Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!!

Το blog μας εύχεται σε όλους σας Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά!!
Αυτές τις λίγες εβδομάδες που λειτουργεί το παρόν blog μάθαμε πολλά από εσάς, ακούσαμε συμβουλές , παρατηρήσεις και παράπονα και καταφέρνουμε διαρκώς να βελτιώνουμε τη δουλειά μας. Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώνετε και για τα πολλά mail που λάβαμε!!
Αν και το blog διατηρείται από 2 άτομα καταφέρνει με λίγη δυσκολία να στέκεται αξιοπρεπώς.
Ο καινούργιος χρόνος να σας δώσει μόνο χαρές , ευτυχία , υγεία κι ότι σας ευχαριστεί!!
Καλή χρονιά κι ευτυχισμένο το νέο έτος!!

Dorkofikhs & Malathroumpas!!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Οι 10 πιο "κατεβασμένες" ταινίες του 2009

Η ταινία “Star Trek” αναδεικνύεται η πιο «κατεβασμένη» ταινία για το 2009. Με πιο απλά λόγια, πρόκειται για την ταινία που έχει μοιραστεί στο Ιντερνετ περισσότερες φορές ανάμεσα στους χρήστες.

Σύμφωνα με το site torrentfreak.com, το Star Trek έφτασε τα 10.960.000 downloads το 2009, παρά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο αμερικανικό box office.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη λίστα με τα 10 δημοφιλέστερα πειρατικά αρχεία του 2009 βρίσκονται ταινίες υψηλού προϋπολογισμού και με αθρόα προσέλευση του κοινού στις σκοτεινές αίθουσες.

Γενικά τη χρονιά που εκπνέει σε λίγες ημέρες, πάνω από 10 δισεκατομμύρια εισιτήρια κόπηκαν μόνο σε ΗΠΑ και Καναδά, τη στιγμή που rapidshare και torrents φαίνεται να προσελκύουν εκατομμύρια κόσμου.

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:

1. Star Trek με 10.960.000 downloads

2. Transformers: Revenge of the Fallen με 10.600.000 downloads

3. Rocknrolla με 9.430.000 downloads

4. The Hangover με 9.180.000 downloads

5. Twilight με 8.720.000 downloads

6. District 9 με 8.280.000 downloads

7. Harry Potter and the Half – blood Prince με 7.930.000 downloads

8. State of Play με 7.440.000 downloads

9. X-Men Origins: Wolverine με 7.200.000 downloads 10. Knowing με 6.930.000 downloads

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Έχουν γραφτεί στους δρόμους , εκφράζουν μία άποψη ή μία αντίδραση ή ακόμη και συναισθήματα...


-ΤΡΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΡΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΠΟΥ ΧΩ Χ@@ΕΙ ΝΑ ΚΥΛΙΕΤΑΙ ΣΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΑ ΣΚ@@Α.
-ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑ....Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΟΣ ΞΑΝΑ
-5 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ...
5 ΜΕΡΕΣ ΤΡΩΣ ΑΓΓΟΥΡΙ, ΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΡΗ.
-O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ...ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟ
-Η ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΑ (σκέτο!)
-ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΦΟ,
ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ,ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΤΑΦΟ
-ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ COPIES ΚΤΩΝΤΑΙ
-ΤΟ LIFE STYLE ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ
-ΑΡΑΖΩ ΑΡΑ...ΖΩ
-Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, Η ΛΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΣΣΗ
-Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ OFF'
-ΠΑΟ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ -ΜΑΡΑΚΙ ΣΑΓΑΠΩ
-ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΟΥ Ο ΠΑΤΟΣ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΓΕΜΑΤΟΣ
-ΕΛΕΝΙΤΣΑ Σ' ΑΓΑΠΩ.... ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ
-ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ............ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Μόνο έτσι αξίζει να βλέπεις κάποια πράγματα...

