Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Στα ΓΑΜΙΔΙΑ Σαμαρά

Σε κλάματα μπροστά στο φακό ξέσπασε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Σκάι.

Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τράβηξαν χειρόφρενο χθες το πρωί, λόγω οικονομικών προβλημάτων και συγκεκριμένα εξαιτίας έλλειψης καυσίμων. Εκτελούνται μόνο τα μαθητικά δρομολόγια και η γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Το πρωί ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 

Με δάκρυα στα μάτια είπε ότι οι οδηγοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ζητώντας από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να έρθουν να βάλουν πετρέλαιο για να λήξει το θέμα...

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μία καταπληκτική συνέντευξη του Χρόνη Μίσσιου (Δείτε την)

Περιμένουμε τα σχόλια σας. Καλό θα είναι να γίνεται διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αναγνωστών. Ευχαριστούμε πολύ.

Το καραγκιοζιλίκι με την προβολή της Χρυσής Αυγής…

Η δημοσκόπηση της GPO για το Mega («Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη) επιβεβαίωσε την πτώση όλων των κομμάτων, με μόνη εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, η οποία ανεβαίνει και ήδη δείχνει να εδραιώνεται στην τρίτη θέση με βάση το 10%.
Αν πιστέψω διάφορους δημοσιολογούντες (μεταξύ τους και ορισμένοι σοβαροί δημοσιογράφοι), ο καθοριστικός λόγος της εκρηκτικής δημοσκοπικής της ανόδου είναι η προβολή της από τα Μέσα Ενημέρωσης. «Σταματήστε να παίζετε τα κατορθώματα του Κασιδιάρη και των ομοίων του και θα δείτε πώς θα υποχωρήσουν τα ποσοστά τους», μου έλεγε προ ημερών καλός συνάδελφος.
Θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω την ανάλυση αυτή το λιγότερο αβαθή, αν όχι αφελή.
Αλήθεια, η Χρυσή Αυγή θα καταβαραθρωθεί αν δεν μεταδίδεται η δράση της;

Xρόνης Μίσσιος: Δε γουστάρω συγκεντρωτισμό, δε γουστάρω αυτά τα πράγματα!



«Για πρώτη φορά, ζω σε μια κοινωνία, η οποία δείχνει να 'χει πάθει εγκεφαλικό! Δεν αντιδρά με τίποτα!», δήλωνε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Κρυσταλλία Πατούλη και το tvxs.gr, ο Χρόνης Μίσσιος. Ο αντιστασιακός, αγωνιστής της Αριστεράς και συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Έφυγε ο συγγραφέας Χρόνης Μίσιος

Έφυγε ο συγγραφέας Χρόνης Μίσιος



Την τελευταία του πνοή, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, άφησε την Τρίτη σε ηλικία 82 ετών, ο Χρόνης Μίσσιος, εμβληματική μορφή της Αριστεράς και των αγώνων της με σημαντικό συγγραφικό έργο και άδολη προσωπικότητα. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 2 μ.μ. στο Μικροχώρι Καπανδριτίου.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Το τέρας μέσα μας: Το πείραμα του Μίλγκραμ



Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί κα
ι γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση -πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη -κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;