Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

12 Χρόνια Σκλάβος

Μια εξαιρετική παραγωγή του 2013 που με συγκλόνισε είναι το «Δώδεκα χρόνια σκλάβος». Σε μεταφέρει στην Αμερική του 19ου αιώνα όπου οι σκλάβοι ισοδυναμούσαν με ζώα και τους αφαιρούσαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο Solomon είναι ένας ελεύθερος αφρο-αμερικανός που ζει με την οικογένεια του στη Νέα Υόρκη. Σε ένα ταξίδι του στην Ουάσιγκτον απαγάγεται και πουλιέται ως σκλάβος. Η ζωή του αλλάζει πορεία και όλα χάνονται. Προσπαθεί να επιβιώσει στις άθλιες συνθήκες για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Μια ταινία που πραγματεύεται την ανθρώπινη εκμετάλλευση, την κτηνώδη συμπεριφορά του ανθρώπου που διαθέτει εξουσία και τη γενική σκληρότητα της τότε εποχής. Η ανθρώπινη ζωή αν είσαι νέγρος δεν έχει απολύτως καμία αξία. Σκληρές εικόνες που προβάλουν την πραγματικότητα του ρατσισμού και της σκλαβιάς που υπόσχομαι ότι θα σας αφήσουν άφωνους.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μικρά Αγγλία...


Καλημέρα ή καλησπέρα(δεν ξέρω πότε το διαβάζετε!)! Θέλω σήμερα να αναφερθώ σε μια ελληνική παραγωγή του 2013, τη «Μικρά Αγγλία». Πρόκειται για μια ταινία που προβάλει την όμορφη Άνδρο και μέσα από τα νεανικά πρόσωπα εκφράζεται ο έρωτας και ο πόνος. Δύο αδερφές, σε κατάλληλη ηλικία γάμου για την τότε εποχή, ζουν με τη μητέρα τους. Η μεγάλη κόρη η Όρσα είναι ερωτευμένη με ένα ναυτικό, τον Σπύρο. Η μητέρα της όμως, σκληρή όπως απαιτούσε η κοινωνία, δεν επιτρέπει αυτό το γάμο λόγω της φτώχειας του και την παντρεύει με τον ευκατάστατο Νίκο. Όταν μετά από χρόνια επιστρέφει καπετάνιος πια ο Σπύρος αποφασίζει να του δώσει τη μικρή της κόρη, τη Μόσχα. Οι δύο κόρες μένουν σε ένα δυόροφο σπίτι με αποτέλεσμα να ξεκινάει ένα παιχνίδι πόνου για την Όρσα και κατά συνέπεια για όλα τα τραγικά πρόσωπα της ιστορίας. Μια ταινία που προβάλλει την αληθινή αγάπη, τις αξίες και τους περιορισμούς της τότε κοινωνίας. Πρόσωπα που γερνούν, ζωές που χάνονται κάτω απ’ το σεντόνι μιας κοινωνίας που απαιτεί αρχές, τυπικότητα και αδιαφορεί για τις αληθινές σχέσεις και τον έρωτα.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

1.000.000 παραγγελίες για το e-FOOD.gr!

Το ορόσημο του 1.000.000 έφτασε το e-FOOD.gr, το No1 site για online delivery στην Ελλάδα σε αριθμό καταστημάτων και πόλεων.



Μετά από δυόμιση χρόνια, το e.FOOD.gr συνεχίζει να χτυπά καθημερινά κουδούνια και να προσγειώνεται σε ακόμη περισσότερες περιοχές της Ελλάδα. Οι διακοπές τελείωσαν, το καλοκαίρι μας αποχαιρετά, το Mundobasket ξεκίνησε κι εμείς γιορτάζουμε τις νίκες της Εθνικής μας ομάδας αλλά και του e-FOOD.gr, αφού την ημέρα του αγώνα "Ελλάδα - Φιλιππίνες" οι παραγγελίες έφτασαν το 1.000.000. 

Μέσω του e-FOOD.gr οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε πάνω από 2.000 καταστήματα delivery και 30 επιλογές κουζίνας, να αναζητήσουν εντελώς δωρεάν προσφορές και να ενημερωθούν από τα reviews άλλων χρηστών για τα εστιατόρια, πριν προχωρήσουν με την παραγγελία τους. Η συνεχής αύξηση των παραγγελιών δείχνει πως οι καταναλωτές προτιμούν την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας e-FOOD.gr, την ταχύτητα και την πληθώρα επιλογών που προσφέρονται. Η επιτυχία αυτή του e-FOOD.gr δεν επηρεάζει μόνο τους καταναλωτές. Παράλληλα, επηρεάζει και το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων. Με 1.000.000 παραγγελίες, σταδιακά παρατηρούν τη ροή παραγγελιών, που προέρχονται μέσω του e-FOOD.gr, να επηρεάζει και τον συνολικό τους τζίρο.
Ο Παμίνος Κυρκίνης, συνιδρυτής του e-FOOD.gr, δήλωσε σχετικά "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την αύξηση των παραγγελιών μέσα σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό - ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των Ελλήνων χρηστών του internet. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί για εμάς ένα ακόμη κίνητρο για συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών".
Δοκίμασε και εσύ το e-FOOD.gr!

Για μοναδικές προσφορές 
Κάντε κλικ εδώ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η μέρα της Μαρμότας

Καλησπέρα σας! Σήμερα θα μιλήσουμε για μια από τις αγαπημένες μου ταινίες. Ο λόγος γίνεται για τη «Η μέρα της μαρμότας» (Groundhog Day). Πρόκειται για μια κλασσική ταινία του 1993 με σκηνοθέτη τον Harold Ramis. Ξέρω ότι πολλοί δεν προτιμούν τις παλιές ταινίες αλλά αυτή την προτείνω ανεπιφύλακτα! Είναι μια δραματική κομεντί με μπόλικο χιούμορ και ερμηνείες που ξεχωρίζουν. Μέσα από τη ζωή ενός εγωιστή ανθρώπου παρουσιάζονται αξίες και το νόημα της ζωής. Η αιωνιότητα είναι άχρηστη αν δεν έχεις κάποιον να τη μοιραστείς. Η αληθινή αγάπη είναι το μέγιστο αγαθό και είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να ζει κανείς.
     Ο Phil, είναι δημοσιογράφος και εκφωνεί τον καιρό σε ένα κανάλι της τηλεόρασης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, του ανέθεσαν να καλύψει την εκδήλωση της Μαρμότας την οποία μισεί. Αυτή τη μέρα είναι κακόκεφος και βρίσκει τα πάντα ενοχλητικά. Ξυπνάει την επόμενη μέρα και συνειδητοποιεί ότι ζει τη μέρα της Μαρμότας ξανά και ξανά. Αρχικά το εκμεταλεύτηκε για να πλησιάσει τη συνάδελφό του Rita, όμως μετά κατάλαβε ότι θα ζήσει για την υπόλοιπη αιωνιότητα την ίδια μέρα…

Περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια..!
Κάντε Share και βοηθήστε μας!


O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;