Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

21 παρά κάτι - και φοιτητής

1. Υπάρχει φοιτητική βιβλιοθήκη; (Ναι, αμέ, δίπλα στις τουαλέτες)   
2. Πού είναι οι τουάλετες; (Δεν υπάρχουν)
3. Πότε μπορώ να παραλάβω τα βιβλία του εξαμήνου; (Μετά τις εξετάσεις)
4. Πότε βγαίνει η βαθμολογία της τελευταίας εξεταστικής; (Μόλις δηλώσεις μαθημάτα)
5. Γιατί οι καθηγητές έρχονται πάντα στο αμφιθέατρο 3-3 ή 4-4; (Δεν είναι καθηγητές, ομιλητές σε συζήτηση είναι)
6. Τι είναι το ακαδημαϊκό τέταρτο; (Το διάστημα που μπορεί να απουσιάσει ένας καθηγητής)
7. Γιατί το μάθημα διαρκεί 45’; (Αποτελείται από 3 ακαδημαϊκά τέταρτα)
8. Γιατί η πόρτα στο αμφιθέατρο πρέπει να είναι πάντα ανοικτή; (Μήπως δει ανοιχτά ο καθηγητής και μπει μέσα)
9. Τι ομοιότητα έχει το Πολυτεχνείο με τη Βουλή; (Όποιος μπει μέσα έχει ασυλία)
10. Ποιό αμφιθέατρο στη Σχολή είναι πάντα γεμάτο; (Το Κυλικείο)
---------------------------------------------------
11. Γιατί υπάρχουν οι φοιτητικές παρατάξεις; (Για να μπορείς να πηγαίνεις στο ΒUΖΙOS με μπακουροπαρέα και να μην τρως πόρτα)
12. Γιατί λένε πως οι φοιτητικές παρατάξεις είναι σαν τη γκόμενα;Διότι : 
    α)Πρέπει να παίξεις ξύλο γιά πάρτη της (π.χ. σε μιά "συζήτηση")
    β)Πρέπει να φτύσεις κάποιες άλλες γιά πάρτη της
    γ)Πρέπει να της κολλήσεις (...αφίσα)
    δ)Δεν επιτρέπεται να έχεις δύο συγχρόνως
    ε)Πρέπει να πηγαίνεις παντού μαζί της (συζητήσεις, χορούς, πάρτυ, κλπ.)
στ)Είναι γοητευτική και διπρόσωπη
ζ)Σε θυμάται μία φορά το χρόνο (Η γκόμενα στη γιορτή σου και η φ.π. στις εκλογές)
13. Και γιατί οι 'αιώνιοι' φοιτητές ασχολούνται μαζί τους; (Διότι γέρασαν και βαρέθηκαν την περιπέτεια)
14. Γιατί τα φοιτητικά εισιτήρια είναι φθηνότερα από τ’άλλα; (Το ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ μου δίνει την ευκαίρια να κάνω από τώρα οικονομίες για να μπορώ ν’ανταπεξέλθω, όταν πάρω το πτυχίο και μείνω άνεργος)
15. Αλήθεια, το πτυχίο είναι τυπωμένο πάνω σε πάπυρο; (Όχι, απλά, ώσπου να το παραλάβεις κιτρινίζει το χαρτί)
16. Από τί εξάρταται το αν θα χαιρετήσω έναν καθηγητή;
    α)Από το αν θα τον αναγνωρίσω (π.χ. ΑΝ τον έχω δει ΠΟΤΕ στο αμφιθέατρο ή αν παρακολουθώ συχνά-πυκνά "ΕΝΩΠΙΟΣ-ΕΝΩΠΙΩ" ή "ΠΡΟΦΙΛ" όπου τους αρέσει να πηγαίνουν)
    β)Από το αν έχω περάσει το μάθημα του
    γ)Από το αν τον καταλάβω αμέσως ή τον περάσω για ¨αιώνιο¨ φοιτητή
17. Πότε δυσ-λειτουργεί η Γραμματεία; (Κάθε μέρα - όλη μέρα)
18. Για κοπέλες : Κορίτσια, τέρμα τα βάσανα, τώρα το καλύτερο και φθηνότερο μανικιούρ-πεντικιούρ στις κατά τόπους Γραμματείες ΟΛΩΝ των Α.Ε.Ι. σε ΟΛΗ την Ελλάδα (Πληροφορίες, κα Φώφη - Ε.Μ.Π.)
19. Ισχύει ή είναι 'αρβύλα' ότι η διαφήμιση της βιομαγνητικής φόρμας SLIM έγινε εν κρυπτώ, σε εργάσιμη ώρα, από 'κοπέλα' που εργάζεται σε Γραμματεία Ανώτατης Σχολής της Αθήνας; (Τα στοιχεία της βρίσκονται στην διάθεση του υπογράφοντος)
20. Μετά από όλα αυτά αξίζει, μωρέ, να είμαι φοιτητής; (ΝΑΙ, ρε χαζέ, μην πτοείσαι! Είναι ο καλύτερος τρόπος να μην κάνεις τίποτε, να λείπεις συνέχεια απ’το σπίτι, να βγαίνεις συνέχεια, να κάνεις καμάκι, να παίζεις μπιλιάρδο, να πίνεις καφέ, να κάνεις τσιγάρα, να τρέχεις σε εκδρομές και τελικά να είναι ΟΛΟΙ γύρω σου κατευχαριστημένοι με πρώτους και καλύτερους τους γονείς σου.)
Ένας φοιτητής, και για την αντιγραφή

Εγώ, ο Έλληνας πάνω απο όλα!


Δεν θα θυμώσω με τα 10 τυπάκια ενός περιοδικού που μου βγάλαν το δάκτυλο στη χώρα. Δεν θα μπω στον κόπο να μιλήσω για αποζημιώσεις, ολοκαυτώματα και πολέμους του παρελθόντος που κατέστρεψαν τον τόπο μας. Δεν θα μπω στη λογική του κάθε Χαρδαβέλα, Πλεύρη, ή δημοσιογράφου, που τραβάνε το αυτί στον Γερμανό πολίτη. Δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε κόντρα μωρών που μόνο πόλωση μπορεί να προκαλέσει.



Οι σημερινοί Γερμανοί δεν φταίνε για να τους φορτώσω όλες τις καταστροφές του παρελθόντος. Πολλοί από αυτούς ντρέπονται γι αυτό που κάνανε οι παππούδες τους και δεν χρειάζεται να τους πατάω περισσότερο στον κάλο. Όμως με ανησυχεί το γεγονός ότι ακόμη και ο χασάπης παππούς τους που έστειλε τόσους στον θάνατο, σεβάστηκε την ιστορία μου και δεν της έβγαλε κολοδάκτυλο. Δεν βεβήλωσε τα μνημεία μου.

Οι γερμανοί και οι άλλοι εταίροι έχουν δίκιο. Δεν πρόκειται να συγκρίνω αν και αυτοί κλέψανε, αν και αυτοί κάνουν μπαγαποντιές και λοβιτούρες, αν και αυτοί μας έχουν στείλει την όποια Siemens. Δεν θα βάλω σε ζυγαριά να συγκρίνω το πόσο βάρος έχει η απατεωνιά του ενός και του άλλου.

Για τα ευρωπαϊκά μας θέματα, απαιτείται μεγάλη ανάλυση και θα αναφερθώ επιγραμματικά στο γιατί δεν νιώθω την ευρωπαϊκή «οικογένεια»: Κύριοι για ποια Ευρώπη μας μιλάτε; Αλήθεια ποια είναι τα σύνορα μας, πόσο στηρίξατε την Ελλάδα σε αυτό το θέμα; Άρα μιλάμε για μια Ευρώπη χωρίς προσδιορισμό συνόρων. Πόσο στηρίξατε την χώρα μέλος σας, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων; Αλήθεια, όταν λέτε ευρωπαϊκή οικογένεια, πως ακριβώς το εννοείτε γιατί αυτό το πράγμα οικογένεια δεν λέγεται. Ακόμη και όταν μας δίνατε τα ωραία σας χρήματα, πόσο ελέγχατε που και πως τα επενδύουμε; Πόσο σεβαστήκατε εσείς τον μόχθο των πολιτών σας που πλήρωσαν αυτά τα χρήματα; Αλήθεια, ακόμη και τώρα, στις προτάσεις των περικοπών μας για να τα πάρετε πίσω, γιατί κάνετε γαργάρα τα εξοπλιστικά προγράμματα που καταδυναστεύουν και ρημάζουν οικονομικά την χώρα μου;

Τι το ουσιαστικό προσέφερε λοιπόν η Ευρώπη στην δική μου χώρα και στους πολίτες της; Μάλλον την Eurovision και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και το Ισραήλ ως Ευρώπη συμμετέχει...



