Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Από γκαρσόνα σε ντίσκο… σιδηρά κυρία της Ευρώπης


Είναι η πιο ισχυρή γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο, επί του παρόντος κρατάει στα χέρια της το μέλλον της Ευρωζώνης και συνήθως συγκεντρώνει πάνω της φαρμακερά σχόλια για την προσωπικότητά της. Η Ανγκελα Μέρκελ, το κορίτσι που μεγάλωσε ως κομμουνίστρια στην πρώην Ανατολική Γερμανία και έφτασε να εκφράζει το πλέον σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού, προσπαθεί να γράψει ιστορία και στην προσπάθεια της αυτή βρέθηκε στο δρόμο της και η Ελλάδα. Ο τρόπος που μεγάλωσε και τα μυστικά του παρελθόντος αποκαλύπτουν πολλά για τον αινιγματικό της χαρακτήρα και τη ψυχρή της προσωπικότητα.

Ο ρόλος της Βρετανικής Αποστολής πάνω στα ελληνικά βουνά.


Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου του 1942 κλιμάκιο 'Αγγλων σαμποτέρς με επικεφαλής τον ταγματάρχη Έντυ Μάγερ, που είχανε πέσει με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκίωνας την 1η Οκτωβρίου, με την συμμετοχή ομάδων ανταρτών του ΕΛΑΣ υπό τον 'Αρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπ. Ζέρβα, ανατίναξαν την σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοπόταμου. Οι συνέπειες για τη Γερμανία και ιδιαίτερα για τη στρατιά του Ρόμμελ στην Αφρική υπήρξαν ανυπολόγιστες, αφού έτσι έκλεισε γιά μεγάλο διάστημα η κυριότερη οδός ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του Africa Corp.Οπωσδήποτε το ιστορικό της ανατίναξης της γέφυρας είναι πλέον γνωστό με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, παρ' όλες τις επεμβάσεις που κατά καιρούς αποτολμήθηκαν προκειμένου να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να μειωθεί η καθοριστική συμμετοχή του ΕΛΑΣ.
Περ' απ' αυτά, το πρωινό της 26ης Νοεμβρίου, η ανατίναξη ήτανε ένα γεγονός, που συνεκλόνησε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη και καταγράφτηκε στην Ιστορία. Τι έγινε όμως από κει και πέρα; Ποιος ο λόγος να παραμείνουν οι 'Αγγλοι στα βουνά; Ποιος θα ήτανε ο ρόλος του εκεί πάνω ανάμεσα στις αντάρτικες δυνάμεις και των δύο παρατάξεων; Σε τι θα βοηθούσε η παρουσία τους εκεί; Με ποίου το μέρος θα τοποθετούσαν, όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τις ενισχύσεις που τυχόν θα αποστέλλονταν από την Μέση Ανατολή;.

Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης». Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση στην Άννα Διαμαντοπούλου

Όπως ενημέρωσε έγκαιρα το κοινό η Άννα Διαμαντοπούλου, δεν είχε σκοπό να επισκεφτεί το Πολυτεχνείο και να τιμήσει με την κατάθεση στεφάνου τους νεκρούς αγωνιστές του 1973. Η υπουργός έκανε πράξη την δέσμευσή της και δεν παρέστη στο Πολυτεχνείο. Νοιώθουμε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στην Άννα Διαμαντοπούλου και να τη συγχαρούμε γι’ αυτή της την απόφαση, να της εκφράσουμε τη συμφωνία μας με την πράξη της και να της ευχηθούμε να είναι πάντα τόσο ευθύς και ειλικρινής. Άλλωστε η ειλικρίνεια και η συνέπεια λόγων και πράξεων δεν συνηθίζονται από τους πολιτικούς του βεληνεκούς της υπουργού.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πότε θα κάνει Ξαστεριά...


Το τεθωρακισμένο 84337 του Πολυτεχνείου και ο οδηγός του

Τι έγινε το άρμα μάχης που μπήκε εκείνη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο;Το άρμα “υπηρέτησε” μέχρι την απόσυρσή του, σε μονάδες του Έβρου, απ΄ όπου και η φωτογραφία που κράτησε για ενθύμιο, ο στρατιώτης. Με αρκετή δόση …μαύρου χιούμορ -κατάμαυρου και ατυχούς-κάποιοι αξιωματικοί είχαν “κολλήσει” στο άρμα μάχης το παρατσούκλι“μορφωμένος”, επειδή είχε μπει στο Πολυτεχνείο! Τώρα εκτίθεται στο ΚΕΤΘ. Η “ταυτότητα” του άρματος: ΑΜΧ-30 Γαλλικής κατασκευής. πολύ ικανό και δυνατό όπλο κρούσης για εκείνη την εποχή.

