Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

A Beautiful Mind (2001)

Καλησπέρα σας! Τρίτη σήμερα και όπως κάθε τρίτη θα σας μιλήσω για μια ταινία που μου αρέσει πολύ. Η σημερινή είναι η «Ένας όμορφος άνθρωπος» (A beautiful mind). Είναι μια παραγωγή του 2001 και αποτελεί τη δραματική βιογραφία του μαθηματικού John Nash.
Ο John Nash ήταν μαθηματική ιδιοφυία και εργάστηκε στο ΜΙΤ ως καθηγητής. Εκεί γνώρισε ως φοιτήτρια τη μελλοντική του γυναίκα Alicia Larde. Στην αρχή της καριέρας του έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη όμως στην πορεία η ζωή του δεν εξελίχθηκε το ίδιο καλά. Άρχισε να έχει παραισθήσεις και πίστευε ότι τον είχε προσλάβει η Αμερικανική κυβέρνηση για να σπάσει κωδικούς των Σοβιετικών. Παρ’ όλα αυτά όμως είχε μόνιμο σύμμαχο τη γυναίκα του η οποία παρά τη δυσκολία της κατάστασης στάθηκε δίπλα του.

Με τη βοήθεια της κατάφερε να ξεπεράσει τη σχιζοφρένεια, να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να κερδίσει βραβείο Nobel.
Η ταινία αυτή έχει πάρει 4 Oscar και ο ρόλος του Nash ερμηνεύεται εκπληκτικά από τον Russell Crowe. Άξιες επίσης να αναφερθούν είναι και οι ερμηνείες των Ed Harris και Jennifer Connelly. Είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες και με συγκίνησε σε μεγάλο βαθμό για την άσχημη τροπή που πήρε η ζωή του. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ και θα σας αφήσει μια πολύ ευχάριστη εντύπωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;