Πάμε στα δικά μας τώρα. (σσσ, μεταξύ μας παιδιά μην βγούνε παραέξω)

Καταρχήν, έχεις έναν απατεώνα που σου δίνει απλόχερα χρήματα για να κάνεις μια δουλειά. Για να συνεργαστείς με απατεώνα πρέπει να είσαι κι εσύ όμοιος. Επομένως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ξένους ότι μας έφεραν σε δύσκολη θέση με τη όποια Siemens.

Αντιθέτως οι πολιτικοί που διοικούν τη χώρα, μπήκαν συλλήβδην στο club των απατεώνων. Βλέπεις, αν δεν συμμετέχεις σαν μεσάζων σε αυτή την ανταλλαγή, έχεις στα χέρια σου στοιχεία να εκβιάσεις και να απειλήσεις τους εμπλεκόμενους. Κοινώς τα κόμματα εξουσίας μας είναι ΕΡΜΑΙΑ οποιασδήποτε θέλησης των εταίρων τους. Τι θέλεις Ελλαδίτσα; Αποζημιώσεις; Σου σπάω τα ομόλογα και φέρτα τώρα. Τι θέλεις Ελλαδίτσα; Να μειώσεις εξοπλισμούς; Να βγάλω βρώμα για τη λοβιτούρα με τη Siemens; Να βγάλω τα άπλυτα σου στη φόρα και να μην ξαναδείς το φως της εξουσίας; ΞΕΦΤΙΛΑ



Φέρτε πίσω τα κλεμμένα:

Χαχαχαχα, ε ρε γλέντια... Μα δεν τα πήρε μόνο ένας. Οι μηχανισμοί των κομμάτων τα κατανάλωσαν για προεκλογικές συγκεντρώσεις και λοιπά έξοδα. Ένα μέρος τα επέστρεψαν στην αγορά μέσω διαφημίσεων σε τηλεόραση, ραδιόφωνο έντυπα και εφημερίδες. Τάισαν τους εργολάβους δεξιώσεων, catering, αίθουσες εκδηλώσεων, δημοσιογράφους σπεκουλαδόρους, εταιρίες συναυλιών και ενοικιάσεις γραφείων. Τυπογραφεία, διαφημιστάδες και σχεδιαστές είχανε και αυτοί την μερίδα τους. Είναι και αυτός ένας τρόπος να σβήσεις μνήμες, να αγοράσεις συνειδήσεις, να προβληθείς σε σημείο πλύσης εγκεφάλου.



Κι εμείς που φταίμε;

Να σας πω συμπολίτες μου, εν κατακλείδι ότι είμαστε ένας λαός που ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα κράτος μέσα στο ίδιο το κράτος. Γελάτε ε;



Κατηγορούμε την εξουσία και το σύστημα ξεχνώντας ότι όλα αυτά πηγάζουν από καθημερινούς ανθρώπους που είναι σαν εμάς και τίποτα παραπάνω και να γιατί:

Σήμερα υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών όπου επικρατεί η απόλυτη διαφθορά. Ας πάρουμε για παράδειγμα τους πολεοδόμους, τους εφοριακούς, τους τελωνειακούς τους γιατρούς, υπαλλήλους ΚΤΕΟ και ΔΕΚΟ. Για τους πολεοδόμους εκτός από αυτούς που τα παίρνουν, υπάρχουν και πολίτες που τα δίνουν, για να καλύψουν παρανομίες τους σε χώρους, καμένα, οικόπεδα εκτάσεις, κτίσματα στην παραλία και πολλά άλλα. Γνωρίζουμε πολλές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις έτσι; Αντίστοιχα και για τους εφοριακούς, τους αστυνομικούς και όποιους άλλους. Πάλι υπάρχουν αυτοί που παρανομούν και συμπολίτες μας που λόγο δικής τους παρανομίας λαδώνουν. Γνωρίζετε άλλες τόσες δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις έτσι;



Πάμε σε φαρμακευτικό υλικό και εταιρίες που λαδώνουν το παρακράτος των Νοσοκομείων, των ταμείων, των Γιατρών κλπ. Ξέρετε χιλιάδες περιπτώσεις και από αυτές έτσι δεν είναι; Και πάμε τώρα στους εμπόρους που αισχροκερδούν εις βάρος των συμπολιτών τους, στην αγορά καυσίμων με τα καπέλα στα καύσιμα, στον απατεωνίσκο πετρελαιά, στον αεριτζή δημοσιογράφο, στον μεταφορέα που τα οχήματα του είναι κινούμενες βόμβες, στον αστυνομικό που κλείνει τα μάτια και πόοοοσα επαγγέλματα μου διαφεύγουν... Μήπως και αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι μερικές χιλιάδες;



Πολλές δεν είναι και οι περιπτώσεις καλλιεργητών γης με 10πλάσια ψευδή στρέμματα, με κατασπατάληση επιδοτήσεων σε χλιδάτα τρακτέρ και ξεπεσμένα σκυλάδικα, με δήλωση γης που αναλογικά είναι όση η Πελοπόννησος και με ελαιώνες μέσα στη Θάλασσα; Εκατοντάδες δεν είναι τα περιστατικά ψευδών δηλώσεων πυρόπληκτων, σεισμόπληκτων, που πήραν αποζημιώσεις έναντι άλλων που τις είχαν ανάγκη ακόμη και για τα παράνομα κτίσματά τους;



Ας μιλήσουμε για επιχειρήσεις που δεν δηλώνουν τον συμπολίτη τους εργαζόμενο γιατί το κράτος του ζητάει πολλά πίσω, που δεν δηλώνει σωστά στην εφορία γιατί αισθάνεται ότι δεν έχει αντίκρισμα, πάμε στην παραπαιδεία των φροντιστηρίων που το κράτος έχει επιβάλλει, σε περιπτώσεις συμπολιτών μας που έχουν βγει παράνομα στη σύνταξη, που είναι «μαϊμούδες» σε αναπηρία, πάμε σε χιλιάδες περιπτώσεις φοροφυγάδων, διπλοθεσιτών, επίορκων κλπ. Συνάνθρωποι μας που παίρνουν ακόμη την σύνταξη του πεθαμένου γιατί δεν παντρεύτηκαν, άλλοι που λαδώνουν γιατρό για να προηγηθεί η περίπτωση τους στο νοσοκομείο και όχι του συνανθρώπου τους, άλλοι που δεν ντρέπονται να παίρνουν 16 μισθούς και επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, άλλοι που ξεδιάντροπα δίνουν εργασίες και πτυχία σε κάθε τεμπέλη φοιτητή.



Τέλος να μιλήσουμε για τους συμπολίτες μας όπου μπήκαν χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα στις δημόσιες υπηρεσίες, στη τοπική αυτοδιοίκηση, σε ιδιωτικές εταιρίες με παρέμβαση βουλευτού, που φίλησαν και λάδωσαν κατουρημένες ποδιές για να βολευτούν έναντι άλλων - έστω και αν η θέση δεν ήταν καλή, έστω και αν ήταν stage, αορίστου ή οτιδήποτε άλλο. Για να μην πω για συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο που μπήκαν μέσω λαδώματος παρακάμπτοντας το «αδιάβλητο» των Πανελλαδικών εξετάσεων...



Να μιλήσουμε για παράνομες χωματερές, νταμάρια, απόβλητα εργοστασίων, απαλλοτριώσεις εκτάσεων που υποβαθμίζουν τη ζωή μας καθημερινά και είναι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι.

