Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

5 πράγματα που θεωρείς δεδομένα (αλλά δεν είναι)


Ναι, οk, ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη με την κρίση και ίσως γίνει χειρότερη, αλλά έχεις τουλάχιστον πέντε πράγματα για να χαίρεσαι, που, αντίθετα με ό,τι πιστεύεις, δεν είναι δεδομένα.


1. Νερό και φαγητό
Μπορεί για σένα το νερό και το φαγητό να είναι μόνο μερικά βήματα μακριά (μέχρι τη βρύση ή το ψυγείο σου, ας πούμε), δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους. Αρκεί να σκεφτείς πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα ή δεν έχουν πρόσβαση σε νερό.

 
2. Η υγεία σου
Υγεία δεν είναι μόνο το να μην είσαι άρρωστος αλλά και ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια και τα πόδια σου, τις αισθήσεις και το μυαλό σου. Το θεωρείς δεδομένο; Για ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά γύρω σου.

 
3. Ο χρόνος
Μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις άπλετο χρόνο μπροστά σου για να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιείς ότι τα περιθώρια κάποια στιγμή στενεύουν επικίνδυνα.

  
4. Ο σύντροφός σου

Είναι εύκολο (και ανθρώπινο) να νιώσεις πλήξη σε μια σχέση όταν η οικειότητα έχει αρχίσει να αφαιρεί από το σύντροφό σου τον ενθουσιασμό με τον οποίο τον έβλεπες τον πρώτο καιρό. Πριν αρχίσεις να ετοιμάζεσαι γι' άλλες αγκαλιές, θυμήσου όλα όσα σε τράβηξαν κοντά του αρχικά και μη θεωρείς δεδομένο ότι τα βρεις τα ίδια κι αλλού.

 
5. Οι φίλοι και η οικογένειά σου
Τους αγαπάς αλλά την ίδια στιγμή τους βρίζεις και τσακώνεσαι μαζί τους, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού σου πιστεύεις ότι θα είναι πάντα εκεί. Αλλά δεν θα είναι. Κοίτα να τους συμπεριφέρεσαι με την ευγένεια και την αγάπη που αξίζουν, γιατί όταν δεν θα είναι κοντά σου θα σου λείπουν και θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;