Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Άρθρο, άρθρο τον καημό μου…

Άρθρο, άρθρο τον καημό μου…


Ψηφίστηκε την Πέμπτη (8/7) και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Η ψηφοφορία επί του συνόλου δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων της Βουλής στη γενική απεργία των συνδικάτων.

Στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ήταν ονομαστική, δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 43. Όλα τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 73.

«Παρών» δήλωσαν για όλα τα άρθρα οι ανεξάρτητοι Κώστας Κιλτίδης, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, ενώ «όχι» σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα. Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί και επί της αρχής με 159 υπέρ, 137 κατά, και δύο «παρών» (Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς).

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, και μετά τη συμφωνία μεταξύ κοινωνικών εταίρων, αποσύρθηκε το άρθρο για τη διαιτησία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού.

Για θετική πρόταση, αρκεί τα πορίσματα να μην μένουν στα συρτάρια, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος. Εκκρεμεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου στο σύνολό του, η οποία θα γίνει άλλη ημέρα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;