Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Για τα Χανιά m@th@rf@k@rs!


Δεν είμαστε και οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι να το πούμε , αλλά θα σας πούμε τι μπορείτε και πού μπορείτε να περάσετε τις μέρες , αλλά και τις νύχτες σας στα υπέροχα Χανιά!!!
Ναι εμείς πιστέψτε το.! Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν!
Ξεκινάμε λοιπόν…

Ξυπνάμε ότι ώρα γουστάρουμε… Κατά τις 8-9 λέμε τώρα!!
Για καφεδάκι έχουμε αν μη τι άλλο κάτι παραπάνω από άπειρες επιλογές…
2 Λουξ , Ιπποπόταμος , Ταράτσα , Μικρό καφέ , Οδύσσεια , Κουκουβάγια

2 Λουξ & Ιπποπόταμος:
Το πλέον κλασσικό στέκι όλων στα Χανιά… Το λεγόμενο στενό των Χανίων είναι πάντα στη διάθεση σας από έναν πρωινό καφέ μέχρι και αργά το βράδυ για ποτό ή μπυρίτσα!!
Τα 2 Λουξ αποτελούν σίγουρα μία από τις πρώτες επιλογές όταν βγαίνεις!
Δε νομίζω οτί υπάρχει καλύτερη ώρα για να πας στο στενό… Όλες οι ώρες είναι το ίδιο ωραίες! Ειδικά για τα λουξ!! Όπου το πρωί ένα φραπεδάκι μας ανοίγει το μάτι και για το βραδάκι η οικονομικότατη βαρελίσια μπύρα είναι σίγουρα ότι πρέπει..!
Όσο για τον Ιποππόταμο κλασσικά αν πάμε μεσημεράκι , ξέρεις την ώρα που είμαστε σε φάση ‘Πεινάω , δεν πεινάω , μωρέ γάμα το θα φάω σπίτι’ , το εκπληκτικό σάντουιτς κοτόπουλο επιβάλλεται!!
Ταράτσα:
Στέκι για μοναχικούς τύπους που γουστάρουν ησυχία και απόλαυση.
Σε ένα παλιό οίκημα στο παλιό λιμάνι , η ταράτσα είναι πάντα έτοιμη να σας προσφέρει αυτή την ησυχία και την ηρεμία που δεν έχετε ούτε σπίτι σας.. Πρωινό καφεδάκι με φίλους ή μετά από καμιά κοπάνα από τη σχολή και άραγμα κοντά στα παράθυρα, ή έξω το καλοκαίρι,  για να απολαμβάνεις την ομορφιά του παλιού λιμανιού και πόσο μάλλον του στολιδιού του , φυσικά αναφερόμαστε στο φάρο των Χανίων.
Κλασσικό και πάλι το τι θα πάρουμε.. Μπυρίτσα και σάντουιτς… Πολύ κομπλέ φάση και γευστικά αλλά και  $$$$ !!!
Μικρό καφέ:
Τοποθετημένο στην παραλία του Κουμ Καπί , Κουν Καπί , Κουνού καπί ή όπως στον πούτσο λέγεται η παραλία μετά το παλιό λιμάνι… Αυτή τελοσπάντων , καταλάβατε…
Παρότι έχει δίπλα του μία από τις πιο πιο πιο καγκουροκαφετέριες των Χανίων μπορεί να σας προσφέρει ένα πολύ ωραίο καφεδάκι για πρωινομεσημεριανή απόλαυση ή μία μπυρίτσα για το βράδυ.! Δε θα σας απογοητεύσω και πάλι , το σάντουιτς τσιαπάτα κοτόπουλο είναι respect. Μία δοκιμή θα σας πείσει.
Κουκουβάγια:
Είναι λίγο μακριά από το κέντρο των Χανίων και συγκεκριμένα κοντά στα Κουνουπιδιανά, πολυτεχνείο, τάφους του Βενιζέλου (όχι αυτού , του υπουργού ) δίπλα! Ε στο κάτω κάτω άμα με εμπιστευθείτε και πάτε , πάρτε το λεωφορείο για Κουνουπιδιανά και πείτε με ευγενικό τρόπο στον (μαλάκα) οδηγό να σας πει να κατεβείτε στους τάφους του βενιζέλου, η Κουκουβάγια είναι λίγα μέτρα πιο κάτω. Τέσπα εφόσον πάτε θα διαπειστώσετε και εσείς την εκπληκτική θέα που μπορείτε να δείτε από εκεί. Πιάτο όλα τα Χανιά! Είτε για πρωινό άραγμα είτε για απογευματινό η φάση είναι το ίδιο κομπλέ!
κι επειδή ξέρω οτί το περιμένετε, έχουμε και λέμε λοιπόν, ΖΟΥΜΕΡΟ , η απόλυτη ηδονή ενός γλυκατζή. Μιλάμε για το τοπ οφ δε τοπ γλυκό , ειδικά αν το πάρετε και με παγωτό , πω σκάω είδη λιγουρεύομαι….
Οδύσσεια:
Άλλη φάση , δεν έχει και πολύ σχέση με τα προηγούμενα…
Κι αυτό γιατί πιο πολύ απ όλα διαφέρει στον κόσμο που προσελκύει. Καφετέρεια στο κέντρο των Χανίων κλειστός χώρος αλλά ωραίο περιβάλλον , ανοίξει μόνο χειμώνα… Γενικά μαζεύει πιο πολύ κόσμο ψιλοκαγκουρέ αλλά και πιο κομπλέ τυπάκια , αλλά το δυνατό σημείο είναι ,ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΈΛΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ, τα ισχυρά ‘κομμάτια’ που μαζεύει για τους άλλους , γιατί εμείς είμαστε κι ερωτευμένοι άνθρωποι..!
Εδώ να φάμε κάτι δεν έχει , επομένως θα περιοριστούμε σε μία ζεστή σοκολάτα από τις πολλές γεύσεις που διαθέτει το κατάστημα!!!
Streat
:
Το ανακάλυψα πρόσφατα και δεν το έχω τιμήσει ακόμη με την παρουσία μου , οπότε θα σας πω λίγα πράγματα γι αυτό.
Κι αυτό σε κεντρικό σημείο των Χανιών με φανταστική διακόσμηση που σε ξαφνιάζει και στυλ από άλλο κόσμο…  Αξίζει πιστεύω ένα πέρασμα από εκεί.!

Αυτά πάνω κάτω για καφεδιές και πιο χαλαρά μπυρόνια.
Ακολουθεί δυνατό άρθρο για τις πιο νυχτερινές φάσεις . Μπυροκλαμπο(?)μάγαζα…
Α και μαγαζάκια για φαγορακομελοκαταστάσεις κι έτσι!!
Εις το επανιδείν αλάνια μου!!

Υ.Γ: Τα παραπάνω αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές προτάσεις. Ότι άλλο έχετε να προτείνετε γράψτε το σχόλιο και θα το προσθέσω στην ανάρτηση.!!
Να είστε καλά.!

2 σχόλια:

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;