Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

A Beautiful Mind (2001)

Καλησπέρα σας! Τρίτη σήμερα και όπως κάθε τρίτη θα σας μιλήσω για μια ταινία που μου αρέσει πολύ. Η σημερινή είναι η «Ένας όμορφος άνθρωπος» (A beautiful mind). Είναι μια παραγωγή του 2001 και αποτελεί τη δραματική βιογραφία του μαθηματικού John Nash.
Ο John Nash ήταν μαθηματική ιδιοφυία και εργάστηκε στο ΜΙΤ ως καθηγητής. Εκεί γνώρισε ως φοιτήτρια τη μελλοντική του γυναίκα Alicia Larde. Στην αρχή της καριέρας του έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη όμως στην πορεία η ζωή του δεν εξελίχθηκε το ίδιο καλά. Άρχισε να έχει παραισθήσεις και πίστευε ότι τον είχε προσλάβει η Αμερικανική κυβέρνηση για να σπάσει κωδικούς των Σοβιετικών. Παρ’ όλα αυτά όμως είχε μόνιμο σύμμαχο τη γυναίκα του η οποία παρά τη δυσκολία της κατάστασης στάθηκε δίπλα του.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Scent of a Woman

          Καλησπέρα! Για μια ακόμη φορά θα σας μιλήσω για μια υπέροχη ταινία που πρωταγωνιστεί ο ταλαντούχος Al Pacino και πραγματικά δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Πρόκειται για μια παραγωγή του 1992 που ονομάζεται «Άρωμα Γυναίκας» (Scent of a woman).
          Ο Charlie ήταν ένας τελειόφοιτος μαθητής που ανέλαβε να προσέχει για ένα σαββατοκύριακο τον τυφλό Frank προκειμένου να μαζέψει χρήματα. Ο Frank οργάνωσε ένα ‘τελευταίο’ ταξίδι στη Νέα Υόρκη και

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

The Monuments Men - «Μνημείων Άντρες»

            
Πρόσφατα διάβασα για την ανάμειξη της οικογένειας Clooney στην υπόθεση των Ελγινείων Μαρμάρων. Μήνες μετά την υποστήριξη του George Clooney ότι η Ελλάδα δικαιούται την επιστροφή τους, η γυναίκα του ήρθε στην Αθήνα ως μέλος μιας ομάδας ώστε να συμβουλέψουν την κυβέρνηση για την ανάκτησή τους.
            Με αφορμή αυτή την είδηση σκέφτηκα να γράψω για την σχετικά πρόσφατη ταινία που πρωταγωνίστησε ο George Clooney και αφορά την διάσωση έργων τέχνης κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Watch Olympiakos Piraeus vs Juventus FC live stream free online streaming Oct 22-10-2014,UEFA Champions League




Watch Olympiakos Piraeus vs Juventus FC live stream free online streaming Oct 22-10-2014, UEFA Champions League. Olympiakos Piraeus vs Juventus FC live online stream is scheduled on 22-10-2014 . This Olympiakos Piraeus vs Juventus FC live stream might be available on some free online UEFA Champions League tv channels and below you can follow the...

link to find the broadcast streaming. Who will win on this match game, and what will be the live score and final score of this match? You can check it out on the live stream TV channel links and other information on Oct 22. 2014 provided.. Stay tuned on and watch big match sports game everyday.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Troktiko - Η αληθινή ιστορία (2013) full movie

Τα σφραγισμένα χείλη (The Reader)

Καλησπέρα σας! Απόψε έχω όρεξη να σας μιλήσω για μια υπέροχη ταινία του 2008 με όνομα «Σφραγισμένα Χείλη» (The Reader). Πρόκειται για μια δραματική και ταυτόχρονα ρομαντική παραγωγή που πήρε Oscar πρώτου γυναικείου ρόλου για την απόλυτα επιτυχημένη ερμηνεία της Kate Winslet. Κατά τη γνώμη μου και η ερμηνεία του συμπρωταγωνιστή της Ralph Fiennes δεν πάει πίσω.
Το σκηνικό εξελίσσεται στη μεταπολεμική Γερμανία όπου ο νεαρός Michael γνωρίζει τυχαία την κατά πολύ μεγαλύτερή του Hanna και αναπτύσσουν μια μυστηριώδη σχέση πάθους. Ο Michael με τον καιρό καταλαβαίνει ότι της αρέσει πολύ να της διαβάζουν, όπου εκεί κρύβει το μεγάλο της μυστικό. Μια μέρα ξαφνικά εξαφανίζεται από τη ζωή του και μένει μόνος του και πληγωμένος. Όταν μετά από 8 χρόνια παρακολουθεί την πρώτη του δίκη ως φοιτητής νομικής ξανασυναντάει τη Hanna να δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και με αυτό τον τρόπο μπαίνει και πάλι στη ζωή του. Όμως μέχρι που θα φτάσει για να κρατήσει κρυφό το μυστικό της;

Μια καταπληκτική ταινία με ενδιαφέρουσα υπόθεση και πολύ καλές ερμηνείες που σου δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα. Εμένα με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και κατά κύριο λόγο μου προξένησε πίκρα και λύπη για την κατάληξη της ζωής της. Είναι μια ταινία που σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε και είμαι σίγουρη ότι θα σας συγκινήσει.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

The True Detective

Πρόσφατα συζητούσα με ένα φίλο μου για σειρές και μου πρότεινε μία που είναι πολύ καλή. Δεν είμαι fun των σειρών αλλά αυτή ομολογώ ότι αξίζει να τη δείτε! Ο τίτλος είναι «True Detective» και άξιο να αναφερθεί είναι οι καταπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών Matthew McConaughey και Woody Harrelson οι οποίοι βραβεύτηκαν.


Πρόκειται για μια μίνι σειρά μυστηρίου και εγκλήματος όπου δυο ντετέκτιβ ερευνούν την υπόθεση ενός φόνου που συνδέεται με ένα κατά συρροή δολοφόνο. Οι ύποπτοι εναλλάσσονται, οι κατηγορίες στρέφονται αλλού και γενικά κυριαρχεί η δράση και η περιπέτεια. Μια σειρά με ανατρεπτική υπόθεση που σε προσηλώνει με τις έντονες σκηνές και σε κρατάει σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια.

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;