Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Είναι θέμα χρόνου να σας βάλουμε το μνημόνιο και τις επιλογές σας στην όπισθεν...

Κλειδώνει η αύξηση της στρατιωτικής θητείας
Η κρίση φέρνει αλλαγές σε θητεία και αναβολές στο στρατό. Κλειδώνει η αύξηση στους 12 μήνες. Αλλεπάλληλες συσκέψεις του επιτελείου στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Υποχρεωτική στράτευση στα 18

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στα ίδια επίπεδα η οθόνη του iPhone 5

Οι φήμες για την οθόνη του επόμενου iPhone δίνουν και παίρνουν, ωστόσο η εταιρία δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της. Οι φίλοι του κινητού που περίμεναν μία μεγαλύτερη οθόνη με διαγώνιο 4 ιντσών θα απογοητευθούν, αφού κάποια νέα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως η επόμενη Retina Display θα παραμείνει στις 3.5 ίντσες, με μικρές πιθανότητες να μεγαλώσει ελάχιστα και να φτάσει τις 3.7 (ίντσες).

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Σου' παν να βάλεις το χακί-Να μπεις στην πρώτη τη γραμμή...




Ωχ και τώρα τι γίνεται; Ντυμένος στα χακί, 9 μήνες τι μας περιμένει; Σκέψεις που βασάνισαν και θα βασανίσουν τον καθένα... Συνάδελφε, με αυτό το γράμμα θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία για τα όσα και εμείς ζήσαμε, να σε βοηθήσουμε να βάλεις με ψυχραιμία σε μια σειρά τις σκέψεις.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η Apple από το 1981 έως σήμερα

Γράφημα του Reuters με ημερομηνίες- ορόσημα

Στον Τιμ Κούκ παρέδωσε τα ηνία της Apple ο έως χθες «Νο 1» Στιβ Τζομπς. Η αποχώρηση του Τζομπς σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μίας πορείας δεκατεσσάρων ετών κατά την οποία ο «Mr. Apple» απομάκρυνε την εταιρεία από το χείλος του γκρεμού, όπου είχε βρεθεί, και την ανέδειξε στη μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία στον κόσμο.

Δείτε το γράφημα (κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Παραιτήθηκε ο Στιβ Τζομπς

Τέλος εποχής στην Apple, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Τζομπς υπέβαλε την παραίτησή του. Τη θέση του θα πάρει ο Τιμ Κουκ, ενώ ο Τζομπς θα παραμείνει στην Apple ως πρόεδρος.
Διαβάστε περισσότερα για το προφίλ του νέου ανάδοχου.
Η Apple στην ανακοίνωσή της δεν έκανε καμία αναφορά στην κατάσταση της υγείας του, ωστόσο ο ίδιος ο Τζομπς στην επιστολή παραίτησης που έστειλε την Τετάρτη στην εταιρεία ήταν ξεκάθαρος.
"Πάντα έλεγα ότι αν ερχόταν η μέρα που δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου ως διευθύνων σύμβουλος της Apple και στις προσδοκίες σας, θα ήμουν ο πρώτος που θα το παραδεχόταν. Δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε" έγραψε ο Τζομπς, ο οποίος είναι σε αναρρωτική άδεια από τον περασμένο Ιανουάριο.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τέλος τα PC από HP!

Ο νούμερο 1 κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, η Hewlett Packard, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αποσυρθεί σταδιακά από τον χώρο του hardware, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση, δεδομένης της ηγετικής θέσης της εταιρείας στον χώρο. Η κίνηση αυτή θα γίνει για οικονομικούς λόγους, προφανώς, αφού ο χώρος του software είναι πιο προσοδοφόρος σε όλα τα επίπεδα.


Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Έρχονται οι σκληροί δίσκοι από γυαλί

Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ίσως μελλοντικά ν' αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε μνήμες και σκληρούς δίσκους κατασκευασμένους από γυαλί, καθώς επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν πρωτοποριακούς «κρυστάλλους μνήμης». Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ακτίνες λέιζερ για να μεταβάλλουν τις ιδιότητες του καθαρού γυαλιού, ώστε να καταστεί δυνατή η αποθήκευση δεδομένων σε αυτό. 
(φωτογραφία αρχείου) 
Η νέα νανοτεχνολογία βασίζεται στην «χειραγώγηση» των ατόμων του γυαλιού, καθώς και του φωτός που περνάει μέσα από αυτό. Η νέα μέθοδος αλλάζει τον τρόπο μετάδοσης του φωτός μέσα από το γυαλί, δημιουργώντας μικρές «δίνες» πολωμένου φωτός, οι οποίες μπορούν να διαβαστούν όπως περίπου τα δεδομένα στις οπτικές ίνες. Η εγγραφή γίνεται μέσω ενός λέιζερ που αποτυπώνει μικρές κουκίδες σαν τρισδιάστατα pixels (που λέγονται voxels) πάνω στο γυαλί, οι οποίες μετά διαβάζονται με την χρήση ενός οπτικού αποκωδικοποιητή.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Money...

Πες κι εσύ το δικό σου τρόπο να βγάλεις χρήματα και εμείς θα σε βοηθήσουμε να το υλοποιήσεις.!
Στείλε κι εσύ τη δική σου σκέψη στο vrasmospm@yahoo.gr και αν η σκέψη σου αξίζει εμείς θα σε βοηθήσουμε να την αξιοποιήσεις με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.!
Περιμένουμε τα mail σας!!

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;