Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

The Intouchables (2011) - Οι Άθικτοι (2011)




Καλησπέρα καλησπέρα!! Έφτασε πάλι Τρίτη και ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για την ταινία της εβδομάδας. Ο λόγος γίνεται για την ταινία «Άθικτοι» (Intouchables). Είναι μια υπέροχη γαλλική παραγωγή του 2011 που πραγματεύεται τη φιλία δυο αντρών. Μια χαλαρή δραματική κομεντί που θα σας αφήσει μια γλυκιά ευχαρίστηση και μια αίσθηση ικανοποίησης.


Ο Philippe είναι ένας τετραπληγικός αριστοκράτης που αναζητά κάποιον για τη θέση του φροντιστή του. Ο Driss από την άλλη είναι ένας άξεστος αφρικανός που πηγαίνει στη συνέντευξη με ένα έγγραφο της κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο ζητά από...
τον Philippe να υπογράψει ώστε να φανεί ότι ψάχνει για δουλειά και να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα ανεργίας. Ο Philippe τον προκαλεί να περάσει ένα μήνα μαζί του και έπειτα να αποφασίσει το αν θα μείνει ή όχι. Έτσι ο Driss αποδέχεται την πρόκληση και μετά από αυτή του την απόφαση αλλάζουν οι ζωές των δύο αντρών. Μία αληθινή φιλία αναπτύσσεται και το έναυσμα για την αλλαγή δίνεται.
Οι «Άθικτοι» είναι μια πραγματικά όμορφη ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες που έχει να δώσει πολλά. Κάποια στιγμή πρέπει να μπεις στον κόσμο κάποιου άλλου για να βρεις τι λείπει από το δικό σου. Κλεμμένη φράση από αυτή τη συγκινητική ταινία. Καληνύχτα και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;