ΟΛΑ αυτά που αναφέρω νομίζω ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραδείγματα διαφορετικών ανθρώπων που έχουμε κάνει μικρή ή μεγάλη ζημιά στον διπλανό μας, στον συμπολίτη και συν-Έλληνα έχοντας την ΔΙΚΗ μας ηθική, τον ΔΙΚΟ μας νόμο, το ΔΙΚΟ μας συμφέρον, άρα για ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ και τίποτα για το κράτος των συμπολιτών μας που ζούμε ΟΛΟΙ μαζί.



Βλέπετε ότι, Ελλάδα δεν είναι οι κάμποι και τα βουνά. Αυτά δεν έχουν νόημα όταν οι κάτοικοι αυτού του τόπου έχουν σαν κύριο γνώμονα το ΑΤΟΜΟ και όχι το ΣΥΝΟΛΟ. Ας μην μας τσατίζει λοιπόν ο κάθε θερμοκέφαλος Γερμανός που μας σατιρίζει, που μας λέει λαμόγια γιατί ακόμη και αν εννοεί τις κυβερνήσεις μας, εμείς μια χαρά τους στηρίζουμε με την ψήφο μας και την ανέχεια μας γιατί ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ και μαζί με αυτούς αλληλο-κουκουλωνόμαστε και πορευόμαστε χρόνια τώρα. Έλα όμως που ζήσαμε με δανεικές υποσχέσεις, δανεικά λεφτά και δανεικά όνειρα και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και η ηθική μας έχει χρεοκοπήσει, σπρώχνοντας και κλέβοντας ο ένας τον άλλον.



Κι εσείς πριν με κατηγορήσετε ότι δεν είμαστε έτσι, δείτε μέσα σας, δείτε μέσα στην οικογένεια σας, ή στους οικείους σας τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν λαδώσατε; Δεν παρακαλέσατε; Αποδώσατε τα πάντα στο κράτος; Είστε απ αυτούς που δεν «σβήσατε» κλίση, που δεν πατήσατε παράνομα, που δεν φτιάξατε ημι-υπαίθριο χώρο; Είστε από αυτούς που δεν πήρατε για να βολέψετε που δεν δώσατε για να βολευτείτε, που δεν κάνατε κάτι εις βάρος άλλου; Τότε ένα μεγάλο μπράβο. Ή Είστε πολύ νέοι, ή είστε η πεμπτουσία της ομαδικής κοινωνίας. Ότι και να είστε, ανήκετε στο πολύ μικρό ποσοστό του Ελληνικού λαού που πρέπει πρώτοι να βγείτε στους δρόμους και να πείτε: ΦΤΑΝΕΙ και να το ακούσουμε και οι υπόλοιποι. Όχι μόνο η όποια κυβέρνηση.


Αλλά Συμπολίτες μου τσατίλες και ψύχραιμοι, Ελληναράδες και μετριοπαθείς, μη ξεσπάτε και λιδορείτε κάθε ξένο εξ ίσου ανεγκέφαλο που δεν εκφράζει την πλειοψηφία του λαού του. Είναι άδικη και επικύνδυνη η γενίκευση να τους καρφώνουμε όλους στο σταυρό ως δολοφόνους λαών, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν εμείς οι ίδιοι και οι πολιτικοί που μας «κυβερνούν» σταυρώνουμε καθημερινά τον διπλανό μας στο όνομα του προσωπικού μας κράτους.

Να ζητήσουμε πίσω τις αποζημιώσεις, οι Γερμανοί μας χρωστάνε, αλλά αυτό δεν αντισταθμίζει και δεν ξεπλένει τα εγκλήματα που κάνουμε ο ένας στον άλλο, εξουσία και πολίτες εδώ και 50 χρόνια. Δεν είναι τραγική ειρωνεία να νομίζουμε πως θα «αναστηθούμε» από χρήματα των νεκρών μας;



Μιχάλης Συράκης.

Πολίτης της Γης.

Το τραγούδι της ημέρας.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Γράμμα από έναν περίφανο αιώνιο φοιτητή.

Αγαπητοί αναγνώστες σας παραθέτω ένα mail ενός φίλου, ενός αιώνιου πρωτοετή φοιτητή.

"Σήμερα βγήκε ακόμη ένα μάθημα, το πέρασα ευτυχώς...
ακόμη ένα μάθημα στο οποίο πέρασαν και πάλι λιγότεροι από δέκα μαθητές. Στα 2 προηγούμενα κόπηκα.
Κόπηκα εγώ κι ακόμη 410 συμφοιτητές μου από τους 417 που έδωσαν το πρώτο μάθημα, και 392 από 402 που έδιναν το δεύτερο...
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχόρητο... Εως πότε θα επικρατεί αυτή η αδιανόητη κατάσταση;;;
Επ' αόριστον...δυστυχώς...
Πραγματικά νοιώθω τουλάχιστον απογοητευμένος...ξέρω οτί γι αυτήν την κατάσταση σίγουρα δεν έχω καμμία ευθύνη. Έκανα ότι μπορούσα, ήμουν εκεί σε κάθε διάλεξη, είχα όλες τις σημειώσεις, διάβασα...κι όμως κόπηκα... Και βέβαια όλα αυτά δεν τα έκανα μόνο εγώ αλλά αρκετοί συμφοιτητές μου.
Γιατί πιστεύω οτί θα συμφωνείτε οτί δεν είναι λογικό από 417 να διάβασαν μόνο οι 7 που πέρασαν.
Δε  νομίζω να φταίνε μόνο οι φοιτητές γι αυτό το αίσχος που επικρατεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι καθηγητές κυρίως. Δηλαδή πώς την έχουν δει;
Λιγότερο από το 2% περνάνε. Όσο περισσότεροι χρωστάνε ένα μάθημα τόσο πιο μάγκας είναι ο καθηγητής...Αυτή είναι η μόνη εξήγηση. Αυτό το κόμπλεξ του γεμάτου αμφιθεάτρου μας έχει απογοητεύσει...Όλους.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα...Πώς κάποιος μπορεί να αιτιολογήσει μία τέτοιου μεγέθους αποτυχία;

Κάποτε στην αρχή του εξαμήνου άκουγα τον καθηγητή να μας φωνάζει συναδέλφους του, ένοιωθα πως ήταν τιμή μου αυτή η προσφώνηση. Πόσο λάθος έκανα... Τότε με έπεισε οτί είμαστε ίσοι , είμαστε συνάδελφοι...Τώρα που αποκάλυψε την αλήθεια... Η προσφώνηση αυτή ήταν απλά η στάχτη στα μάτια των φοιτητών.Η στάχτη που θα κατάφερνε να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση τους.
Δεν πειράζει κύριε καθηγητά...εδώ είμαι κι εδώ είσαι...
Μια ζωή μέσα στα εργαστήρια δε γνώρισες τον αληθινό κόσμο...κρίμα γιατί έχασες ωραίες στιγμές της ζωής...
Πραγματικά χαίρομαι που δεν είμαι σ' αυτό το 2% που πέρασες 'κύριε' καθηγητά..."

http://vrasmos.blogspot.com/

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Με αφορμή το περιστατικό με την αποβολήτης μαθήτριας στη Χρυσοπηγή Χανίων. Περιστατικό από το 2ο λύκειο Χίου.

Με αφορμή το περιστατικό με την αποβολήτης μαθήτριας στη Χρυσοπηγή Χανίων, θέλησα να αναφέρω κι εγώ ένα περιστατικό που έγινε πέρσι στο σχολείο μου, το 2ο λύκειο Χίου.
Μία συμμαθήτρια μου είχε φτιάξει μία ομάδα στο facebook με τίτλο "Ποιος θέλει να σκοτώσει τη Μ______" (μία καθηγήτρια του σχολείου). Όπως είναι κατανοητό η ομάδα ήταν χιουμοριστικού χαρακτήρα και προφανώς ο δημιουργός του δεν είχε καμμία τέτοια πρόθεση.
Κάποια στιγμή και ενώ η ομάδα αριθμούσε κάποιες δεκάδες μέλη η διευθύντρια του σχολείου έμαθε (από έναν εκ των δικών της) για την ομάδα.
Πρώτη της κίνηση ήταν να καλέσει τα παιδιά στο γραφείο. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται.
Η δημιουργός της ομάδας πήρε πενθήμερη αποβολή ενώ κάθε παιδί που είχε γράψει κάποιο σχόλιο στη συγκεκριμένη ομάδα πήρε από τρεις μέρες. Και σαν να μην έφτανε αυτό σε κάποια από αυτά τα παιδιά στέρησαν και το δικαίωμα τους να συμμετάσχουν στην τριήμερη εκδρομή καθώς αυτό ήταν μέρος της ποινής τους. Αν είναι δυνατόν...
Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο συμβάν σοβαρότερο είναι το γεγονός οτί μέσα στη χρονιά μαθήτρια είχε συκοφαντήσει και βρίσει μαθητή και η διεύθυνση του σχολείου δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα παρά την όποια επιμονή κάποιων μαθητών του σχολείου. Δηλαδή από ότι καταλαβαίνουμε στα σχολεία και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σχολείο ισχύει το εξής: "Σκοτωθείτε εσείς και μόνο εμάς μην πειράξετε".
Πραγματικά είναι εξωφρενικό κάτι τέτοιο. Τα παιδιά (οι μαθητές) δε γνωρίζουν τα διακιώματα τους και πολλές φορές δυστάζουν να μιλήσουν υπό τον φόβο μιας επικείμενης αποβολής ή τιμωρίας. 

