Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Project Loon: H Google παρέχει Internet σε όλη τη Γη με αερόστατα [Videos]

325867-007
΄Ενα νέο επαναστατικό εγχείρημα έθεσε σε εφαρμογή η ομάδα των Google X Labs με σκοπό να παρέχει Internet σε όλο τον κόσμο -ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Στα πλαίσια του ‘Project Loon’, 30 περίπου “ιντερνετικά” αερόστατα αναχώρησαν από τη Νέα Ζηλανδία για να κάνουν το γύρο του πλανήτη σε ύψος 18.2km από την επιφάνεια της Γης (στρατόσφαιρα).

Τα αερόστατα είναι κατασκευασμένα από πολυαιθυλένιο, έχουν 15 μέτρα πλάτος, ζυγίζουν 22 κιλά και είναι εξοπλισμένα με υπολογιστικά συστήματα και πολύπλοκους αλγορίθμους προκειμένου να συντονίζονται πλήρως το ένα με το άλλο και να βρίσκονται κάθε φορά στην τοποθεσία που πρέπει, αψηφώντας τους ισχυρούς ανέμους.
Τα αερόστατα επικοινωνούν με ειδικές κεραίες στη Γη, με τα άλλα αερόστατα που βρίσκονται στον αέρα και με έναν από τους 50 διαθέσιμους επίγειους σταθμούς που συνδέονται με τους τοπικούς παρόχους Internet. Όσο για το Internet, οι ταχύτητες που παρέχουν είναι παρόμοιες ή ταχύτερες από τα σημερινά 3G δίκτυα.
Το πρόγραμμα έχει αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα να λειτουργεί πιλοτικά σε περιοχή στο νότιο μέρος της Νέας Ζηλανδίας και εφόσον οι δοκιμές αποδειχτούν επιτυχημένες θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;