Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Και νέα μέτρα, 2012 – 2014!

Και νέα μέτρα, 2012 – 2014!
Νέα μέτρα ύψους 12,8 δισ. για την τριετία 2012 - 2014, καλείται να διαπραγματευθεί η Ελλάδα με την Τρόικα τον ερχόμενο Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο θα κριθεί και η τέταρτη δόση του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ σε σύνολο 110 δισ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αλλαγών το 2011 στο Ασφαλιστικό αφήνει η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Εκτιμά ότι ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα με τη χορήγηση των επικουρικών συντάξεων, ενώ χαρακτηρίζει ικανοποιητική την τελική ρύθμιση για τα εργασιακά.

Κόντρα Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου διεξάγεται η συζήτηση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου. Εκτός επίσημης κομματικής γραμμής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Απεργιακή εβδομάδα
Μπαράζ κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά :

Δευτέρα
Στάση εργασίας (11-5) στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς επίσης σε ΟΣΕ, Προαστιακό και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υποδομών. Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ATEbank.

Τρίτη
Στάση εργασίας 12–3, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην Αττική. Κατά πάσα πιθανότητα εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ. και 24ωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες. Ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο.

Τετάρτη
Γενική πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Χειρόφρενο στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας. Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού. 24ωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες. Καθηλωμένα στο έδαφος όλα τα πολιτικά αεροσκάφη. 24ωρη απεργία στους Δήμους. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. 24ωρη κινητοποίηση των Δημοσιογράφων και των υπόλοιπων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Πέμπτη
Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού. Κατά πάσα πιθανότητα, εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Παρασκευή
24ωρη κινητοποίηση των Δημοσιογράφων και των υπόλοιπων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σάββατο
24ωρη κινητοποίηση των Δημοσιογράφων και των υπόλοιπων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;