα γεύματα
  • Μειωμένη φυσική δραστηριότητα
  • Λήψη φαρμάκων
  • Ψυχολογικοί παράγοντες

Γιατί οι Έλληνες είναι παχύσαρκοι;

  • Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει καλά ότι η παχυσαρκία είναι νόσος.
  • Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι Έλληνες είχαμε σημαντική στέρηση τροφίμων, και τώρα "πέσαμε" κυριολεκτικώς επάνω στην αφθονία του φαγητού.
  • Δυστυχώς δεν έχουμε την πρέπουσα ενημέρωση σε ευρεία έκταση σε ότι αφορά την επιλογή τροφίμων, παρότι η ελληνική δίαιτα και ιδίως αυτή που εφαρμόζονταν την παλαιά εποχή στην Κρήτη είναι η κατ΄εξοχήν δίαιτα μεσογειακού τύπου, η οποία συνιστάται σήμερα και μάλιστα υιοθετείται και ενθαρρύνεται από πολλές πολιτισμένες χώρες. Μόνο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα  αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι αυτή η δίαιτα η οποία στηρίζεται σε πολλά λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ψάρι και σε μικρές ποσότητες από κρέας και στα προϊόντα του, είναι η δίαιτα η οποία συνδυάζεται με καλή υγεία, λιγότερη προσβολή του καρδιαγγειακού συστήματος από αθηροσκλήρωση, λιγότερα νεοπλάσματα.
  • Στην Ελλάδα, μόνο τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε την αξία της φυσικής άσκησης, και δη την αξία του απλού περπατήματος.

Θεραπεία της παχυσαρκίας

Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες

Κύριος στόχος της θεραπευτικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας παραμένει η απώλεια βάρους, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δημιουργία αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας, με τη μείωση του ποσού της προσλαμβανομένης τροφής σε 500-1000 Kcals λιγότερο από τις ημερήσιες ανάγκες.
Ετσι, οι νέες οδηγίες, δίνουν έμφαση σε γενικές δίαιτες, χωρίς ιδιαίτερη αναφορά σε ποσοστά και αριθμούς. Σκοπός της δίαιτας είναι η διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους, η διατροφή με υγιεινές τροφές, η διατήρηση χαμηλών επιπέδων χοληστερίνης και η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Προτείνονται δύο γεύματα την εβδομάδα με παχιά ψάρια, όπως τόνο ή σολωμό, ή κονσερβοποιημένα ψάρια, όπως σαρδέλλες ή τόνο. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στα ευρήματα ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες, η αυξημένη ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν ορισμένα ψάρια, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης καθορίζεται στα 300 mg για τους περισσότερους ανθρώπους, ενώ για όσους παρουσιάζουν καρδιολογικά προβλήματα ή αρτηριακή υπέρταση, η πρόσληψη χοληστερόλης, καθορίζεται στα 200 mg την ημέρα.
Επιτρέπεται στους υγιείς ενήλικες, την κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα, εφ' όσον η υπόλοιπη πρόσληψη χοληστερίνης είναι περιορισμένη, αφού σύμφωνα με άλλες έρευνες, η κατανάλωση αυγών και ιδιαίτερα του κρόκου, δεν προκαλεί αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης του αίματος σε όλους.
Άλλες προτάσεις αφορούν τον περιορισμό του λίπους περιέχουν επεξεργασμένες τροφές όπως μπισκότα, κράκερς ή μαργαρίνες, τον περιορισμό του αλατιού σε 6 gr (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) την ημέρα και τον περιορισμό του αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.
Επισημαίνεται επίσης ότι το μέγεθος των μερίδων, παίζει σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη παχυσαρκίας, ενώ οι τροφές που περιέχουν μικρές ποσότητες λίπους, δεν έχουν απαραίτητα και λίγες θερμίδες, Τέλος, προτείνεται γρήγορο βάδισμα τουλάχιστον 30 λεπτών την ημέρα, με σκοπό τόσο τη σωματική άσκηση όσο και την κατανάλωση θερμίδων.

Σωματική άσκηση

Παράλληλα θα πρέπει να αυξάνεται η σωματική άσκηση, η οποία βοηθάει στη μεγαλύτερη δυνατή απώλεια σωματικού λίπους, με παράλληλη διατήρηση ή και ενίσχυση του μυϊκού ιστού. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της άλιπης μάζας στο σώμα, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο βασικός μεταβολισμός. Δηλαδή πολύ απλά, 'καίμε' περισσότερες θερμίδες.

Φαρμακευτική αγωγή

Η φαρμακευτική αγωγή της παχυσαρκίας θα πρέπει να αποτελεί το δεύτερο βήμα για την αντιμετώπισή της. Το παχύσαρκο άτομο θα πρέπει να καταφεύγει σε χρήση φαρμάκων μόνο όταν η διαιτολογική αντιμετώπιση έχει αποδεδειγμένα αποτύχει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η χρήση των φαρμάκων, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας συνδυάζεται με πληθώρα ανεπιθύμητων ενεργειών.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η χρήση φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας δεν απαλλάσσει το παχύσαρκο άτομο από την ανάγκη να υποβληθεί σε δίαιτα και σωματική άσκηση. Απλά βοηθάει περισσότερο στην απώλεια βάρους αλλά και στην αποφυγή υποτροπής.