Τότε και Τώρα (του Θ. Καλαμούκη)

του Θύμιου Καλαμούκη

Τότε, η χούντα, είχε την στήριξη των Αμερικάνων. Σήμερα έχει των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων.Τότε, κυβερνούσε χωρίς να έχει από πριν ερωτηθεί ο λαός. Σήμερα ισχύει το ίδιο, και για την πρώτη φάση και για την δεύτερη. Τότε, ο κόσμος διεκδικούσε ψωμί, δηλαδή δουλειά και αξιοπρεπείς αμοιβές. Σήμερα διεκδικεί το ίδιο. Ίσως περισσότερο από τότε, γιατί τότε, το 8ωρο ήταν δεδομένο, ο κατώτατος μισθός εγγυημένος και οι συλλογικές συμβάσεις απαραβίαστες.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Βαγγέλη σπάσ’ τα!


Όχι, δεν είναι η φωτογραφία του Ευάγγελου Βενιζέλου από τα φοιτητικά του χρόνια όταν άκουγε μέταλ.

Tι πολίτευμα έχει η Ελλάδα;;;


 

-Τι πολίτευμα έχει η Ελλάδα;;
-Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ρε μαλάκα, απ' ότι μας λέγαν στο δημοτικό...
-Άσε ρε τις μαλακίες!!

Γιάννης Ρίτσος: ο ποιητής των εργατικών αγώνων


Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου 1990, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ρίτσος. Ο ποιητής που έταξε την έμπνευσή του στην Αριστερά και συνδέθηκε όσο λίγοι με τους εργατικούς αγώνες, την εθνική αντίσταση και τον αγώνα κατά της δικτατορίας, γεννήθηκε την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς, την 1η Μαΐου του 1909.

11:11 11/11/11


-Μαλάκα είναι 11:11 11/11/11 τρομακτικό;;; Φοβάμαι...!
-Καθόλου...Σε ένα λεπτό θα είσαι κομπλέ...!

17% λιγότερα σκουπίδια λόγω κρίσης (Ναι ρε πούστη , η κρίση έχει κι ένα καλό...)

Το καλό νέο: Τα σκουπίδια μειώνονται φέτος στην Αττική κατά 17%. Τα κακά νέα: Η μείωση οφείλεται στην οικονομική κρίση και όχι στην αύξηση της ανακύκλωσης, ο σχεδιασμός για την επεξεργασία τους από εργολάβους-επενδυτές παραμένει ίδιος, σαν να αναμένεται αύξηση, και το κόμμα του ΛΑΟΣ προωθεί την καύση τους...
Με βελτίωση της ανακύκλωσης και κομποστοποίηση μειώνονται οι ανάγκες σε νέους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ

Στην βουλή το άγριο «ψαλίδι» στα αναπηρικά επιδόματα

Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς εσωτερικών και οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη και Μ. Κριτσωτάκης ζητούν εξηγήσεις για το “ψαλίδι” 60% στα προνοιακά επιδόματα.

Όσα και να του κόψετε αυτός θα είναι εκεί στο δρόμο και θα δείχνει το παράδειγμα για όλους...

Πλησίασαν τις 910.000 οι άνεργοι


Ξεπέρασε και τις χειρότερες προβλέψεις η ανεργία, καθώς εκτινάχθηκε στο 18,4% τον περασμένο Αύγουστο, με 87.677 άτομα να έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα σε ένα μήνα. Το κοκτέιλ της βαθιάς ύφεσης και των αλλεπάλληλων δημοσιονομικών μέτρων έχει σχεδόν τριπλασιάσει τον αριθμό των ανέργων μέσα σε τρία χρόνια.
ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ 18,4% ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ * ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Βάζουμε και τίτλο στις αναρτήσεις....


Όπως μάλλον οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε από σήμερα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ...
Πάμε και με μία κυβέρνηση στο γκρεμό αλλά αφού θέλετε συνεργασία ας γίνει, εκεί θέλω να σταθώ...

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στέλνουν στο ΣτΕ τη Διαμαντοπούλου, επιτέλους!!

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για... να «ακυρώσει» τις αποφάσεις Διαμαντοπούλου! Με προσφυγή του στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, είναι το πρώτο ίδρυμα που στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων για τον διορισμό Οργανωτικής Επιτροπής και του εκλογικού συστήματος για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων.

Mind the GAP...

Mind the GAP... κάτι ξέρει τελικά η κοπέλα που κάνει τις ανακοινώσεις στον ηλεκτρικό...

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;