Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

11o Αντιπολεμικό Διήμερο 9-10 Ιούνη Γαλλική Σχολή Χαλέπα, Χανιά



ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΙΟΥΝΗ
18:00 – έναρξη
19:30 – συζήτηση
“Υπάρχει άλλος δρόμος. Μνημόνια, ΕΕ, καταστροφή ή άλλη πορεία;”
Ομιλητές: Παναγιώτης Μαυροειδής, Τάσος Σταυρόπουλος
21:30 – συναυλία
μαθητικά-φοιτητικά συγκροτήματα
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
______________________________
ΚΥΡΙΑΚΗ, 10 ΙΟΥΝΗ
18:00 – έναρξη
19:30 – συζήτηση
“Το φασιστικό φαινόμενο. Η ιστορία του και η σύγχρονη διάσταση.”
Ομιλητές: Κώστας Γούσης, Δημητρης Δαμασκηνός, Δημήτρης Σαραφιανός
21:30 – συναυλία
μαθητικά-φοιτητικά συγκροτήματα
PSYCHODRAMA
ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ
TRANSISTOR
Στο χώρο θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, κυλικείο.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ/ημέρα
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
OFFICIAL FACEBOOK EVENT
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Το 11ο Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας διοργανώνεται εν μέσω κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής ρευστότητας. Δύο χρόνια στην πολιτική των μνημονίων που συμπυκνώνει την αστική στρατηγική για την υπέρβαση της κρίσης, ο ελληνικός λαός εχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση και πλέον διακυβεύονται οι όροι επιβίωσης για μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και μια σειρά πολλών ακόμη αντιλαϊκών μέτρων που δημιουργούν κοινωνική ασφυξία, υλοποιούν τα σχέδια της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.
Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση ο λαός δεν έμεινε άπραγος. Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συνελεύσεις στις πλατείες και τις γειτονιές, οι δυναμικές απεργίες διαρκείας, με φωτεινό παράδειγμα την απεργία της Χαλυβουργίας Ελλάδος έφεραν στο πολιτικό προσκήνιο το λαϊκό παράγοντα. Στην ίδια κατεύθυνση το φοιτητικό κίνημα εναντιώθηκε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προτάσσοντας το δρόμο του αγώνα με 300 καταλήψεις πανελλαδικά. Όλα αυτά δημιούργησαν τριγμούς στην αστική εξουσία και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του δικομματισμού. Στις εκλογές της 6ης Μάη ο κόσμος στράφηκε προς την αριστερά, λόγω της καθοριστικής συμβολής της στα κινήματα. Ωστόσο, μπροστά στους αγώνες που έρχονται αλλά και στις εκλογές της 17ης Ιούνη, η αριστερά οφείλει να ενισχύσει το θαρρετό αυτό πρώτο βήμα, χωρίς να φοβάται να συγκρουστεί με τις επιταγές της ΕΕ και το ευρώ ως βασικούς πυλώνες της κυρίαρχης πολιτικής.
Υπάρχει άλλος δρόμος. Απαιτούμε διαγραφή του χρέους, έξοδο απο την ΟΝΕ και την ΕΕ, εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και τραπεζών με εργατικό έλεγχο και απαγόρευση των απολύσεων. Ταυτόχρονα πολεμάμε τον φασισμό που ενισχύεται σε περιόδους κρίσης και προσπαθεί να χτυπήσει τους αγώνες του λαού. Πίσω απο την αντιμνημονιακή ρητορεία τους κρύβεται η ναζιστική και βαθιά συστημική τους δράση. Θα μας βρουν μπροστά τους. 
Το 11ο Αντιπολεμικό Διήμερο εκτός από μια εναλλακτική πολιτιστική πρόταση προσβλέπει στο να συμβάλει στην οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων του λαού το επόμενο διάστημα μακριά από κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;