Χειρουργική αντιμετώπιση

Τρίτο και τελευταίο βήμα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας μπορεί να αποτελεί η χειρουργική αντιμετώπιση. Το παχύσαρκο άτομο μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά, αποκλειστικά και μόνο όταν όλες οι άλλες προσπάθειες θεραπείας έχουν αποτύχει ή όταν πρόκειται για νοσογόνο παχυσαρκία, όπου οι κίνδυνοι για την υγεία αλλά και τη ζωή του ατόμου είναι αυξημένοι.

Τα δάκρυα του Jamie Oliver

Γιατί τον έπιασε το παράπονο;



Ο διάσημος σεφ, βρίσκεται στην Αμερική, σε μια προσπάθεια που γίνεται εκεί σε κυβερνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Ο ίδιος προωθώντας τρόφιμα υγιεινά, επισκέπτεται σχολεία. Όμως...

όπως ο ίδιος ομολόγησε, ο κόσμος δεν έχει την διάθεση να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες χρόνων. Σε ένα σχολείο όπου πήγε, ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις των μαθητών, απ΄όπου και η φωτογραφία. Στενοχωριέται που δεν καταλαβαίνουν όπως είπε τι είναι το καλό τους.

Ωμός εκβιασμός!

Πιέσεις για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων δέχεται η Ελλάδα από τη Γαλλία και τη Γερμανία, 24 ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο τη χορήγηση ή μη πακέτου παροχής οικονομικής βοήθειας στη χώρα μας.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του πρακτορείου «Reuters». Μέρκελ και Σαρκοζί ασκούν παρασκηνιακά ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα, την στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι, πρωτοστατούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μειώσει η χώρα μας το έλλειμμά της.

«Κανείς δεν λέει “αγοράστε τα πλοία μας αλλιώς δεν θα σας σώσουμε”, ωστόσο η σαφής υπόδειξη είναι ότι θα μας στηρίξουν περισσότερο αν κάνουμε αυτό που θέλουν στο μέτωπο των εξοπλισμών», δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στο «Reuters».

Όπως αναφέρουν κάποιοι αξιωματούχοι, Γαλλία και Γερμανία χρησιμοποιούν την κρίση ως μοχλό πίεσης για να προωθήσουν την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων, ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες.

Η Γαλλία πιέζει την Ελλάδα να αγοράσει 6 φρεγάτες, 15 ελικόπτερα και μέχρι και 40 πολεμικά αεροσκάφη τύπου Rafale, συνολικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο ασκεί πιέσεις στην Αθήνα για την αποπληρωμή του υποβρυχίου «Παπανικολής» στον γερμανικό όμιλο «ThyssenKrupp».
Ο υφυπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε στο «Reuters» ότι «έτσι συνέβαινε πάντα με αυτές τις χώρες και όχι τώρα που υπάρχει η κρίση».

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: naftemporiki.gr

Γερμανικό μπλόκο και σκληροί όροι για την παροχή βοήθειας

Γερμανικό μπλόκο και σκληροί όροι για την παροχή βοήθειας

23 Μάρτιος 2010
Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης

Η Γερμανία θέτει τρεις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη συμφωνία διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Οι όροι είναι σκληροί και χρειάζονται χρόνο για να υλοποιηθούν, κάτι που δείχνει ότι τουλάχιστον μέχρι και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γερμανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση της για μη παροχή συγκεκριμένης βοήθειας προς τη χώρα μας.

Για να συναινέσει στη στήριξη η Γερμανία θα πρέπει:

*Να εξαντληθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές

*Να εμπλακεί στη βοήθεια το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

*Να δεσμευτούν οι ευρωπαίοι εταίροι για τη θέσπιση νέων αυστηρών κανόνων για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων στην ευρωζώνη

 Σύμφωνα με τις δηλώσεις Γερμανού ανωτέρου κυβερνητικού αξιωματούχου στους Financial Times, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, για ένα συγκεκριμένο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. 

"Για να υπάρξει μια ενδεχόμενη συμφωνία θα έπρεπε, πρώτον, η Ελλάδα να εξαντλήσει την ικανότητά της να εξασφαλίσει οικονομικά κεφάλαια από διεθνείς αγορές, δεύτερον, το ΔΝΤ να συμφωνήσει να προβεί σε «ουσιαστική συμβολή» στο πακέτο οικονομικής βοηθείας και τρίτον, τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης νέων κανόνων για την πρόληψη ανάλογης οικονομικής κρίσης στο μέλλον".

Η γερμανική θέση αποκαλύφθηκε λόγω της αυξανόμενης πίεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Θα τεθεί το θέμα της βοήθειας

Μετά τα αλλεπάλληλα μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προειδοποίηση για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το φορολογικό αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι εάν κάποιοι επιμείνουν να μη δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, τότε θα θέσει ο ίδιος το θέμα σε συνεργασία με την Ισπανική Προεδρία.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο συνέδριο της εφημερίδας "International Herald Tribune" που διεξάγεται στην Αθήνα, τόνισε ότι ότι η χώρα μας δεν πάει ως επαίτης, αλλά σε κάθε περίπτωση η Σύνοδος πρέπει να αποφασίσει τη δημιουργία πολιτικού μηχανισμού στήριξης για όσες χώρες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους στα πλαίσια της Ευρωζώνης.

