Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

20 συμβουλές στον 20χρονο εαυτό μου (Μετά από καιρό...)



Τι θα μου έλεγα αν μπορούσα να γυρίσω 10 χρόνια πίσω

1) Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη. Μην έχεις το «σύνδρομο της καλής μαθήτριας». Η ζωή δεν είναι διαγώνισμα τριμήνου, είναι δεκάλεπτο απροειδοποίητο τεστάκι. Αυτοσχεδίασε και κάνε όσα περισσότερα λάθη μπορείς. Και να τα αγαπάς. Είναι αξιολάτρευτα.

2) Οι φίλοι σου είναι η οικογένειά σου. Φρόντισε να είναι μικρή και αγαπημένη. Όσο μεγαλώνεις, θα κάνεις σπανιότερα καινούριους φίλους. Γι’ αυτό μην αφήσεις να φύγουν από τη ζωή σου άνθρωποι που νοιάζεσαι χωρίς να παλέψεις. Το ξέρεις το γνωστό «ουδείς αναντικατάστατος»; Να το ξεχάσεις. Είναι μεγάλο ψέμα.

3) Να διαβάσεις πολλά καλά βιβλία και ακόμα περισσότερα κακά. Η έμπνευση κρύβεται σε περίεργα μέρη και το αντιπαράδειγμα θα σου είναι περισσότερο χρήσιμο από το παράδειγμα.

4) Μη χάνεις τόσο χρόνο προσπαθώντας να ξεπεράσεις ανθρώπους και καταστάσεις. Συνέχισε τη ζωή σου, κοίτα μπροστά και θα τα ξεπεράσεις όλα στην πορεία. Μην περιμένεις να κλείσουν όλες οι πληγές για να πάρεις μπρος και να συνεχίσεις, γιατί κάποιες πληγές δε θα κλείσουν ποτέ.

5) Κοίτα πόσο μπορείς να ταξιδέψεις ανάλογα με την οικονομική σου κατάσταση και ταξίδεψε το διπλάσιο. Δεν το κόβω να γίνεσαι πλούσια. Τα ταξίδια, όμως, θα σου μείνουν. Δε θα το μετανιώσεις. Στο υπόσχομαι.
n

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;