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

To τραγούδι της ημέρας!!

Ένα τραγούδι την ημέρα!! Ο δικός σας ρόλος είναι να γράψετε από κάτω τι νοιώθετε και τι σκέφτεστε όταν ακούτε αυτό το τραγούδι!!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Δεν ξέρω για εσάς , πάντως εγώ αυτή την εικόνα δεν αντέχω να τη βλέπω...

Δεν κατηγορώ κανέναν από τους 2 αν και θα έπρεπε(τον Βαρδή) αλλά λυπάμαι ειλικρινά για κάτι τέτοιο.

To τραγούδι της ημέρας!! Η νέα στήλη !!!

Καλή σας μέρα!!! Από σήμερα και για κάθε μέρα μία νέα στήλη προστίθεται στο blog μας.
Ένα τραγούδι την ημέρα!! Ο δικός σας ρόλος είναι να γράψετε από κάτω τι νοιώθετε και τι σκέφτεστε όταν ακούτε αυτό το τραγούδι!!

Καλή αρχή λοιπόν!!!
Καλημέρα Χαρούλα!

"Το επίδομα των Τελωνειακών το πληρώνει ο εισαγωγέας και οχι ο φορολογούμενος"


"Το επίδομα που αναφέρεται των Τελωνειακών το πληρώνει ο εισαγωγέας και οχι ο φορολογούμενος. Ο εισαγωγέας το πληρώνει με αίτηση του για να πάει Τελωνειακός εκτός ωραρίου στον χώρο του προκειμένου να διευκολυνθεί το εμπόριο και να μήν πληρώνει σταλίες .
Αν δεν κάνει αίτηση ο εισαγωγέας δέν υπάρχει επίδομα ΔΕΤΕ.
Τοτε θα πρέπει το κράτος να προβλέψει με ποιό τρόπο θα πληρωθεί ..

υπερωρειακά ο Τελωνειακός που κάνει νυχτερινά ,σαβατοκύριακα ,αργίες κ.λ.π.
Αν επιθυμεί το κράτος μας μπορεί να κλείνει τα σύνορα την Παρασκευή το μεσημέρι και να ανοίγει την Δευτέρα το πρωί.
Κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπ΄οψιν είναι ότι ο Έλληνας Τελωνειακός εκτελεί και εργασίες για την Κοινότητα , η οποία δίνει κάποια χρήματα για τούς Έλληνες Τελωνειακούς ,βέβαια αυτά δεν έχουν δωθεί ποτέ σε Τελωνειακούς , είναι χαμένα κάπου στον προυπολογισμό.
Οι Τελωνειακοί δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν μόνο τον βασικό μισθό. Αλλα με ενα και μόνο αντάλαγμα το αυτονόητο ωράριο 7-3 Δευτέρα με Παρασκευή. Ούτε ΔΕΤΕ ούτε αλλες καραμελίτσες με τις οποίες στερούνται τα Σαβατοκύριακα τους και τον ύπνο το βράδυ σπίτι τους με τις οικογένειες τους."

Η υπομονή σιγά σιγά εξαντλείται...

Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθώ συνεχώς κάθε ανάρτηση που έχουν κάνει αναγνώστες του Τρωκτικού  και πραγματικά έχω βγει εκτός ορίων. Νοιώθω απαίσια που βλέπω τόσους και τόσους πραγματικά γελοίους που βγαίνουν και κράζουν. Όλοι τα έχουμε βάλει με τους δημόσιους υπαλλήλους... Αν είναι δυνατόν... Γιατί ρε παιδιά; Μήπως αυτοί σας τα παίρνουν;
Πραγματικά όσοι στοχεύουν στην υποβάθμιση του άλλου και όχι στην αναβάθμιση τη δική τους εγώ προσωπικά μόνο γελοίους και κομπλεξικούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω.
Αν δε μπορείς να φτάσεις τον άλλον μην προσπαθείς να τον ρίξεις. Αν φερθείς έτσι μάλλον υστερείς κάποιων σημαντικών αρετών της ζωής, μάλλον συνεχώς κάτι σου φταίει , μάλλον δεν είσαι ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μάλλον τι να πω;;

Το λέω και θα το ξαναλέω συνέχεια...
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Γιατί να κόψει επιδόματα και μισθούς από τους εργαζομένους(κάθε τομέα) και να μην κάτσει στο σκαμνί τον κάθε Κλέφτη βουλευτή που τόσα χρόνια τώρα τα αρπάζει μπροστά στα μάτια μας;;
Γιατί να μην απαιτήσουμε κάτι τέτοιο και κοιτάμε μόνο να υποβαθμίσουμε τον άλλον;;
Γιατί είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ με Μ κεφαλαίο...

Πραγματικά δεν ξέρω τι να γράψω , τι να πρωτογράψω...

http://vrasmos.blogspot.com/
Καλή σας μέρα.

Πες τα να χαρείς Τζιμάρα μου...Πες τα...

Ξεφεύγω λίγο από τα πλαίσια και τη θεματολογία του blog αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο.

 

Ο αληθινός έρωτας είναι ένα συναίσθημα το οποίο ακροβατεί μεταξύ απόλυτης ολοκλήρωσης αλλά και υπέρτατης δυστυχίας.

Αν κάποτε σου χαρίσουν τσουκνίδα, χάρισε τους τριαντάφυλλο και θα δεις ότι αυτοί θα πονέσουν πιο πολύ!

Έρωτας δεν είναι να βρεις κάποιον για να ζήσεις μαζί του, αλλά κάποιον που δεν μπορείς να ζήσεις μακριά του!!! 

 Έρχεται μια μέρα στη ζωή σου που όλα αλλάζουν. Ο ήλιος σου φαίνεται πιο λαμπερός, το φεγγάρι χαμογελαστό και η ζωή ωραία. Είναι η μέρα που ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα με την μορφή του άλλου σου μισού, του άγγελου σου, της αδερφής ψυχής σου! Άρπαξε λοιπόν την ευκαιρία και γίνε ευτυχισμένος! Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαμογελάς!!!

 ''Τα ομορφότερα πράγματα σε αυτό το κοσμο δεν μπορούμε να τα δούμε ούτε να τα ακούσουμε, αλλά πρέπει να τα αισθανθούμε με τη καρδιά''

Αν ένα τριαντάφυλλο, μπορούσε να μιλήσει καθώς τρυπιόσουνα, την ώρα που το έκοβες, θα σου έλεγε συγνώμη που σε πλήγωσα, την ώρα που με σκότωνες...

 

Aξίζει τον κόπο να το ακούσετε...Κάντε το...

http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=109430

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο στη γεννιά μας...που άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς... Τα λεέι όλα αυτό...

Μα δες κάτι μ.....ες..!

Οι Ιταλοί ξοδεύουν συνολικά 5 δις ευρώ το χρόνο σε καφετζούδες και χαρτορίχτρες Η Ιταλία διανύει την δεύτερη μεγάλη οικονομική κρίση μετά από αυτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έχει οδηγήσει τους Ιταλούς στο να ζητούν συμβουλές για... το οικονομικό τους μέλλον στα μέντιουμ. Η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια που άρχισε να ταρακουνάει για τα καλά την οικονομία της χώρας έχει κάνει τις χαρτορίχτρες ανάρπαστες σε μια χώρα που η δεισιδαιμονία και η προκατάληψη καλά κρατεί και που οι περισσότεροι κάνουν διάφορα για να ξορκίσουν το κακό. Πάντως αυτό που κάνουν δεν φαίνεται να βοηθάει και πολύ τα οικονομικά τους.