Μπορεί αυτά ταα βιντεάκια που θα δείτε παρακάτω να έχουν αρκετή δόση γέλιου αλλά ακούστε κι αυτά λίγο.
1)Τα συγκεκριμένα βιντεάκια είναι τραβηγμένα από τη λέσχη του πολυτεχνείου Κρήτης. Από μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ λέσχη.
2)Αυτά που βλέπετε δεν αποτελούν ειδικές περιπτώσεις , αλλά την συνηθισμένη καθημερινότητα και πραγματικότητα στη λέσχη του πολυτεχνείου.
3)Δεν είναι λίγα τα παιδιά που αναγκάζονται να τρέφονται με αυτό το φαγητό oy μόνο δηλητήριο δεν περιέχει.
4)Αν δείτε τι κατάσταση επικρατεί μέσα στη συγκεκριμένη λέσχη πραγματικά η απογοήτευση θα φαντάζει μια μικρή λέξη για να περιγράψει αυτό που θα νιώσετε. Υπάλληλοι χωρίς γάντια, μαχαιροπίρουνα απλύτα , δίσκοι και πιάτα το ίδιο, η κατάσταση είναι απογοητευτική.
και το καλύτερο
5)Γι αυτά τα φαγητά και την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα οι φοιτητές πληρώνουν. Αν είναι δυνατόν...

Δείτε τα βίντεο:
Το φαγητό που αψηφά την βαρύτητα...


Η μαγική τονοτυρόπιτα...



Και εδώ οι υπέροχοι πέτρινοι κεφτέδες...


Υ.γ.1: Υπάρχουν δεκάδες παρόμοια βιντεάκια στο youtube από την ίδια αηδιαστική λέσχη.
Υ.γ.2:Είχα ακούσει τον πρύτανη του πολυτεχνείου Κρήτης οτί η τούρτα που του είχαν πετάξει περιείχε δηλητήριο...και ρωτάω... 'Εμείς κύριε Γρυσπολάκη τι να πούμε;;;'...

Gamato.info



Εδώ και 4 - 5 μέρες το site gamato.info έχει πέσει.Πολλά ακούγονται. Αρκετοί υποστηρίζουν πως ακολούθησε κι αυτό το δρόμο των μεγάλων download site όπως το mininova και κατέρευσε μπροστά στις νομικές διατάξεις που θεωρούν παράνομα αυτά τα site.
Η αλήθεια αναμένεται όπως άλλωστε και η ιστοσελίδα του gamato...
Υπομονή....
Γράψτε αν γνωρίζετε κάτι σχετικό.

Eλληνική αστυνομία!!!

Δείτε το βίντεο:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ωραία κρατική τηλεόραση...

Αρχικά θα ήθελα να σας ενημερώσω για την εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης που παρουσιάζει η κ.Παναγιωταρέα και στην οποία είχε καλεσμένους 5 πρυτάνεις από κεντρικά η περιφερειακά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία της χώρας.

">

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο...
Βγήκαν όλα τα ακροδεξιά στοιχεία για να γίνει πολιτικός διάλογος.
Αλλά να ξέρετε ένα κύριοι διάλογος χωρίς πολυφωνία και διαφωνία δεν υφίσταται.
Μπράβο κατ' αρχήν στην κυρία Παναγιωταρέα (Με το χαμόγελο στα χείλη και τους πρυτάνεις μας μπροστά μαζί θα αναστήσουμε την ακροδεξιά!!!)που διεύθυνε έναν καταπληκτικό φασιστικό διάλογο ανάμεσα στους πρυτάνεις κρατώντας καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ στάση όπως άλλωστε υποστηρίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία... Καληνύχτα κυρία Παναγιωταρέα...καληνύχτα...
Και πείτε οτί έγινε ένας διάλογος...
Ωραία και πού κατέληξαν ; Πουθενά βέβαια. Αοριστολογίες και άλλες σχετικές ανούσιες αηδίες. Ο ένας ξυλοκοπήθηκε , ο άλλος έφαγε τούρτα με δηλητήριο(ο μάγκας έπειτα επειδή δεν του άρεσε η γεύση ζήτησε άλλη)και διάφορα άλλα ψέματα με αποκλειστικό στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κόσμου και την αποδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος κάτι που ως ένα βαθμό πέτυχαν,αφού ο περισσότερος κόσμος δεν είναι ενημερωμένος.
Μπράβο σας... ωραία παραδείγματα..........προς ΑΠΟΦΥΓΗ βέβαια..

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Δείτε group που έφτιαξαν οι χρυσαυγήτες στο Facebook


Αν είναι δυνατόν δείτε τι group έφτιαξαν οι εθνικιστές χρυσαυγίτες στο facebook.
Και βέβαια καταδικάζω πράξεις όπως το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας , και βέβαια τέτοιες ενέργειες δεν επιτρέπονται , και βέβαια όποιοι το κάνουν είναι ανεγκέφαλοι αλλά δε γίνεται ένα τέτοιο γεγονός να το εκμεταλεύονται με τέτοιο τρόπο οι χρυσαυγήτες.


Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία Εbay





Πριν λίγες μέρες είχα αγοράσει από το ebay 2 μνήμες usb , μία 64gb και μία 16gb.
Σήμερα το πρωί έφτασε η παραγγελία και ενθουσιασμένος πήγα να τα δοκιμάσω στο pc.
Έκπληκτος διαπίστωσα οτί πρόκειται για μεγάλη απάτη, ενώ στις ιδιότητες η χωριτηκότητα φαίνεται 64gb στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 2.
Ουσιαστικά τα συγκεκριμένα φλασάκια αποθηκεύουν τα αρχεία πάνω σε άλλα και συγκρατούν μόνο τις εικόνες αυτών , όπως και με ενημέρωσε ειδικός ηλεκτρονικός.

Δηλαδή τα αρχεία φαίνονται αλλά δεν ανοίγουν.Πιο αναλυτικά αν περάσουμε ένα αρχείο κι έχουν δεσμευτεί τα 2gb πραγματικής μνήμης τότε τα επιπλέον αρχεία που μεταφέρουμε μέσα στο usb flash γράφονται πάνω στα προηγούμενα με αποτέλεσμα αυτά να διαγραφούν. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να δεσμευτούν όλα τα gb εικονικής μνήμης. Κι όταν πας να ανοίξεις τα αρχεία που είχες περάσει εξ αρχής τότε μένεις κόκκαλο και καταλαβαίνεις τι μεγάλη απάτη που ήταν. Και το πιο τραγελαφικό είναι οτί δε μπορείς να κάνεις και τίποτα για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω ή να πάρεις ένα καλό προϊόν. Είχα ακούσει οτι σε καλύπτει το ebay αλλά δε γνωρίζω περισσότερα.
Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας το γράψει.
Ευχαριστώ πολύ!



Πιο αναλυτικά στο http://vrasmos.blogspot.com

Ούτε να ιδρώσει


Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στα Τρίκαλα τα οποία και διέσυρε με 107-73. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου και παρέμειναν η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος. Σούπερ εμφάνιση από Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Μπέβερλι και Κλέιζα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με ξεκάθαρο σκοπό να «τρέξει» το ματς και να εξασφαλίσει τη νίκη όσο το δυνατόν νωρίτερα. Τσίλντρες, Κλέιζα και Τεόντοσιτς έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν οι «ερυθρόλευκοι» σημαντική διαφορά, αλλά μόνο επιθετικά. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν πολύ κακή αμυντικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες των Τρικάλων και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 27-21.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Νίκος Κατσαρές εκτελούσε και όταν αστοχούσε, Τζιγκάνοβιτς και Σίμτσακ με επιθετικά ριμπάουντ έδιναν λύσεις στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου που συνέχισε να μένει κοντά στο σκορ. Όταν οι Πειραιώτες αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, τότε ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους για να τελειώσει το ημίχρονο 51-39.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήθελε οι παίκτες του να τελειώσουν το παιχνίδι νωρίς γι’αυτό και επιστράτευσε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου…βασικούς. Παπαλουκάς, Τεόντοστις, Μπέβερλι, Κλέιζα και Μπουρούσης έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2 στα πρώτα τρία λεπτά της περιόδου, η διαφορά έφτασε στο +20 (61-41) και όλα απλοποιήθηκαν. Στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού επιδόθηκαν σε…διαγωνισμό τριπόντων, Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς έκαναν πάρτυ πίσω από την γραμμή των 6.25 με τη διαφορά να φτάσει στο +26 (74-48). Όσο περνούσε η ώρα, η διαφορά όλο και αυξανόταν με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί έναν υγιεινό περίπατο…

Δεκάλεπτα: 27-21, 51-39, 83-54, 107-73

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς, 9, Τσίλντρες 11, Βούισιτς 4, Μπουρούσης 5, Χαλπερίν 7, Κλέιζα 17, Μαυροκεφαλίδης 7, Γλυνιαδάκης 8, Παπανικολάου 6, Μπέβερλι 6, Τεόντοσιτς 20, Σλούκας 7.

Τρίκαλα (Αγγέλου): Έιμπραμς 17, Κατσαρές 7, Αποστολίδης 4, Πάουελ 13, Τζιγκάνοβιτς 7, Ζούπαν 12, Σίμτσακ 13.

Eίναι απίστευτοι!!!

