Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν τον Γκιόλια

  


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το πρωί της Δευτέρας (19/07), έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη. Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.
Σύμφωνα με το δελτίο του MEGA μια γυναίκα είδε τους δράστες που δολοφόνησαν τον Σωκράτη Γκιόλια αφού εκείνη την ώρα ήταν στον κήπο του σπιτιού της. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, οι 3 δράστες δεν έιχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φορούσαν λευκα πουκάμισα, σκούρα παντελόνια και έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Στο αυτοκίνητο τους περίμενε και 4ος συνεργός και αμέσως μετα τη δολοφονία, οι τρεις του φώναξαν "βάλε μπροστά να φύγουμε γρήγορα".
Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους, και του είπε, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του γι'αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.
Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το Σάββατο (17/07), από τον Άλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.
Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Τους δράστες φέρεται να είδε η σύζυγος του θύματος, η οποία μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς κατέβηκε στο δρόμο.
Όμως η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί ακόμα να καταθέσει.
  
Συμβόλαιο θανάτου

Η μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των αρχών, εικάζεται ότι έγινε ή χρηματοδοτήθηκε από κάποιους που ενοχλήθηκαν από τα δημοσιεύματα του blog Troktiko.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε παραδεχτεί ότι ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που έγραφαν στο blog, και ήδη από το απόγευμα της Κυριακής (18/07) υπήρχαν αναρτήσεις ότι τη Δευτέρα (19/07) θα υπάρξουν αποκαλύψεις.
Το τελευταίο μήνυμα στο blog, αναρτήθηκε λίγο πριν από τη δολοφονία του και συγκεκριμένα στις 5:16 το πρωί της Δευτέρας και έγραφε:
«Αύριο θα δείτε πως λειτουργεί το κράτος της διαπλοκής μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία! Με φωτο και ντοκουμέντα…»
Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν το θύμα ήταν ο συντάκτης του ρεπορτάζ, αλλά και τις παραμέτρους της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;