Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τα σφραγισμένα χείλη (The Reader)

Καλησπέρα σας! Απόψε έχω όρεξη να σας μιλήσω για μια υπέροχη ταινία του 2008 με όνομα «Σφραγισμένα Χείλη» (The Reader). Πρόκειται για μια δραματική και ταυτόχρονα ρομαντική παραγωγή που πήρε Oscar πρώτου γυναικείου ρόλου για την απόλυτα επιτυχημένη ερμηνεία της Kate Winslet. Κατά τη γνώμη μου και η ερμηνεία του συμπρωταγωνιστή της Ralph Fiennes δεν πάει πίσω.
Το σκηνικό εξελίσσεται στη μεταπολεμική Γερμανία όπου ο νεαρός Michael γνωρίζει τυχαία την κατά πολύ μεγαλύτερή του Hanna και αναπτύσσουν μια μυστηριώδη σχέση πάθους. Ο Michael με τον καιρό καταλαβαίνει ότι της αρέσει πολύ να της διαβάζουν, όπου εκεί κρύβει το μεγάλο της μυστικό. Μια μέρα ξαφνικά εξαφανίζεται από τη ζωή του και μένει μόνος του και πληγωμένος. Όταν μετά από 8 χρόνια παρακολουθεί την πρώτη του δίκη ως φοιτητής νομικής ξανασυναντάει τη Hanna να δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και με αυτό τον τρόπο μπαίνει και πάλι στη ζωή του. Όμως μέχρι που θα φτάσει για να κρατήσει κρυφό το μυστικό της;

Μια καταπληκτική ταινία με ενδιαφέρουσα υπόθεση και πολύ καλές ερμηνείες που σου δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα. Εμένα με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και κατά κύριο λόγο μου προξένησε πίκρα και λύπη για την κατάληξη της ζωής της. Είναι μια ταινία που σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε και είμαι σίγουρη ότι θα σας συγκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;