Σπασμωδικές κινήσεις λόγω... Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, σχεδιάζει να συγκαλέσει την σύσκεψη των χωρών της ζώνης του ευρώ για να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός του, Ντίρκ ντε Μπάκερ.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες συγκρότησης κοινού μετώπου ενόψει της Συνόδου Κορυφής, με στόχο να πειστεί η Γερμανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο ζήτησαν να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του υπουργών και αρχηγών κρατών του Eurogroup πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον Ισπανο πρωθυπουργό, οι δύο χώρες συμφωνούν όσον αφορά την ανάγκη παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι Γαλλία και Ισπανία έχουν «τις ίδιες απόψεις όσον αφορά τα οικονομικά», δηλαδή προκρίνουν και οι δύο τη λύση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Θαπατέρο τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης και πρέπει και μέσω του Eurogroup να βοηθηθεί η Ελλάδα που αυτή τη στιγμή χρειάζεται άμεση στήριξη.

Μια τέτοια διάσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη το πρωί, λίγο πριν τη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με διπλωματική πηγή. Αλλά θα χρειαστεί και γι' αυτό να συμφωνήσει και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Αισιόδοξος ο Μπαρόζο

Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του στους "Financial Times". Μάλιστα ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι δεν πρόκειται για σχέδιο διάσωσης, αλλά για παροχή βοήθειας.

"Το ελέγξαμε από νομικής πλευράς. Το όχι στο σχέδιο διάσωσης, δεν σημαίνει και όχι στην παροχή βοήθειας" είπε ο κ. Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της ΕΕ καταβάλλει προσπάθειες ώστε να υπάρξει ομοφωνία σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, η οποία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα εξαιτίας της στάσης της Γερμανίας.

Ο κ. Μπαρόζο εμφανίστηκε αισιόδοξος  ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα ξεπεραστούν και τελικά η Γερμανία θα συναινέσει στη στήριξη της Ελλάδας.

"Ξέρω την καγκελάριο Μέρκελ. Είναι αφοσιωμένη στην Ευρώπη και δεν αμφιβάλλω ότι, εάν χρειαζόταν, θα ήταν υπέρ της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα", τόνισε.

Ο Μανουέλ Μπαρόζο σημείωσε ότι το πακέτο βοήθειας θα μπορούσε να έχει τη μορφή διμερούς δανεισμού -κάτι που θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμμετοχή της Γερμανίας- και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς αλληλεγγύη, ούτε αλληλεγγύη χωρίς σταθερότητα".

Πάντως, ο κ. Μπαρόζο εξακολουθεί να πιστεύει ότι η παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η συνεργασία του με την ΕΕ για τη διάσωση της Ελλάδας, δεν θα αποτελούσε πλήγμα για το κύρος της Ευρωζώνης.

Ένα αμάξι με φτερά...

 


Χέρια που παίζουν χωρίς πιάνο αλλά τ΄ακούς
σαν χίλια κύματα που με στεριά παλεύουν
αυτός ο άνθρωπος που στέκεται σκυφτός
για να ξεχάσει δε μπορεί αυτούς που φεύγουν

Είναι η αγάπη ένα αμάξι με φτερά
από τη γη στον ουρανό για να πετάξεις
αυτούς που φεύγουν να τους βρεις δεν είναι αργά
όλα η αγάπη μπορεί να τα αλλάξει

Κοίτα τα μάτια είναι σίγουρα αυτός
που πρώτος πάλι το φεγγάρι θα αγγίξει
σε ένα αμάξι με φτερά είναι οδηγός
αυτούς που φύγαν να τους βρει να τους μιλήσει

Είναι η αγάπη ένα αμάξι με φτερά
από τη γη στον ουρανό για να πετάξεις
αυτούς που φεύγουν να τους βρεις δεν είναι αργά
όλα η αγάπη μπορεί να τα αλλάξει

Είναι η αγάπη ένα αμάξι με φτερά
από τη γη στον ουρανό για να πετάξεις
αυτούς που φύγαν να τους βρεις δεν είναι αργά
όλα η αγάπη μπορεί να τα αλλάξει

Πάμε να ροκάρουμε λίγο!!!

Ταξιδιάρα ψυχή.


Ο βασιλιάς της σκόνης.


Λιωμένο παγωτό.


Φωτιά στο λιμάνι.


Το παλιό μου παλτό.

Δεν έχω χρόνο....

Δεν προλαβαίνω!!!



Τρέχεις και δε φτάνεις!!!

Βράδυ σπίτι...

Locomondo στην κονσόλα και πάμε!!!
Τα κορίτσια ξενυχτάνε μ ένα μυστικό!!! Πίνω μπάφους και παίζω Pro!!!