"Διαίρει και βασίλευε"

"Εδώ και καιρό και διαβάζοντας ανελλιπώς όλα τα γραφόμενα των συμπολιτών μας διαπιστώνω, ότι το μυστικά και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο αποφέρει καρπούς, γρηγορότερα δε κι απ’ ότι αρχικά υπολογίστηκε.
Είναι απλό, γι’ αυτό και διαχρονικό και στηρίζεται στην αρχή του «διαίρει και βασίλευε». Είναι δε ηλίου φαεινότερο, ότι θα στεφθεί με επιτυχία, γιατί αγγίζει την βαθιά ριζωμένη συναισθηματική κουλτούρα του Νεοέλληνα: «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα». Έτσι λοιπόν...

πέφτοντας στην παγίδα, αντί μέλημά μας να είναι η αναβάθμισή μας προς το καλύτερο, κατάντησε να είναι η υποβάθμιση του καλύτερου προς το χειρότερο. Και τούτο μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν η μία ομάδα εργαζομένων στραφεί εναντίον της άλλης, πράγμα που όχι μόνο γίνεται, αλλά έχει προσλάβει και διαστάσεις επιδημίας. Στο παραπάνω ψευτοδίλημμα ένα είναι σίγουρο, ο πόνος του σπασμένου χεριού μου δεν απαλύνεται αν σπάσει το χέρι του και ο γείτονας, παρά μόνο αν αυτό καταστεί υγιές, σαν του γείτονα.
Η κατ’ αυτόν τον τρόπο «αναδιανομή του πλούτου», μόνο πλούτος δεν είναι. Ο δόκιμος όρος θα ήταν: «αναδιανομή της φτώχιας». Το μεσαίο εισόδημα, αυτό που κινεί την αγορά γίνεται φτωχό, το δε φτωχό παραμένει φτωχό ακόμα κι αν του αποδοθούν πλήρως τα κομμένα του μεσαίου, κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ονομάζεται «υπέρφτωχο» ή «υπόφτωχο», όπως το αντιλαμβάνεται κανείς καλύτερα.
Μας πιπιλίζουν συνέχεια οι ευρωπαίοι συμπολίτες μας συνεπικουρούμενοι από τα ελληνικά μας ΜΜΕ – για την αποφυγή σύγχυσης αναφέρω, ότι είμαι εκ πεποιθήσεως υπέρ της ΕΕ – ότι τάχα οι μισθοί μας είναι υψηλοί για να μας κάνουν να αισθανθούμε ακόμα και ντροπή γι’ αυτό. Κατάφεραν σχεδόν να μας πείσουν ότι είμαστε οι τεμπέληδες της Ευρώπης, όταν η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δείχνει ότι εργαζόμαστε περισσότερες ώρες από πολλούς άλλους Ευρωπαίους συμπολίτες μας. Η πραγματική όμως διαφορά μας έγκειται στην ποιότητα της εργασίας μας. Αν συγκρίνει κανείς και συνδέσει τα αληθινά κριτήρια, που είναι α) το ύψος των μισθών μας με τις αντίστοιχες κατηγορίες εργαζομένων στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και β) το κόστος διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων για την παροχή της κατά τα άλλα «δωρεάν παιδείας» των παιδιών μας, θα αντιληφθεί, ότι είμαστε μακράν οι χειρότερα αμειβόμενοι Ευρωπαίοι πολίτες.
Καταλήγει λοιπόν κανείς στο ένα και μοναδικό οικονομικά σωτήριο μέτρο. Η πραγματική χημεία θα συντελεστεί μόνο όταν εισρεύσουν υλικά, που μέχρι τώρα ήταν έξω από την συνταγή. Οι δήθεν «ανακατατάξεις», «αναδιανομές» και όλες αυτές οι όμορφες, αλλά κενές περιεχομένου εκφράσεις με μόνο τα υπάρχοντα υλικά είναι απλώς ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ζητάμε τη βοήθεια σας.

Θα έχετε παρατηρήσει σίγουρα την ψηφοφορία που υπάρχει στην αρχή των αναρτήσεων και στο πάνω μέρος του blog.
Σχετικά με αυτή την ψηφοφορία θα ήθελα να σας ενημερώσω πως θα ήθελα να τη συμμετοχή τόσο εσάς όσο και των φίλων ή γνωστών σας. Πρόκειτε για μία εργασία στη σχολή μου και θα ήθελα να πάρω όσο γίνεται καλύτερα αποτελέσματα.
Ευχαριστώ πολύ.

Άνοιξε το GAMATO.INFO!!! Επιτέλους!!!

Άνοιξε το GAMATO.INFO!!!
Επιτέλους!!!

Μάγκες μπορεί να έπεσα 2 μέρες έξω αλλά με συγχωρείτε!!!

http://vrasmos.blogspot.com/

Πατήστε εδώ και τρελαθείτε!!!

http://www.gamato.info/

Είδατε πόσο εύκολα μπορούν να μας αποπροσανατολήσουν...

Πιστεύω πως με το άρθρο μου για τους εκπαιδευτικούς σίγουρα εκνεύρισα αρκετούς.
Σίγουρα πολλοί από τους αναγνώστες μου διαφώνησαν με ωραίο ή άσχημο τρόπο. Ο στόχος μου αυτός ήταν. Ήθελα να δω πόσο εύκολα μπορούν 2 κοινωνικές ομάδες να 'φαγωθούν' μεταξύ τους.
Η απάντηση δυστυχώς είναι ξεκάθαρη...Μπορούν πολύ εύκολα να μας βάλουν να σφαζόμαστε, να μας αποπροσανατολήσουν και να κάνουν ότι θέλουν αυτοί.. και προφανώς αναφέρομαι στους πολιτικούς.
Και σας ρωτάω... γιατί με τέτοια ευκολία κύριοι;;; Γιατί με τη μία να καταδικάσουμε τον διπλανό μας;;;
Και βέβαια είναι δύσκολη η δουλειά του εφοριακού , και βέβαια είναι δύσκολη η δουλειά του εκπαιδευτικού. Εννοείται οτί υπάρχουν κακοί εφοριακοί...εννοείται οτί υπάρχουν κακοί εκπαιδευτικοί...
Αλλά δεν είναι και ότι ποιο δίκαιο να πληρώσουν αυτοί την κρίση που άλλοι προκάλεσαν στην Ελλάδα.
Ας πιάσει ο κύριος προθυπουργός κι ας γονατίσει όποιους έκλεψαν. Πρώτα να καταδικάσει αυτούς που εδώ και τόσα χρόνια τα τρώνε και μετά ας έχει τα μούτρα να έρθει να τα ζητήσει από τον εφοριακό και τον εκπαιδευτικό που μεγαλώνει 3 παιδιά κι έχει κάνει τον προγραμματισμό του με βάση αυτά τα χρήματα. Γιατί να κόψει χρήματα από τον εκπαιδευτικό ή τον εφοριακό που έκανε τρίτο παιδί τόσο επειδή το ήθελε όσο και επειδή έβλεπε οτί μπορεί να 'βγαίνει' οικονομικά;;
Ο μόνος τρόπος να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο και να κάτσουν στο σκαμνί αυτοί που τα 'έφαγαν' είναι να είμαστε ενωμένοι. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.
Δεν πιστεύω οτί κάποιος θα διαφωνεί με τα λεγόμενα μου αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.
Κάθε σχόλιο είναι αποδεκτό και με χαρά θα ήθελα να δω συμμετοχή και διάλογο ανάμεσα μας.
Ευχαριστώ πολύ.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Αυτό γιατί ποτέ να μη γίνεται στην Ελλάδα..;

Βουλευτές καλούνται να επιστρέψουν 1,28 εκατομμύρια ευρώ στην Βρετανία

Οι περισσότεροι από τους μισούς βρετανοί βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν πάνω από 1,28 εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Ο έλεγχος,που έγινε από τον πρώην ανώτερο αξιωματούχο σερ Τόμας Λεγκ,ξεκίνησε το περασμένο...

