Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μειώνουν τα κονδύλια στα πανεπιστήμια κατά 50%!


 Της Στεφανάκου Π. Απο την Αυγή
Στο μισό κόβει τα κονδύλια για τα πανεπιστήμια η κυβέρνηση προκαλώντας οικονομική ασφυξία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Στα μουλωχτά, μέσα από άτυπα έγγραφα του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης προς μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων, ανακοινώθηκε πρόσθετη μείωση των κονδυλίων κατά 17%-19%. Αν συνυπολογιστούν οι περικοπές που έγιναν πέρυσι και με την αύξηση του ΦΠΑ φτάνουν το 33%, τα Πανεπιστήμια σε σχέση με το 2009 θα λάβουν επιχορήγηση μειωμένη κατά 50%! Είναι αδιανόητες αυτές οι μειώσεις. Στην ουσία μάς κλείνουν χωρίς να το λένε, τονίζουν οι πρυτάνεις που συζήτησαν τρόπους αντίδρασης στις περικοπές σε άτυπη συνάντησή τους την προηγούμενη Πέμπτη.

Είναι η ΠΑΣΠ , ΠΑΣΟΚ ή δεν είναι;;;






Αναζητώ την απάντηση εδώ και καιρό...
Είμαι πολύ μπερδεμένος , ιδρώνω και ξεϊδρώνω , θέλω επιτέλους να μου πει κάποιος, είναι η ΠΑΣΠ , ΠΑΣΟΚ ή δεν είναι;;;

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παραιτήθηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός – η Βουλή απέρριψε τον προϋπολογισμό λιτότητας

Ο Ζ. Σόκρατες είχε δηλώσει εκ των προτέρων, σε μια κίνηση πολιτικού εκβιασμού, ότι αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός , θα παραιτηθεί. Την κυβέρνηση μειοφηφίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος στήριζε χωρίς να συμμετέχει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Τύπου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκριναν ότι οι περικοπές “πήγαιναν πολύ μακριά” . Στον προϋπολογισμό προτεινόταν μια μείωση του ελλείμματος από 4,5 σε 3% και αύξηση των φόρων. Τα μέτρα προκάλεσαν την οργή των εργαζομένων. Στο στόχαστρό τους έχουν τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα. .

Σφάζονται στο ΝΑΤΟ για τη λεία!

Από το "Έθνος" 23/3/2011

Μαλλιοτραβιούνται αναμεταξύ τους οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και οι άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες που έχουν κηρύξει αεροπορικό πόλεμο εναντίον της Λιβύης, γιατί φυσικά η καθεμιά θέλει για τον εαυτό της όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Ως εκ τούτου όλα τα μεγάλα κράτη θέλουν να εμφανιστούν ως «αρχηγοί» του πολέμου για να... θεμελιώσουν «δικαιώματα» για την πετρελαϊκή μερίδα του λέοντος, με αποτέλεσμα το ΝΑΤΟ να συνεδριάζει τρεις μέρες τώρα και να αδυνατεί να πάρει μια απόφαση ποιος διοικεί επισήμως αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις.

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;