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

«Μίνι συμφωνία» για έναν... ανενεργό μηχανισμό βοήθειας

Μία μίνι συμφωνία επί του ελληνικού προβλήματος αρχίζει και προδιαγράφεται στις Βρυξέλλες τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Η συμφωνία αυτή θα ικανοποιεί τη Γερμανία, δίνοντας χρόνο στην καγκελάριο Μέρκελ εν όψει των κρίσιμων για την κυβέρνηση συνασπισμού εκλογών στη Ρηνανία-Βεστφαλία της 9ης Μαΐου και παράλληλα, δεν θα είναι αρνητική για την Αθήνα υπό την έννοια ότι θα της δοθεί η πολιτική στήριξη που ζητεί, με τη μορφή ενός μηχανισμού που θα ενεργοποιηθεί, εάν χρειαστεί.
Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν αποσαφήνισε χθες ορισμένες πτυχές του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πάνω στο οποίο βασίζεται η «έκκληση» που απηύθυνε ο πρόεδρος Ζοζέ Μπαρόζο στους 27 ηγέτες για την επίτευξη συμφωνίας επί της ελληνικής περίπτωσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οπως προκύπτει από τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Αμαντέο Αλταφάιγ Τάρντιο, αυτό που αναμένεται στη σύνοδο κορυφής είναι μία πολιτική συμφωνία των «27» επί της δημιουργίας ενός μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα. Ο εν λόγω μηχανισμός θα προβλέπει την εθελοντική χορήγηση διμερών δανείων από χώρες της ευρωζώνης, εάν χρειαστεί. Μέχρι εκεί. Η ενεργοποίηση, όμως, του μηχανισμού και οι λεπτομέρειες που τον συνοδεύουν (ύψος επιτοκίων, διάρκεια κ.λπ.) θα αφεθούν για αργότερα.
Δεύτερη απόφαση
Για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης θα απαιτηθεί δεύτερη ομόφωνη απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υποβάλει σχετικό αίτημα η Ελλάδα και να εξεταστεί αν η χώρα πράγματι χρειάζεται την παρέμβαση του μηχανισμού. Μια διαδικασία, λοιπόν, που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Στο στάδιο αυτό, επίσης, θα τεθεί το ενδεχόμενο ταυτόχρονης προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως επιθυμεί το Βερολίνο και το οποίο δεν απέκλεισε ο Ζοζέ Μπαρόζο.
Τρισέ, Παπακωνσταντίνου, Ολι Ρεν (πάνω) Μπαρόζο και Γιούνκερ 
(κάτω), πρόσωπα μιας ευρωπαϊκής κακοφωνίας εξαιρετικά επικίνδυνης για τη
 σταθερότητα στην ευρωζώνη Τρισέ, Παπακωνσταντίνου, Ολι Ρεν (πάνω) Μπαρόζο και Γιούνκερ (κάτω), πρόσωπα μιας ευρωπαϊκής κακοφωνίας εξαιρετικά επικίνδυνης για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη Ουσιαστικά, η πρόταση της Επιτροπής τηρεί τα προσχήματα και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν τόσο η Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου να βγουν από την αίθουσα και να πουν ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους. Η έγκριση από τους «27» μόνο της λειτουργίας του μηχανισμού στήριξης, αφήνοντας για αργότερα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις την ενεργοποίησή του, πάντα εάν χρειαστεί, διευκολύνει τους χειρισμούς της Μέρκελ εν όψει των εκλογών της 9ης Μαΐου. Η Γερμανία δεν πρόκειται να «πληρώσει» τον ελληνικό λογαριασμό, όπως τουλάχιστον φοβάται ένα μέρος των πολιτών της, έστω και αν ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα από την πλευρά των Αθηνών. Επίσης, η κυβέρνηση θα μπορεί να πει στην ελληνική κοινή γνώμη ότι έλαβε την πολιτική στήριξη της Ε.Ε. με την έγκριση της λειτουργίας του μηχανισμού στήριξης. Η ενεργοποίηση, εάν χρειαστεί, μπορεί να περιμένει και αποφεύχθηκε προς το παρόν η προσφυγή στο ΔΝΤ. Αλλωστε, η κυβέρνηση δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν ζητάει σήμερα οικονομική βοήθεια. Βέβαια, το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι αγορές...
Κακοφωνίας συνέχεια...
Η κακοφωνία, όμως, συνεχίζεται στους κόλπους της Ε.Ε. για το θέμα της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε χθες ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι δεν αποκλείει τη μικτή λύση, δηλαδή τη δανειοδότηση σε διμερές επίπεδο από τις χώρες της ευρωζώνης και ταυτόχρονα την προσφυγή στο ΔΝΤ. «Δεν είμαι υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ, αλλά δεν είναι ντροπή η χρησιμοποίηση δύο οργάνων για την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της ευρωζώνης, εκτιμώντας βέβαια ότι η καλύτερη λύση είναι να αποφευχθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ. Την εκτίμηση ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι ντροπή είχε εκφράσει την περασμένη Πέμπτη και ο Ζοζέ Μπαρόζο, αλλά την επομένη ημέρα ήταν πιο προσεκτικός... Ο Ζ.Κ. Γιουνκέρ δήλωσε επίσης ότι δεν θεωρεί απολύτως απαραίτητο να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής... Για τον Φινλανδό ΥΠΕΞ Αλεξάντερ Στουμπ, όμως, «η Ελλάδα θα είναι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην ημερήσια διάταξη» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε εκτίμησε από την πλευρά του ότι «πρέπει να διατηρηθεί η πίεση» των εταίρων στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι «δεν έχει ζητηθεί οικονομική βοήθεια» από την πλευρά των Αθηνών. Για τον Γερμανό υπουργό «πρέπει να σκεφθούμε τα συμφέροντα των Γερμανών φορολογουμένων»...
Αντίθετα, οι ΥΠΕΞ της Γαλλίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ της επίτευξης λύσης για το ελληνικό πρόβλημα στη σύνοδο κορυφής. «Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίξουμε κυρίως την ευρωζώνη, διότι η Ελλάδα ανήκει σε αυτήν», είπε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος μίλησε για «πρωτότυπες ιδέες» που «θα ήταν καλύτερο να συζητηθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής» και χαρακτήρισε «θαρραλέο» το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση των ελλειμμάτων. Ο Φράνκο Φρατίνι κάλεσε από την πλευρά του τις ευρωπαϊκές χώρες να μην εγκαταλείψουν την Αθήνα. «Εχουμε ανάγκη από μια συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα», είπε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, για τον οποίον «διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης». Και ο Λουξεμβούργιος ΥΠΕΞ Ζαν Ασελμπορν επέκρινε έμμεσα τη στάση της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι «υπονομεύει την αλληλεγγύη» στην Ε.Ε. *