καλοκαίρι,μετά το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες.

"Καταγγέλοντας ένα σύστημα "βασικά ελλιπές",ο σερ Τόμας θεωρεί παραβάτες 390 από τους 646 βρετανούς βουλευτές,για μία περίοδο από το 2004 μέχρι το 2009 και τους ζητεί να να επιστρέψουν το συνολικό ποσό του 1,48 εκατομμυρίου ευρώ.

Από το ποσό αυτό πρέπει να εκπέσει το ποσό των 211.000 ευρώ καθώς ένας πρώην δικαστής ο σερ Πολ Κένεντι είχε αποφασίσει να επικυρώσει 44 από τις 75 εφέσεις που είχαν ασκήσει ορισμένοι βουλευτές κατά του αποτελέσματος αυτής της ερευνας.

Ο σερ Πολ είχε διοριστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων για να μελετήσει τις εφέσεις των βουλευτών.

Το μεγαλύτερο ποσό καλείται να καταβάλει η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Μπάρμπαρα Φόλετ,σύζυγος του επιτυχημένου συγγραφέα Κέν Φόλετ, που πρέπει να επιστρέψει 48.586 ευρώ. Ήδη έχει επιστρέψει τα τρία τέταρτα του ποσού.

Ο Λίαμ Φόξ, πιθανός μελλοντικός υπουργός εάν το Συντηρητικό Κόμμα στο οποίο ανήκει κερδίσει,όπως αναμένεται τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές,είναι επίσης μεταξύ των βουλευτών που καλούνται να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα ποσά. Αλλά έχει ήδη επιστρέψει τα 28.469 ευρώ που του ζητήθηκαν.

Πολλοί βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει την δυσφορία τους για τα συμπεράσματα αυτού του ελέγχου αλλά έχουν δηλώσει ότι θα ενεργήσουν σύμφωνα με τον νόμο.

Οι βουλευτές είχαν κατηγορηθεί ότι πλούτιζαν παράνομα χρεώνοντας στους φορολογούμενους αυστηρά προσωπικές δαπάνες τους από ανοιχτήρια κονσερβών ,λάμπες και σκυλοτροφές,μέχρι την αποπληρωμή στεγαστικών τους δανείων και τον καθαρισμό πισίνων.

Aύριο αναμένεται η μεγάλη επιστροφή του Gamato.info.




 
                       ΑΝΟΙΞΕ!!!!!!!!

Μην ανησυχείτε παιδιά , λίγες ώρες έμειναν!!!

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς site αύριο αναμένεται να ανέβει και πάλι η ιστοσελίδα του Gamato.info, του διασημότερου download site στην Ελλάδα αλλά και μέσα στα διασημότερα ανά τον κόσμο.
Το gamato.info μετρά εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και αποτελεί ίσως τον ευκολότερο και πιο εύχρηστο τρόπο 'ανταλλαγής' κάθε λογισμικού.
Επιτέλους το αγαπημένο download site θα ξανανοίξει τις πύλες του μετά την ξαφνική πτώση του μέσα στο Δεκέμβριο.
Το Gamato.info από αύριο θα είναι και πάλι ONLINE!!!

Τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με mail που έλαβα σε σχετική ερώτηση μου στο Gamato.info.

Ευχαριστώ.


Σχόλιο 6/2/10
Λοιπόν παιδιά παίρνω όλη την ευθύνη για την παραπληροφόρηση σχετικά με την επιστροφή του Gamato.info και είμαι ο πρώτος που πλέον καταλήγω πως οι υπεύθυνοι παίζουν μαζί μας και μας κοροϊδεύουν.
Απαράδεκτη συμπεριφορά.
Μία μεγάλη συγγνώμη για εσάς τους αναγνώστες του blog μου που σας μετέφερα την τελικά ψεύτικη είδηση.
Με συγχωρείτε.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Καταγγελία για ΟΤΕ χανίων.

Αρκετά σημαντική καταγγελία για ΟΤΕ χανίων. Από τις 12 η ώρα το μεσημέρι το φοιτητικό ίντερνετ του conn-x από την εταιρεία του ΟΤΕ έχει πέσει ολοκληρωτικά. Και όχι μόνο αυτό αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις η συγκεκριμένη σύνδεση παρουσιάζει προβλήματα όπως ασταθής σύνδεση. Ενώ είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ πολλές φορές η σύνδεση σταματάει. Μπορεί να μη σας φαίνεται τόσο σοβαρό αλλά πολλά παιδιά σήμερα δεν μπόρεσαν να στείλουν την εργασία τους με αποτέλεσμα να 'κοπούν' σε ένα από τα μαθήματα του εξαμήνου τους. Μπορεί να βγει κάποιος από τη συγκεκριμένη υπηρεσία να πει τι έγινε;; Όχι γιατί η ανευθυνότητα είναι στο ζενίθ.

Λοιπόν για να τελειώνουμε με την ιστορία της κόντρας Εφοριακών-Καθηγητων...


Δεν είμαι ούτε εφοριακός , ούτε εκπαιδευτικός αλλά μεγάλωσα και έμαθα να βλέπω , να βλέπω και να κρίνω αντικειμενικά.
Διάβασα μία ανάρτηση στο Troktiko με τίτλο 'Απάντηση στον "αδικημένο" εφοριακό' και πραγματικά ξαφνιάστηκα από την γελοιότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου. Μάλλον ζει σ έναν κόσμο παράλληλο.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους.
1) Ο συγκεκριμένος κύριος σαν εκπαιδευτικός που παίρνει 1300 ευρώ όπως ο ίδιος είπε κάνει ιδιαίτερα μαθήματα;(Ρητορική ερώτηση) Κάνει αλλά ποτέ δεν πρόκειται να το πει. Και επίσης ας κάνει όποιος θέλει έναν οικονομικό έλεγχο στον κάθε εκπαιδευτικό να δούμε πόσα 'μαύρα' λεφτά έχει πάρει από τα ιδιαίτερα. Μπροστά στα μάτια μου πρόπερσι σε σχολείο του Χαλανδρίου γονέας είχε πάει α ρωτήσει για το παιδί του και η απάντηση του καθηγητή ήταν η εξής "Δεν τα πάει καλά...Αν θέλετε να σας δώσω το τηλέφωνο μου να κανονίσουμε ιδιαίτερα"...Αν είναι δυνατόν αγαπητέ μου...Δες και κρίνε πρώτα τον δικό σου κλάδο και μετά ελεύθερα μπορείς να κρίνεις και τους άλλους.

2) Το άτομο που υποστηρίζεις οτί απαντάς μάλλον ξέρει καλύτερα τα μαθηματικά από εσένα.
Φαντάσου φίλε μου είσαι τόσο συνεπής στην εργασία σου που ενώ τα σχολεία κλείνουν 15 Ιουνίου , εσύ πας διακοπές κατά τις 30 του μήνα και όχι μόνο αυτό αλλά πας και ανοίγεις μόνος σου το σχολείο από την 1η Σεπτεμβρίου και όχι όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανοίγουν από τις 11 και μετά.
Τώρα μπορείς να ξαναμετρήσεις τις μέρες και να με ενημερώσεις για το αποτέλεσμα.
Αν νομίζεις οτί έχεις πετύχει κάτι περισσότερο από τους εφοριακούς μπορείς να πας να μετρήσεις πόσοι από αυτούς έχουν τελειώσει σχολές όπως νομική, οικονομικό και άλλες που σαν βάση και σαν δυσκολία απέχουν χιλιόμετρα από την δική σου σχολή. Την οποία αρκεί να σου πω οτί την τελειώνει κανείς μόνο με την αποστήθιση και όχι στο μυαλό σου(το οποίο ακόμη αγνοείται).

