Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Γράφει η Βούλα Μυρίλου-Παπαδόδημα

Η μετανάστευση έχει βαθειές ρίζες και είναι τόσο παλιά όσο και οι ρίζες του ελληνισμού. Ο Έλληνας ήταν αιώνιος μετανάστης. Δεν υπάρχει περίοδος μέσα στην ελληνική ιστορία που να μην έχουμε μεταναστεύσεις ελλήνων.
Ξεκινούσαν για να ιδρύσουν αποικίες για λόγους πολιτικούς σε τόπους προσιτούς ή να πορευθούν όπου υπήρχε ζήτηση εργατικών χεριών. Η μετανάστευση αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα το οποίο πήρε διαστάσεις το 1890 που άρχισε να κορυφώνεται το πρώτο μαζικό μεταναστευτικό ρεύμα. Συνεχίζεται την εικοσαετία 1900-1920 οπότε υπολογίζεται ότι μετανάστευσαν 470.000 άτομα προς Αμερική. Τη μεταπολεμική περίοδο η μετανάστευση συνεχίζεται με κορύφωση στο διάστημα 1950-1970. Τότε έφυγαν κυρίως αγρότες, άνεργοι νέοι, άνθρωποι αγράμματοι από την επαρχία.
Ο μικρός γεωργικός κλήρος, η αβεβαιότητα της γεωργικής παραγωγής, οι ελλείψεις στην υγεία και την παιδεία, η ανασφάλεια και γενικότερα η έλλειψη στοιχειωδών ανέσεων και κρατικού ενδιαφέροντος, εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό και τον οδήγησαν στα ξένα, εκεί όπου μπορούσε να εργαστεί.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Α ρε τεράστιε ΚoBe! (Μόνο για μπασκετικούς)

Στο μαγικό κόσμο του Youtube μπορείς να βρεις απίστευτο υλικό για ότι θες. Εμείς βρήκαμε τον Κόμπε Μπράιαντ 15 χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμα μαθητής αλλά και πάλι είχε όλη τη λάμψη πάνω του. Δείτε πως ήταν και πως έπαιζε ο μεγάλος Κόμπε το 1996… 

 

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ποιος ήταν αυτός που κάρφωσε το… καρφί;


Ηταν μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ανατολική Γερμανία και η κυρίαρχος της «από εκεί» μεριάς, όπως την έλεγαν οι Δυτικοί. Η Ντιναμό Βερολίνου δεν ήταν απλά μια ομάδα με
ποδοσφαιρικές ικανότητες, αλλά και δυνάστης! Ενας σύλλογος που είχε την εύνοια του προέδρου της χώρας, Εριχ Χόνεκερ. Η Ντιναμό είχε ως… αφεντικό τη διαβόητη Στάζι, δηλαδή τη μυστική υπηρεσία της χώρας, που φυσικά ήταν η απόλυτη κυρίαρχος πάνω στις ζωές των ανθρώπων. Τον καιρό που το Τείχος διαιρούσε τη Γερμανία, οι πολίτες στην ανατολική πλευρά έβλεπαν το ποδόσφαιρο ως τρίτη, ακόμα και τέταρτη επιλογή. Ο στίβος και η κολύμβηση αποτελούσαν τις βασικές προτεραιότητες του καθεστώτος. Ηταν τα αθλήματα που έφερναν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε τραβούσαν και περισσότερο την προσοχή του κόσμου.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΤΕΛ Χανίων!!! Μεγάλο θέμα!!!

Έχω ξαναγράψει αρκετά άρθρα για αυτήν την καταπληκτική , εξαιρετική , απίθανη κλπ κλπ συγκοινωνία που προσφέρει η εταιρεία του ΚΤΕΛ Χανίων και τα στελέχη της.
Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα έχουν περάσει κάθε όριο!!!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κινέζικο ενδιαφέρον για την Αγροτική τράπεζα.

http://www.newsit.gr/files/Image/09-12-10/resized/agrotiki_trapeza_515_355.jpg


'Ενας απο τους ισχυρότερους κινεζικούς ομίλους, εχει ζητήσει απο το ελληνικό κράτος την απόκτηση της ΑΤΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τα 5 λάθη που μπορεί να σε αφήσουν χωρίς αληθινούς φίλους


Κι όμως.Αν και η φιλία είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά αυτού του κόσμου, υπάρχουν κορίτσια που δεν έχουν φίλους. Στο facebook ο αριθμός μπορεί να είναι τριψήφιος, στην πραγματική ζωή όμως η πραγματική φιλία είναι μια ουτοπία.

Μία ημέρα για το internet

Έπειτα από 30 χρόνια ύπαρξης του Ίντερνετ και σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών, το τρέχον σύστημα διαχείρισης διαδικτυακών διευθύνσεων, που επιτρέπει τη λειτουργία έως περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων διευθύνσεων, αναμένεται να κορεστεί στις αρχές του 2012, όταν το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών συνδυασμών ονομάτων και καταλήξεων στο ίντερνετ θα είναι ήδη κατοχυρωμένο.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Και πού είσαι ακόμα!

Και πού είσαι ακόμα!



Στο 13,5% , ρεκόρ εφταετίας, εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα, από 12,6% το Σεπτέμβριο του 2010, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

...Συβαρίτισσα...

 

Σε γνώρισα κάποια βραδιά
παραμονές του Κλήδονα
σε κάποια γειτονιά που δεν ξεχνάω
ήμουν παιδί στα δεκαεννιά
τα χείλη μου ξεκλείδωνα
να πίνω να φιλώ και να ρωτάω

Μια τσικουδιά και άλλη μια, πενήντα χρόνια διαφορά
πενήντα χρόνια τσαμπουκά κι ευαισθησία
κι ότι μας έδεσε κρυφά, από την πρώτη τη ματιά
είναι του έρωτα η αδιάκοπη θυσία

Άκουσα νέα τρομερά, της Αρετούσας τα παιδιά
βγάλαν τα μάτια τους για ένα χωράφι προίκα
ο Οδυσσέας εμπρηστής, ο Προμηθέας νταβατζής
κ ι ο Ερωτόκριτος υπάλληλος του ΙΚΑ

Σου φέρνω έναν παλιό σκοπό, ένα τραγούδι σαν κι αυτό
και το λαγούτο μου θα κάνω εγώ κομμάτια
να ξέρεις, θα ‘χω στην καρδιά εκείνη τη ζεστή αγκαλιά
κι αυτά τα πύρινα, τα φλογερά σου μάτια

Καλή σου νύχτα εκεί ψηλά, αχ Συβαρίτισσα κυρά
κι όλα τα λόγια μου σκορπίσματα του αέρα
κι όσα δεν πρόλαβα να πω, νομίζω ήτανε γραφτό

Η αγάπη πάλι άργησε μια μέρα


Yποκλίνομαι... 

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

«Κρυφές» αυξήσεις της ΔΕΗ! (Έρχεται η ώρα...)

«Κρυφές» αυξήσεις της ΔΕΗ!




Αλλάζουν τα «φώτα» στους καταναλωτές! «Κρυφές» αυξήσεις περιλαμβάνουν –παραμονή Θεοφανείων, τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Καταργείται η κλιμακωτή χρέωση για τα νοικοκυριά, τα οποία μέχρι τώρα πλήρωναν προοδευτικά, χαμηλότερες τιμές για τις πρώτες (π.χ. 800 κιλοβατώρες, υψηλότερες για τις επόμενες 800, κλπ.)

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;