Πραγματικά μία ιστορική νίκη!!



Πολιτικός θρίαμβος για τον Μπαράκ Ομπάμα η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία. «Αποδείξαμε ότι παραμένουμε ένας λαός ικανός για μεγάλα πράγματα», δήλωσε περιχαρής ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με 219 ψήφους υπέρ έναντι 212 κατά, (τρεις περισσότερες απ’ όσες ήταν απαραίτητες) εγκρίθηκε στις 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) από την Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την ένταξη περίπου 50 εκατομμυρίων ανασφάλιστων Αμερικανών στο σύστημα περίθαλψης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε σκληρή μάχη υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από τη δεκαετία του 1960 στη χώρα, όταν και είχαν ενταχθεί στο σύστημα περίθαλψης οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο-τομή επεκτείνει την υγειονομική περίθαλψη των φτωχών, επιβάλλει νέους φόρους στους εύπορους και απαγορεύει πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών όπως να αρνούνται να καλύψουν ανθρώπους με ήδη διαπιστωμένα προβλήματα υγείας.

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τους βουλευτές, αναγνωρίζοντας πως δεν ήταν μια εύκολη ψήφος, όμως «ήταν η σωστή ψήφος» -όπως είπε.

Α ρε Πανούση...

Δεν είμαστε αθλητικό blog αλλά αυτό έπρεπε οπωσδήποτε να το βάλουμε!!!

Δείτε οργάνωση ο διαγωνισμός καρφωμάτων στη Ρωσσία. Δείτε και σκεφτείτε τα χάλια τα δικά μας.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.flv

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Δε μας τα λέει καθόλου καλά το Πασοκάκι.

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ TOY 2009

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και ένα μήνα πριν τις εκλογές ο Γ. Παπανδρέου , στη συνεντευξη τυπου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, απαντά σε δημοσιογράφο και λέει κατηγορηματικά : "Δε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ"


Απο τα πιο πετυχημένα βιντεάκια του Λάκη

 
Μα με τι ζωντάνια, πόσο ωραίος είναι ο Λάκης σε αυτό το βίντεο...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ








\

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Για το Gamato.info

Θα αναφέρω την δική μου άποψη σχετικά με τα γεγονότα που συμβαίνουν όσον αφορά το Gamato.info.
Με έκπληξη χθες το απόγευμα και αφού θέλησα να μπω στο site του Gamato , διαπίστωσα πως και πάλι η ιστοσελίδα ήταν κατεβασμένη.
Παραξενεμένος έψαξα στο διαδύκτιο ώστε να δω τι συμβαίνει. Διάβασα διάφορες αναρτήσεις που ανέφεραν πως οι διαχειριστές της ιστοσελίδας είχαν συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία και οτί 2 από αυτούς καταζητούνται και στο εξωτερικό.
Όπως είναι ήδη γνωστό το Gamato.info αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά site και πιθανότατα το μεγαλύτερο torrent site. Σύμφωνα με τα όσα διάβασα οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικές καταγγελίες υπεύθυνων διάφορων εταιρειών.
Προσωπικά διαφώνω κάθετα με την διακοπή λειτουργείας του site εφόσον αυτοί που έχουν την ευθύνη δεν είναι οι διαχειριστές του , αλλά τα μέλη τα οποία κατεβάζουν και διαμοιράζονται αρχεία.
Άλλωστε το Gamato φιλοξενεί links και όχι αρχεία.
Βασικότερο όμως από όλα τα παραπάνω είναι οτί σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που ζούμε το Gamato αποτελεί μία εξοικονόμιση χρημάτων των μελών του πράγμα πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή δε μας αφήνουν τίποτα. Μας την μπαίνουν από παντού.
Έλεος πια...
Το Gamato τους έφταιγε...