3)  Όπως υποστηρίζεις σαν εκπαιδευτικός ξελαρυγγιάζεσαι για να μπορείς να κατευθύνεις 27 παιδιά(ΕΊΣΑΙ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΓΕΛΟΊΟΣ,ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΙΑΣ ΤΆΞΗΣ ΕΔΏ ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΧΡΌΝΙΑ ΈΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΊ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΌ ΤΩΝ 21-22...ΑΛΛΆ ΜΆΛΛΟΝ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΏΣΕΙΣ ΠΑΡΆ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ ΜΕ ΟΡΘΆ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ). Όσο για το ξελαρύγγιασμα σου φίλε μου λυπάμαι ειλικρινά για την ανικανότητα σου. Πες μου πόσους εκπαιδευτικούς θέλεις να σου φέρω οι οποίοι υποστηρίζουν πως η ησυχία μέσα στην τάξη εξαρτάται από την ικανότητα του καθηγητή και είναι αποκλειστικά αυτός ο υπεύθυνος κι επίσης από τον σεβασμό εκ μέρους των μαθητών στον καθηγητή που ο ίδιος οφείλει να δημιουργήσει. Ο ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΙΚΑΝΌΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΊΣ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΤΌΤΕ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΚΡΊΜΑ...

4) Αναφέρεσαι από όσα διάβασα στην συμπεριφορά των εφοριακών... Είσαι ικανός να θυμηθείς τι γίνεται στον τομέα σου ή να σου θυμίσω και πάλι εγώ;; Θα σου θυμίσω εγώ για την αποκατάσταση της αλήθειας. Λοιπόν άκου αγαπημένε μου φίλε. Πριν ελάχιστα χρόνια ήμουν κι εγώ μαθητής λυκείου. Και μπορώ να έχω την δική μου κρίση για τα γεγονότα. Μου έρχονται στο μυαλό δεκάδες παραδείγματα αδικίας και αγένειας και έλλειψης σεβασμού από τους καθηγητές στους μαθητές. 
Ας πω μερικά για να ξέρουμε τι συμβαίνει. Μέσα στο σχολείο ισχύει το καθεστώς της χούντας...κανένα δικαίωμα στους μαθητές, όλη η εξουσία στους καθηγητές. Βρίζουν μαθητές...οι καθηγητές απλά τους γράφουν...βρίζουν καθηγητές...έρχεται το σχολείο ανάποδα και ζαλίζονται τα παιδιά από τις αποβολές και τις τιμωρίες. Μπορεί τα παιδιά να μην έχουν το θάρρος και τη γνώση να λογοδοτήσουν με τους καθηγητές και εκεί να πατάτε αλλά η κατάσταση αυτή είναι...δυστυχώς...
Και κάτι ακόμη που πολλοί δεν γνωρίζουν.. Το ξέρεις εσύ αγαπητέ μου φίλε οτί οι καθηγητές αγαπητέ φίλε μου βγάζουν 2 μισθούς από τις εκδρομές των παιδιών;; Αν δεν το ξέρεις ούτε κι αυτό θα σου το αναπτύξω λίγο. Λοιπόν οι μίζες ανάμεσα στους καθηγητές και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία είναι τουλάχιστον 1 με 2 μισθούς καθηγητών. Χώρια το τσάμπα ταξιδάκι που κάνουν αυτοί και οι οικογένειες τους(γιατί αγαπητέ μου σε 3 εκδρομές που έχω πάει ο καθηγητής ήρθε παρέα με την οικογένεια την οποία πληρώσαμε εγώ και οι συμμαθητές μου).

5) Αναφέρθηκες και στις 'κωλοδηλώσεις' που καλείσαι να συμπληρώσεις και που όπως λες δε σου φτάνουν 10 μεταπτυχιακά για να καταλάβεις. 
Απάντηση1: Να σου θυμίσω οτί αυτές τις κωλοδηλώσεις δεν τις έφτιαξαν οι εφοριακοί που βλέπεις και κατηγορείς ευθέως αλλά οι γελοίοι που εσύ ο ίδιος είχες και έχεις ψηφίσει να σε εκπροσωπούν.
Τα παράπονα σου εκεί λοιπόν.
Απάντηση2: Αν όπως λες εσύ έχεις τελειώσει αυτή την υπερσχολή Βιολογίας κι έχεις και μεταπτυχιακό(καλά μιλάμε για πανεπιστήμονα) για πες μου πώς δικαιολογείς το γεγονός οτί είμαι δευτεροετής φοιτητής και εύκολα μπορώ να τις συμπληρώσω; Δεν θα πάρω απάντηση...
Aπάντηση3: Είσαι πραγματικά ‘ότι να ΄ναι’…Από τη μία λές οτί είσαι πιο έξυπνος από τους εφοριακούς κι από την άλλη υποστηρίζεις οτί κάνουν μια εξωπραγματική δουλειά που σ έναν κοινό άνθρωπο δε φτάνουν 10 μεταπτυχιακά για να την καταλάβει. Άρα είσαι κι εσύ της άποψης οτί κάτι παραπάνω θα αξίζουν από εσένα για να βρίσκονται σε αυτή τη θέση..
Τελικά τα μεταπτυχιακά σου δεν είναι και τόσο καλά...

6) Η ανάρτηση σου ανέβηκε στη 1 παρά 10 , ώρα που εσύ και καλά έπρεπε να δουλεύεις...έπρεπε όμως...δε δούλευες... Την ίδια ώρα που ο εφοριακός από τις 7:30 μέχρι τις 3 δεν έχει σηκώσει κεφάλι(και δεν ακούω ότι βλακεία λες για χαλαρότητα και αηδίες...Ξέρω και βλέπω φίλε μου.)
Σαν εκπαιδευτικός θύμισε μου πόσες ώρες δουλεύεις τη μέρα...2 ή 3;; Άντε και καμιά δύσκολη μέρα κάνεις και την υπέρβαση με 5 ώρες(Καλά πώς αντέχεις;;;Μα τόσες πολλές...)
Και μετά θες να διεκδικήσεις...Άσε μας φίλε μου... Άσε μας...
Κοίτα να αποκαταστήσεις την τάξη και την ευρυθμία στον κλάδο σου και ύστερα πιάνεις τους άλλους..


Αγαπητέ φίλε λυπάμαι που όλα αυτά τα μαθαίνεις από εμένα(από έναν 20χρονο) αλλά ναι...δυστυχώς ισχύουν... 

Περιμένω σχόλια σας.


H ανάρτηση στην οποία απαντώ.



"ειμαι εκπαιδευτικος με μεταπτυχιακο, διορισμενος με γραπτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ και υπηρετω παραμεθοριο. Πληρωνομαι 1280 (τα 100 ειναι το παραμεθοριο)
τωρα παρατηρηστε ολοι γιατι η οικονομια της χωρας παει κατα διαολου
ακου ασχετε εφοριακε που...

δεν ξερεις ποσο κανει 1+1 και σε εχουν βαλει να κανεις και ελεγχο των οικονομικων του πολιτη

εγραψες οτι οι εκπαιδευτικοι καθονται "3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
15 + 15 =30 ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
52+ 52=104 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ"

1.εσυ δηλαδη δουλευεις και σαββατοκυριακα;
2. 15 + 15 μερες χριστουγεννα - πασχα; ποσες ειναι οι εργασιμες ρε ασχετε; 5+5=10 απο τις οποιες εσυ κανεις 4 αργιες +2 ημιαργιες (ας πουμε οτι δουλεψες αυτες τις ημιαργιες -- με τον καφε στο χερι...). αρα μεχρι εδω ειμαι το πολυ +5 μερες διακοπες.
επισης το σχολειο τελειωνει 30 Ιουνιου και αρχιζει 1 Σεπτεμβριου. Για να σου μαθω και αφαιρεση (του δημοτικου) αυτο μας κανει 2 μηνες διακοπες και οχι 3 οπως εγραψες. εσυ εχεις και εναν μηνα αδεια τον χρονο. αρα για να τα κανω σουμα εχω παραπανω αδεια 1μηνα + 5 μερες απο εσενα.

