Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ψεύτης ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Άρθρο από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν, που αποκάλυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά τις εκλογές, είχε συζητήσεις με τον Γ. Παπανδρέου σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Στην πορεία της Ελλάδας προς τον μηχανισμό στήριξης μέχρι την άφιξη της τρόικας στη χώρα ειπώθηκαν πολλά. Κυρίως μέσω διαψεύσεων, που έμελλε να επιβεβαιωθούν μερικούς μήνες αργότερα, όταν πέρυσι στις 23 Απριλίου ο πρωθυπουργός προέβη σε δραματική δήλωση από το Καστελόριζο. Ελάχιστοι είχαν προβλέψει την κατάληξη, ανάμεσά τους ο Κ. Σημίτης, που είχε προφητικά μιλήσει για προσφυγή στο ΔΝΤ από τον Δεκέμβριο του 2008 .

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Infowar Σκαι. Αρκετά ενδιαφέρον.

Σε ποια οφέλη οδηγεί, τελικά, η νομιμοποίηση των μεταναστών; Της Λιλιάνας Σαλίαϊ

Από το TVXS.GR

"Επειδή γίνονται πολλές συζητήσεις γύρω από το κατά πόσο είναι εφικτή μια διαδικασία νομιμοποίησης σε αυτή τη συγκυρία και κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει το βάρος της μετανάστευσης, ή κατά πόσο χωράει τους μετανάστες, θα ήθελα να καταθέσω τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα επιχειρήματά μου."

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

10ο Αντιπολεμικό Διήμερο 18-19 Μάρτη!


Για δέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται και φέτος στα Χανιά το 10ο αντιπολεμικό διήμερο με πλούσιες πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις. 
To διήμερο θα πραγματοποιηθεί στο παλιό Τελωνείο, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, στις 18 και 19 Μαρτίου.

Σημειώσεις για το λούμπεν προλεταριάτο



Η απόπειρα συγγραφής ενός άρθρου με τον παραπάνω τίτλο είναι αντικειμενικά μια δύσκολη υπόθεση, εφ' όσον πρόκειται για ένα θέμα που ελάχιστα έχει θιχτεί από τη μαρξιστική ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα στο έργο των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν υπάρχουν ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, αναφορές για την ανάλυση αυτού του κοινωνικού στρώματος, ενώ νεώτεροι μαρξιστές διανοούμενοι δεν αναφέρονται καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα, μιας κι εστιάζουν αποκλειστικά σχεδόν την προσοχή τους είτε στη μελέτη του προλεταριάτου είτε σε άλλες κοινωνικές τάξεις και στρώματα.

H λέξη «λούμπεν»

Aρκετοί μας τηλεφώνησαν χθες και ρωτούσαν τι σημαίνει η λέξη «λούμπεν», την οποία χρησιμοποιήσαμε στο χθεσινό σημείωμα. Tον όρο «λούμπεν προλεταριάτο» τον συναντάμε στον Kάρολο Mαρξ και ύστερα από αυτόν σε πολλά άλλα έργα της κομμουνιστικής γραμματολογίας. Mε τον όρο «λούμπεν προλεταριάτο» ο Mαρξ εννοούσε το εξαθλιωμένο και περιθωριακό τμήμα της εργατικής τάξης, που είχε χάσει την ταξική του συνείδηση και τον ρόλο του στην κοινωνία.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

10ο Αντιπολεμικό Διήμερο 18-19 Μάρτη!

Παλιό Τελωνείο , ΧΑΝΙΑ.
Διωργάνωση : Ενωτική Πρωτοβουλία

!Όλοι εκεί!

Κερατέα: η άγνωστη εξέγερση

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι», λένε οι κάτοικοι της περιοχής

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ η κατάσταση στην Κερατέα βρίσκεται εκτός ελέγχου οι καμπάνες ηχούν επίμονα. Για τους μεγαλύτερους ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής, ενώ για τους νεότερους είναι το βάπτισμα του πυρός σε συνθήκες πολέμου. Καλώς ή κακώς, η Κερατέα έχει μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ της Ελλάδας!

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;