«Λουκέτο» στο www.gamato.info

Εκλεισε μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση η ιστοσελίδα www.gamato.info, μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούσαν να «κατεβάζουν» ταινίες, video και τραγούδια.
Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και όπως έγινε γνωστό συνελήφθησαν οκτώ άτομα με την κατηγορία ότι ήταν διαχειριστές του site.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διήρκεσε αρκετούς μήνες και για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 έρευνες.

Οι διαφυγόντες δασμοί για το Δημόσιο από τη λειτουργία της εν λόγω ιστοσελίδας ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.
Σπύρος Κουντούρης

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αιμοδοσία - Πληροφορίες για την αιμοδοσία γενικώς

1. Ποιός μπορεί να δώσει αίμα

Κάθε υγιής άνθρωπος ηλικίας από 18-62 χρονών μπορεί να δώσει αίμα.

ΑΙΤΙΕΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
  • Καρδιαγγειακές νόσοι
  • Υπέρταση υπο θεραπεία
  • Νεοπλασίες
  • Αυτοάνοσα νοσήματα –Βαρειές ρευματοπάθειες
  • Αιματολογικά νοσήματα
  • Χρόνια νεφροπάθεια
  • Σακχαρώδης διαβήτης σε αγωγή
  • Ηπατίτιδα Β, C, HIV λοίμωξη
  • Ψυχικές νόσοι
  • Ηπατοπάθεια – αλκοολισμός
  • Επιληψία
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ από το γιατρό
  • προηγηθείσα αιμορραγία
  • αλλεργίες χρόνιες ή φαρμακευτικές
  • συχνές ιογενείς λοιμώξεις (π.χ. από ερπητοιούς)
ΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ
  • Εγκυμοσύνη.
  • Διακοπή κύησης.
  • Εμμηνορρυσία.
  • Χειρουργικές επεμβάσεις (6μήνες – 1χρόνο αναλόγως).
  • Βελονισμός.
  • Τατουάζ
  • Οξεία αλλεργία.
  • Πεπτικό έλκος.
  • Εμβόλια.
  • Λήψη φαρμάκων.
  • Μεταδοτικές νόσοι.
  • Υπερθυρεοειδισμός(για 2 χρόνια μετά το τέλος της θεραπείας με αντιθυρεοειδικά φαρμάκα).

2. Πόσο διαρκεί η αιμοληψία

Η αιμοληψία διαρκεί 5min-10min

3. Τι ποσότητα αίματος λαμβάνεται.

Ο όγκος ολικού αίματος που λαμβάνεται είναι 450ml ± 45 με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Έχουν αποφασίσει αυτήν την ποσότητα έτσι ώστε να μπορούν να παραχθούν τα παράγωγα αίματος (αιμοπετάλια, συμπυκνωμένα ερυθρά, πλάσμα) με ασφάλεια για τον αιμοδότη.
Υπάρχει ειδικός ζυγός και ανακινητήρας πάνω στον οποίο βρίσκεται ο ασκός που συλλέγεται το αίμα και έτσι λαμβάνεται ακριβώς η προαναφερθείσα ποσότητα.

4. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να αναπληρωθεί το αίμα

Ο όγκος του αναπληρώνεται σε λίγη ώρα με υγρά που πίνει ο αιμοδότης.Τα συστατικά του αίματος χρειάζονται μόνο μερικές ημέρες για να αναπληρωθούν.

5. Κάθε πότε μπορεί κάποιος να δίνει αίμα

Η συχνότητα έχει κανονιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι 3-4 φορές το χρόνο για τους άνδρες και 2-3 φορές για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.Ωστόσο το διάστημα μεταξύ δυο αιμοληψιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ημέρες.

6. Υπάρχει κίνδυνος λοιμώξεων για τον αιμοδότη

ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένας γιατί όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένα.

7. Να δώσεις ολικό αίμα είναι η μόνη δυνατότητα

Εκτός από το να δώσεις ολικό αίμα και μετά να γίνει διαχωρισμός στα παράγωγα του (αιμοπετάλια, πλάσμα κ.λ.π.) είναι δυνατόν να ληφθούν με ειδικό μηχάνημα που λέγεται “διαχωριστής κυττάρων” ένα από τα στοιχεία του αίματος π.χ. αιμοπετάλια ή πλάσμα ή ερυθρά κ.λ.π. μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται “αιμαφαίρεση”.
Για την επιλογή του δότη ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως του απλού αιμοδότη.Αυτό που διαφέρει είναι συχνότητα που είναι περίπου 15 ημέρες και ο χρόνος που διαρκεί η όλη διαδικασία που ποικίλλει από 1-2 ώρες.Όλες οι συσκευές χορήγησης και μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για την αιμαφαίρεση είναι αποστειρωμένες, απυρετογόνες και ατοξικές και δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για τον δότη.

8. Ποιες εξετάσεις γίνονται σε κάθε αιμοληψία

Σε κάθε αιμοληψία γίνονται:
  1. μέτρηση αιμοσφαιρίνης
  2. μέτρηση των τρανσαμινάσων (ALT,AST)
  3. RPR (δοκιμασία για συφιλίδα)
  4. έλεγχος αντισωμάτων για τους ιούς ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C, HIV1,2 και HTLVΙ,ΙΙ.
  5. ομάδα αίματος και Rhesus
  6. Ενίοτε ανίχνευση άλλων αντισωμάτων Ι).Στους εθελοντές αιμοδότες κάθε 3 αιμοληψίες γίνεται και μέτρηση Fe, φερριτίνης προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση του αιμοδότη.

