Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκάρουν τα λόγια ενός νεφροπαθή: "Μας θεωρούν παράπλευρες απώλειες , εγώ θέλω να ζήσω"


Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε ο νεφροπαθής , Χρ. Καραγιώργης την πκαθημερινή πραγματικότητα που διαβιούν οι νεφροπαθείς στη Χίο και τη συνεχή υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που λαμβάνουν. Ο κ. Καραγιώργης , μιλώντας στη ChiosPress, ξεσπάθωσε εναντίον όλων αυτών που τους θεωρούν παράπλευρες απώλειες και βροντοφώναξε την επιθυμία του να ζήσει , σ' ένα βίντεο περίπου 16 λεπτών, που δεν δίστασε ακόμη να τα βάλει και με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά και τον Υπουργό , κ. Μουσουρούλη. Ο κ. Καραγιώργης , μάλιστα , έστειλε μία επιστολή προς τον κ. Μουσουρούλη και τον κ. Τριαντάφυλλο στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι οι νεφροπαθείς πάλι δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους , ούτε αυτά που γίνονται στο τεχνητό νεφρό αλλά ούτε και αυτά που λαμβάνονται στο σπίτι εφόσον δεν τα πληρώνουν οι ίδιοι. Ακόμη και οι συνταγές που εκτελούνται από τον ΕΟΠΥΥ , του Αυγούστου εκτελέσθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου.
Τα οδοιπορικά σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν να πληρωθούν και 9 μήνες. Άκουσα στέλεχος της κυβερνήσεων σας στην τηλεόραση να λέει οτί ένας νεφροαπαθής κοστίζει περίπου 80000 ευρώ το χρόνο στο ταμείο. Σε έναν πόλεμο υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Μήπως λοιπόν η κυβέρνηση σας μας θεωρεί παράπλευρη απώλεια για να σωθεί το ασφαλιστικό μας και να είναι ευχαριστημένοι οι Τροϊκανοί (Ελλάδος - Ευρώπης) ; Περιμένω κάποια απάντηση."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;