Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Όταν ένας Γάλλος φωτογράφος μεγαλουργεί με μικροσκοπικούς "ανθρώπους"



"Μικροί άνθρωποι" ή αλλιώς "Little People". Ο Γάλλος φωτογράφος Jean-Joseph Renucci έχει βαλθεί να αποδείξει ότι όσο πιο μικροί (σε μέγεθος) είναι οι άνθρωποι, άλλο τόσο μπορούν να σε πείσουν ότι έχουν δυναμική υπόσταση.
Όπως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες που ασχολούνται με την τέχνη της μικρογραφίας, έτσι και ο φωτογράφος Jean-Joseph Renucci από τη Γαλλία στηρίζεται σε καθημερινές σκηνές, μεταφέροντάς τες όμως σε έναν μικροσκοπικό κόσμο. Και το κάνει ομολογουμένως με έναν αριστοτεχνικό τρόπο στη σειρά από φωτογραφίες "Little People".

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αντίο αναλογική τηλεόραση. 8 λόγοι που θα μας λείψεις.

Η 20η Ιουλίου σηματοδοτεί το τέλος της αναλογικής τηλεόρασης. Το ONEMAN τής κουνάει το μαντήλι με δάκρυα στα μάτια.


Σαν γκόμενα που αγαπάς και κάποιος σου επιβάλλει να την χωρίσεις. Δεν ήταν τέλεια. Για την ακρίβεια ήταν απείρως προβληματική και ελλατωματική. Με το στραβό της το δοντάκι, τα παραπανίσια κιλά και την έμφυτη τάση για γκρίνια και μιζέρια. Αλλά την αγαπούσες, την ήθελες, της έδωσες τη ζωή σου και τώρα εκείνη φεύγει.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Eίσαι εξαρτημένος από τον καφέ; Οι τελευταίες έρευνες είναι με το μέρος σου

http://www.cosmo.gr/incoming/article1846137.ece/ALTERNATES/w460/coffefans.jpg
 
Παραδέξου ότι οι τύψεις στον τρίτο καφέ είναι σχεδόν δεδομένες. Τόσες και τόσες έρευνες έχουν στραφεί υπέρ του, κι άλλες τόσες τον καταβαραθρώνουν με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι αν επιβαρύνεις την υγεία σου κάθε φορά που πίνεις (άλλη) μια κούπα. Τι ισχύει τελικά για το πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο; Δύο νέες έρευνες έρχονται να βαρύνουν τη ζυγαριά υπέρ του.

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;