9. Αυτόλογη προκατάθεση αίματος

Υπάρχει δυνατότητα κάποιος που πρόκειται να χειρουργηθεί να προκαταθέσει το δικό του αίμα (μέχρι και 4 φιάλες αίματος), εφόσον βεβαίως η κατάσταση της υγείας του το επιτρέπει.Την απόφαση θα λάβει ο θεράπων γιατρός μαζί με τον γιατρό της αιμοδοσίας ο οποίος θα σχεδιάσει και το χρονοδιάγραμμα των αιμοληψιών.Με την αυτόλογη μετάγγιση επειδή ο ασθενής λαμβάνει το δικό του αίμα προλαμβάνονται οι επιπλοκές της ασύμβατης μετάγγισης και μειώνεται ο κίνδυνος λοιμωδών επιπλοκών που σχετίζονται με την μετάγγιση.
Η αυτόλογη μετάγγιση έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στην χειρουργική και την ορθοπεδική.

10. Πως και πόσο καιρό διατηρείται το αίμα

Το αίμα αμέσως μετά τη συλλογή του συντηρείται σε θερμοκρασία 1-6 °C στα ειδικά ψυγεία της αιμοδοσίας 35-42 ημέρες ανάλογα με τον ασκό συλλογής. Αν πρόκειται για αιμοπετάλια συντηρούνται σε ειδικό ανακινητήρα στους 20-24 °C για 5 ημέρες.

11. Πως και πόσο καιρό διατηρείται το αίμα

Συσσωρευμένα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας έχουν τεκμηριώσει την ωφελιμότητα της ελεγχόμενης αφαίμαξης, σχεδόν σίγουρα, μέσω της μείωσης του εφεδρικού σιδήρου ο οποίος σαν οξειδωτικός παράγοντας συμμετέχει και είναι ο κύριος υπεύθυνος σε διαδικασίες όπως η γήρανση, η αρτηριοσκλήρωνση και η ογκογένεση. Τουλάχιστον προσωρινά, η αφαίμαξη βελτιώνει την ρεολογία του αίματος, δηλαδή το αίμα κυκλοφορεί ευκολότερα με λιγότερη “κούραση” της καρδιάς και λιγότερη επιβάρυνση και φθορά των αγγείων.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να παίρνουν 16 μισθούς




ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

Θα υποστούν κάποιες περικοπές οι υπάλληλοι της Βουλής, αλλά θα εξακολουθήσουν να παίρνουν στην τσέπη τους 16 μισθούς ετησίως.

Την ώρα που χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι “βάζουν πλάτη” για τη σωτηρία της χώρας με περικοπές μισθών, επιδομάτων ακόμα και συντάξεων, κάποιοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν όχι απλά ολόκληρους τους μισθούς τους, αλλά απολαμβάνουν και τον 14ο μισθό, τον 15ο μισθό, αλλά και σε τέτοια συγκυρία και τον 16ο μισθό... .

Ο λόγος για τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι μέσα σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση εξακολουθούν να λαμβάνουν 16 μισθούς ετησίως, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μισθωτοί παίρνουν 14 μισθούς και αυτούς με πολλές περικοπές.

Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι του δημοσίου που απολαμβάνουν ένα ειδικό μισθολογικό καθεστώς και παρά το γεγονός ότι υπάηρξαν μερικές περικοπές όπως σε έξοδα μετακίνησης, οι προκλητικοί 15ος και 16ος μισθός παραμένουν ως έχουν

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Το τραγούδι σου. Μακάρι να περάσουν όλα...



Όλα θα περάσουν θα το δεις.

Η Ώρα της Γης 2010



Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα...
από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.
Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.

Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.

Μείνετε συντονισμένοι…

*Εκπροσωπείς κάποιον Δήμο, επιχείρηση, σχολείο, σύλλογο ή τον εαυτό σου...;

Φτιάξε την προσωπική σου σελίδα η «Ώρα της Γης» και συγκέντρωσε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές.

Προσάρμοσε το λογότυπο που σε αντιπροσωπεύει, δώσε μια περιγραφή της δράσης σου και γίνε εσύ ο πρωταγωνιστής στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO - Δεν είμαστε υπερήφανοι γιαυτό τον στρατό μαςΈτσι ονειρευόσαστε τον Ελληνικό στρατό κ.Βενιζέλε; Αμόρφωτο χωρίς την στοιχειώδη πνευματική καλλιέργεια;

Έτσι ονειρευόσαστε τον Ελληνικό στρατό κ.Βενιζέλε; Αμόρφωτο χωρίς την στοιχειώδη πνευματική καλλιέργεια;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO του ΠΡΕΖΑ TV και για να σας βοηθήσουμε λέει:

Δεν φοβαμαι τιποτε
σε ενα Τουρκικο χωριο
για να γαμησω τις Σουλτανες
διχως προφυλακτικο
για να φωναζουν τα παιδια
πως εχουν Ελληνα μπαμπα
Και εαν στη μαχη σκοτωθω
με το αιμα μου να γραψετε Ελλαδα σ'αγαπω.

......