και παμε στις συνθηκες εργασιας: εγω ξελαρυγγιαζομαι 5 ωρες ημερισιως για να μαθω οτι καταφερω σε ταξεις των 27 ατομων σε φαση εφηβειας. Εσυ παω στοιχημα οτι ουτε το παιδι σου εχεις την υπομονη να κατσεις να το διαβασεις και το στελνεις στα φροντηστηρια για να πας στο καφενειο σου. Εγω εκεινη την ωρα διαβαζω για την επομενη μερα. εσυ επισης το πρωι πας 8 παρα με τον καφε, την εφημεριδα σου και το ραδιοφωνακι σου και μετρας κερματα. εγω τρελαινομαι μεσα στην ταξη να ελεγξω διαφορετικους εφηβικους χαρακτηρες, να κοιταξω να τους μαθω οτι μπορω, Î! �α κοιταξω να μην σκοτωθουν εξω στα διαλειματα, να μην καπνιζουν , να κανω τον χωροφυλακα στην αυλη μηπως ερθει καποιο καθικι απο εξω και μοιρασει κατι περιερχο στα παιδια, ενω εσυ αραχτος πισω απο το γραφειακι σου λες στους παππουδες (και οχι μονο) με υφακι του προισταμενου "σε παρακαλώ - σε παρακαλω" επειδη δεν ξερουν να συμπληρωσουν τις κωλοδηλωσεις που εχετε και ουτε ατομο με 10 μεταπτυχιακα καταλαβαινει τί τους χρειαζεται να γραψεις. επισης οποτε θελεις πεταγεσαι καμα βολτα εξω να κανεις καμια δουλεια, καμια τραπεζα, καμια λαικη. Εγω αμα πεταχτω να τα κανω αυτα η ταξη θα ψαχνει τον καθηγητη της (και οπως θα καταλαβες εγω δεν μπορω να πεταχτω ποτέ , γιατι και στα κενα μου μετραω απουσιες και διαφορα γραφειοκρατικα του σχολειου). Ενω εσυ συνεχιζεις να πινεις καφε και να βαρας σφραγιδες.

και για πες μας τωρα ποσα παιρνεις για μισθο; τουλαχιστο κανα 2500 ετσι; δηλαδη το διπλασιο απο εμενα. και επειδη ειμαι και βιολογος σου λεω οτι εχω περασει με πολυ μεγαλυτερο βαθμό από εσενα στο πανεπιστημιο και φυσικά η δυσκολια της σχολης που εβγαλα (Βιολογια Αριστοτελειο) δεν την πλησιαζεις ουτε με τηλεσκοπιο) . ασε και το μεταπτυχιακο στη γενετικη. αρα μεγαλε, οποτε θελεις αλλαζουμε θεση, αφου πρωτα μαθεις να μετρας σωστα, γιατι αν γινεις καθηγητης θα χασεις και τους μαθητες απο την ταξη"

Τι δεν μας είπε ο Παπανδρέου και τι θα δείτε στην τσέπη σας

Ποια ήταν αυτά που δεν είπε και απέκρυψε ο Γιώργος Παπανδρέου;

1). Παγώνουν οι συντάξεις. Όταν παγώνει ο μισθός δεν υπάρχουν εισφορές και έτσι παγώνει ο μισθός.

2). Απέκρυψε ότι δεν θα γίνει αύξηση στο ΕΚΑΣ και το ποσό θα παραμείνει ως έχει 57-230 ευρώ

3). Τα όρια ηλικίας για τις συντάξεις θα αλλάξουν και ουσιαστικά από τα 15 χρόνια που είναι π.χ. το όριο θα πάμε να παίρνουμε συντάξεις στα 17 ή 18 χρόνια.

4). Από την περικοπή των επιδομάτων οι υπάλληλοι θα ...

χάσουν μέχρι και 3.000 ευρώ τον χρόνο. Μπορεί και παραπάνω για κάποιους και για άλλους λιγότερο.

5). Είπε ότι δεν θα πειράξει τους μισθωτούς και ουσιαστικά αυτοί θα την πληρώσουν αφού παγώνει τους μισθούς τους!

Με λίγα λόγια κάντε υπομονή μια εβδομάδα και θα δείτε και το νέο φορολογικό σχέδιο.

Όποιος ρουφιανέψει έναν φοροφυγά θα έχει φοροαπαλλαγή 3.000 ευρώ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Ρουφιάνεψε και θα βγεις κερδισμένος. Αν κάποιος...καταδώσει έναν άλλος που φοροδιαφεύγει θα έχει φοροαπαλλαγές που μπορεί να φθάσουν και τα 3.000 ευρώ! Το κράτος μας κάνει και επίσημα ρουφιάνους και μάλιστα θα μας τιμήσει αν δώσουμε στεγνά κάποιον. Μόνο που δεν κάνει έναν διαχωρισμό. Να ρουφιανέψει κάποιος τον μπακάλη της γειτονιάς του που...


βγάζει 3.60 ή να πάει να "δώσει" τους επιχειρηματίες ή εφοπλιστές και βιομηχάνους που φοροδιαφεύγουν; Και πως στην δεύτερη περίπτωση είναι σίγουρο ότι κάποιος από τις υπηρεσίες του υπουργείου δεν θα τον καρφώσει και δεν θα βρεθεί με μια σφαίρα στο κεφάλι; Απλά πράγματα.

Αλλά είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Μπορεί να καταπολεμηθεί έτσι το έλλειμμα; Πλάκα μας κάνουν;

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Κι ύστερα μας πειράζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και καθηγητές...

Ωραίες 100 μέρες ήθελες Παπανδρέου...

Αστικό Κτελ Χανίων

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό ΚΤΕΛ.
Η κατάσταση είναι απελπιστική.
1) Στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από τους επιβάτες καθώς ο τρόπος και ο τόνος που μιλούν σ αυτούς είναι τουλάχιστον προσβλητικός. Είτε πρόκειται για μια φοιτήτρια ή φοιτητή είτε πρόκειται για έναν ηλικιωμένο η συμπεριφορά τους είναι το ίδιο αγενής και απότομη. Αν είναι δυνατόν κύριοι, οδηγοί είστε...
2)Οι τιμές των εισιτήριων είναι το λιγότερο εξωπραγματικές. Αναφέρομαι στα εισιτήρια όλων των διαδρομών αλλά ιδιαίτερα σ αυτά για πολυτεχνείο. Το φοιτητικό κοστίζει 1 euro, αν είναι δυνατόν. 1 euro να πας και 1 να έρθεις στη σχολή σου;
2 επί το λιγότερο 20 μέρες βγαίνουν 40..Και ρωτάτε κύριοι τους γονείς των φοιτητών που πληρώνουν αδρά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους αν είναι διατεθειμένοι να τα 'ακουμπούν' μέχρι και στα εισιτήρια; Μέχρι πέρυσι το συγκεκριμένο εισιτήριο κόστιζε 25
λεπτά έως ότου έλιξε η σύμβαση που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ανανεώσει αφήνοντας ξεκρέμαστους τους φοιτητές.
3)Όσον αφορά τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο των Χανιών. Πρόκειται για ένα διεθνές αεροδρόμιο που καταφθάνουν αεροπλάνα κάθε μισή ώρα. Κάθε μισή ώρα καταφθάνουν αεροπλάνα και κάθε 7 ώρες μέσο όρο έχει λεωφορείο για τα Χανιά, πιο συγκεκριμένα 6:30,9:30 και 6:30.
Άρα ο μόνος τρόπος να πας και να έρθεις από το αεροδρόμιο είναι το απλησίαστο από οικονομικής πλευράς ταξί, καθώς το αεροδρόμιο απέχει 17-18 χιλιόμετρα από την πόλη.
20 euro κοστίζει αυτή η διαδρομή κύριοι (το 1/4 του αεροπορικού εισιτηρίου).
Έως πότε το αστικό κτελ θα τροφοδοτεί τα ταξί και θα γονατίζει τον κόσμο; Οκ συμφωνώ να ζήσουν κι οι ταξιτζήδες αλλά αυτό πλέον καταντά αισχροκέρδεια.

Σημείωση:
Μπορεί αυτά τα χρήματα για τους περισσότερους να μη φαίνονται πολλά , αλλά σκεφτείτε και τους φοιτητές ή του ηλικιωμένους ή καλύτερα τη γενιά των 500 euro.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τι το ιδιαίτερο έχει η σημερινή μέρα;

01/02/2010

Η σημερινή μέρα έχει κάτι το ιδιαίτερο. Δεν ειναι και τόσο σημαντικό δηλαδή αλλα πολλοί χαίρονται με αυτά και κάποιοι κάνουν και εκδηλώσεις μάλιστα. Σήμερα...

η ημερομηνία διαβάζετε το ίδιο και ανάποδα

01022010

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;