Πορεία στα Χανιά 7/12/09




Ένα βίντεο από την βραδινή πορεία των φοιτητών στα Χανιά για την απελευθέρωση των συλληφθέντων στην πρωινή πορεία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 7/12/09 Κέντρο Χανίων.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας 'Καρφί'!

Ερωτικά παιχνίδια με γλωσσίτσες και ματάκια , αλλά ο Κωστάκης εκεί το μυαλό του στο φαϊ!!

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Περι ελευθερίας...

Διαβάστε αυτό κυρίες και κύριοι και μετά πείτε κι εσείς την άποψη σας για την κατάργηση ή μη του πανεπιστήμιακου ασύλου.

Από την ταράτσα του κτιρίου (του πολυτεχνείου) απαγγέλλουν τον ακόλουθο όρκο: «Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στo όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β)του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων.»

Κάποιοι αγωνιστές πολέμησαν κι έχασαν τη ζωή τους για το άσυλο και τολμούν να το καταργούν; Είναι ανεπίτρεπτο. Γυρίζουμε πίσω στην εποχή της χούντας, ποια ελευθερία , ποια δημοκρατία ,σε τι κοινωνία ζούμε;
Ας δούμε μια σύγκριση ανάμεσα στη χούντα και στη σημερινή κατάσταση:
Αστυνομία: Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αστυνομοκρατία στις μέρες μας έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. 12000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, στα Χανιά Ματ μαζί με ασφαλήτες και κουκουλοφόροι. Ωραία κατάσταση. Η μόνη διαφορά; Οτί στις μέρες μας επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων, που κακά τα ψέματα είναι θέμα χρόνου κι αυτό.
Ελευθερία λόγου: Εδώ πλέον η διαφορά έχει εκμηδενιστεί , τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δυστυχώς...
Δημόσια παιδεία: Ας μην ξεχνάμε πως η χούντα θεσμοθέτησε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Σήμερα; Η κυβέρνηση τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας φρόντισαν και φροντίζουν να οδεύουν στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, στην είσοδο των εταιρειών μέσα στα σχολεία και στις σχολές.

Οπότε πού καταλήγουμε;
Με τη χούντα καλύτερα; Έλεος δείτε που φτάσαμε...
Η αλλαγή καλείται επιτακτική...

Γράψτε κι εσείς την άποψη σας.

Φασίστες όλοι..


Ακούστε την πιο φασιστική εκπομπή που υπάρχει. Αν είναι δυνατόν. Τι λένε οι άνθρωποι στη ΝΕΤ;

Πώς ήταν τα εισιτήρια!!!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Έλεος

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 07/12 ΕΓΙΝΑΝ 5 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.
Ο ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ.ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ!ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ.

http://athens.indymedia.org/?lang=el

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Aπαράδεκτη στάση της αστυνομίας στην πανεκπαιδευτική πορεία στα Χανιά





Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 12 η ώρα, από την κεντρική πλατεία της αγοράς κατευθηνόμενη στη νομαρχία Χανίων, με τη συμμετοχή τόσο μαθητών όσο και φοιτητών.
Φοιτητές και μαθητές φώναζαν συνθήματα για τη δολοφονία του Αλέξη και για την αστυνομοκρατία που παρατηρείται. Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα μέχρι και την άφιξη της πορείας στη νομαρχία όπου και ήταν παραταγμένοι πάνω από 30 άνδρες των ΜΑΤ. Εκεί μία μεγάλη ομάδα μαθητών πέταξε νεράτζια και ντομάτες κατά των αστυνωμικών. Έπειτα και κατά την αποχώρηση της πορείας από την πλατεία δικαστηρίων η αστυνομία προχώρησε προς το μέρος των διαδηλωτών κρατώντας μια άκρως επιθετική στάση.
Το κυνηγητό συνεχίστηκε σ όλο το μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου με τους αστυνομικούς να πετάνε δακρυγόνα, να χτυπούν και να ψεκάζουν τους διαδηλωτές. Φοιτητές και μαθητές κατέφευγαν σε κοντινά στενά ενώ η κύρια μάζα της πορείας κατευθύνθηκε στο σημείο έναρξης της , στην αγορά.. Και πάλι τα ΜΑΤ ήταν παραταγμένα στους παραπλήσιους δρόμους ΕΝΏ άτομα της ασφάλειας άλλοτε με μηχανές κι άλλοτε πεζοί σε κάθε γωνία παρατηρούσαν τους διαδηλωτές κι 'έκοβαν' πρόσωπα.
Βέβαια το σημαντικότερο γεγονός από τη σημερινή διαδήλωση ήταν η σύλληψη 2 παιδιών, κάτι που κινητοποίησε και πάλι τους φοιτητές που διαδηλώνουν και πάλι αυτή την ώρα με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Πορεία στα Χανιά!!