Το τρενακι ξεκιναει
στη Τουρκια για να παει
και οποιος δεν ακολουθήσει
μαυρο φίδι θα τον φαει
θα τον γραψουνε τα νεα...

 

Κρατήστε την ανάσα και δείτε ΌΛΟ το video

















IΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Αυτή είναι όλη η αλήθεια που μας απέκρυψαν τα ΜΜΕ και η διαπλοκή. Δείτε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που εξηγεί πως την έφεραν στην Ελλάδα. Έτσι μας την έστησε το μεγάλο τραπεζικό σύστημα.


Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το τραγούδι της ημέρας;;;

Το τραγούδησε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης το 1979 στο άλμπουμ "Ψυχραιμία παιδιά".
Αυτό το τραγούδι είναι στη μοίρα των Ελλήνων να είναι πάντα επίκαιρο.



Και η νεότερη έκδοση.

Ωραία αυτή η σάτιρα...

 Μέχρι πότε ο πλούσιος θα γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος;;; Μέχρι πότε;;

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το σημερινό τραγούδι....

Ο φόβος «κλείνει στόματα» στην Κρήτη



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

Εντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου έχει προκαλέσει το φαινόμενο με τους φασιστικούς πυρήνες, που επιχείρησαν να δράσουν το φθινόπωρο του 2009 σε σχολεία και μαθητικά ή ακόμη και φοιτητικά στέκια της πόλης...



Οπως επισημαίνουν εκπαιδευτικοί κύκλοι, οι οποίοι να σημειωθεί πρόσκεινται σε διάφορες παρατάξεις και όχι μόνο στην Αριστερά, παραμένουν σε εγρήγορση, προκειμένου να αναχαιτίσουν ενδεχόμενη νέα εμφάνιση του φαινομένου σε σχολικές μονάδες συγκεκριμένων συνοικιών του Ηρακλείου.

Πληροφορίες αναφέρουν, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις χθεσινές καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη στην «Τ», ότι πράγματι το Σεπτέμβριο του 2009, έκαναν την εμφάνισή τους σε προαύλια συγκεκριμένων σχολείων της πόλης του Ηρακλείου συνθήματα ναζιστικού περιεχομένου αλλά και φασιστικά σύμβολα.

Από την πρώτη πάντως στιγμή καταβλήθηκε προσπάθεια να διαγνωστεί από καθηγητές η έκταση του φαινομένου και κυρίως να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες αυτές προέρχονταν από οργανωμένες ομάδες μέσα στα σχολεία ή για εξωσχολικές παρεμβάσεις.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν στην «Τ» πως κατέληξαν -τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- στο συμπέρασμα ότι τα κρούσματα ήταν μεμονωμένα και το ιδεολογικό υπόβαθρο όσων είχαν εμπλακεί ήταν μάλλον συγκεχυμένο.

Από συζητήσεις που είχαν γίνει με μαθητές και εκπαιδευτικούς προέκυπτε ότι δεν υπήρχαν συγκροτημένοι πυρήνες σε σχολεία και καταβλήθηκε προσπάθεια να εκτονωθούν οι εντυπώσεις.
Εν τω μεταξύ, διάφορες πηγές επιβεβαιώνουν την καταγραφή επεισοδίων μεταξύ μαθητών και σε κάποιες περιπτώσεις και φοιτητών που προέρχονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου της αριστεράς, χωρίς όμως να λάβουν ιδιαίτερη έκταση.
Ολες οι μαρτυρίες πάντως, τοποθετούν χρονικά την ύπαρξη του φαινομένου το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα του 2009, αποκορύφωμα τα γεγονότα της υπόθεσης Γρηγορόπουλου.

Εκτοτε, τα κρούσματα έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει αν έχουν πλήρως εκτονωθεί ή όχι. Στον αντίποδα, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση φαινόμενα χουλιγκανισμού σε διάφορα σχολεία του Ηρακλείου και κυρίως στα Λλύκεια, για τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν συνδέονται μεταξύ τους.

Οπως και να' χει πάντως, οι εκπαιδευτικοί μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση, προκειμένου να καταγράψουν ανάλογα περιστατικά στην περίπτωση που εμφανιστούν, ώστε να παρέμβουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους για την ανάσχεση του ανησυχητικού φαινομένου.
Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι, παρόλο που δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν δημόσια, τονίζουν κατηγορηματικά ότι τα όποια κρούσματα έχουν καταγραφεί θέτουν σε συναγερμό τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της και εκφράζουν την ελπίδα το φαινόμενο να έχει εκλείψει οριστικά, χαρακτηρίζοντας τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί από το χειμώνα του 2009 μέχρι σήμερα «σποραδικά» και «άνευ σημασίας».



Η ΤΟΛΜΗ

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Φτάνει πια...

Ο φασισμός πρέπει να σταματήσει.
Στην αρχή χτύπησαν τους τσιγγάνους, δεν είπα τίποτα,  μετά τους μετανάστες, σιώπησα,    μετά τους αντιφασίστες, ξανά σιώπησα
        ύστερα τους γείτονες, δεν φώναξα
μετά που ήρθαν να χτυπήσουν εμένα, δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει. Μέχρι πότε δε θα μιλάει κανείς;;;

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;