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η συμμετοχή στην προγραμματισμένη πορεία που ξεκινάει αυτή την ώρα στα Χανιά.


Περίπου 700-800 μαθητές βρίσκονται αυτή την ώρα σττην πλατεία της κεντρικής αγοράς και παρατάσονται για την έναρξη της πορείας.
Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και η διαδήλωση των φοιτητών του πολυτεχνείου Κρήτης.
Η οργή μεγάλη για τη δολοφονία του Αλέξη και απόλυτα δικαιολογημένη..

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Πορεία στα Χανιά για την επέτειο για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Φωτογραφίες από τη σημερινή πορεία στα Χανιά για τον ένα χρόνο από τη δολοφωνία του Αλέξη..








Η αστυνομία ακολουθούσε την πορεία κρατώντας προκλητική στάση ακόμη κι όταν αυτή αποχώρησε από την πλατεία δικαστηρίων και κατευθυνόταν προς το κτίριο Παπαδοπέτρου το οποίο αποτελεί ΑΣΥΛΟ για τους φοιτητές.. Κατά τ' άλλα η πορεία ήταν καθ' όλα ειρηνική από πλευράς φοιτητών. Το μόνο αρνητικό ήταν η δυνατή βροχή που άρχισε την ώρα που η πορεία βρισκόταν στη νομαρχία Χανίων.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Αστικό Κτελ Χανίων

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό ΚΤΕΛ.
Η κατάσταση είναι απελπιστική.
1) Στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από τους επιβάτες καθώς ο τρόπος και ο τόνος που μιλούν σ αυτούς είναι τουλάχιστον προσβλητικός. Είτε πρόκειται για μια φοιτήτρια ή φοιτητή είτε πρόκειται για έναν ηλικιωμένο η συμπεριφορά τους είναι το ίδιο αγενής και απότομη. Αν είναι δυνατόν κύριοι, οδηγοί είστε...
2)Οι τιμές των εισιτήριων είναι το λιγότερο εξωπραγματικές. Αναφέρομαι στα εισιτήρια όλων των διαδρομών αλλά ιδιαίτερα σ αυτά για πολυτεχνείο. Το φοιτητικό κοστίζει 1 euro, αν είναι δυνατόν. 1 euro να πας και 1 να έρθεις στη σχολή σου;
2 επί το λιγότερο 20 μέρες βγαίνουν 40..Και ρωτάτε κύριοι τους γονείς των φοιτητών που πληρώνουν αδρά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους αν είναι διατεθειμένοι να τα 'ακουμπούν' μέχρι και στα εισιτήρια; Μέχρι πέρυσι το συγκεκριμένο εισιτήριο κόστιζε 25
λεπτά έως ότου έλιξε η σύμβαση που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ανανεώσει αφήνοντας ξεκρέμαστους τους φοιτητές.
3)Όσον αφορά τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο των Χανιών. Πρόκειται για ένα διεθνές αεροδρόμιο που καταφθάνουν αεροπλάνα κάθε μισή ώρα. Κάθε μισή ώρα καταφθάνουν αεροπλάνα και κάθε 7 ώρες μέσο όρο έχει λεωφορείο για τα Χανιά, πιο συγκεκριμένα 6:30,9:30 και 6:30.
Άρα ο μόνος τρόπος να πας και να έρθεις από το αεροδρόμιο είναι το απλησίαστο από οικονομικής πλευράς ταξί, καθώς το αεροδρόμιο απέχει 17-18 χιλιόμετρα από την πόλη.
20 euro κοστίζει αυτή η διαδρομή κύριοι (το 1/4 του αεροπορικού εισιτηρίου).
Έως πότε το αστικό κτελ θα τροφοδοτεί τα ταξί και θα γονατίζει τον κόσμο; Οκ συμφωνώ να ζήσουν κι οι ταξιτζήδες αλλά αυτό πλέον καταντά αισχροκέρδεια.

Σημείωση:
Μπορεί αυτά τα χρήματα για τους περισσότερους να μη φαίνονται πολλά , αλλά σκεφτείτε και τους φοιτητές ή του ηλικιωμένους ή καλύτερα τη γενιά των 500 euro.

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;