Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Γιατροί ,,, Μπαίνεις στο παιχνίδι τους;;;

Ιατρική είναι η επιστήμη που ασχολείται με την έρευνα και την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου. Θεωρείται μια από τις αρχαιότερες των πρακτικών επιστημών, έχοντας τις πρώτες της εφαρμογές στις απαρχές της ίδιας της ανθρώπινης κοινωνίας.
Αυτός είναι ο ορσιμός της ιατρικής σύμφωνα με το χρησιμότατο Wikipedia!

Σε αυτό το άρθρο δεν θα αναλύσουμε τόσο την ιατρική αλλά τους λειτουργούς αυτής την επιστήμης.
Με αφορμή ένα περιστατικό θέλω να βάλω ένα ζήτημα σχετικά με την υγεία και τους γιατρούς.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυρνάμε από γιατρό σε γιατρό , από εξέταση σε εξέταση για να σιγουρευτούμε και να διαπιστώσουμε αν πάσχουμε ή όχι από κάποια ασθένεια.
Πολλές μάλιστα φορές πέφτουμε στην "παγίδα" των γιατρών. Ναι δε λέω , να κάνεις εξετάσεις , να παρακολουθείς την υγεία σου αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσεις σε αυτή τη λούμπα. Στη λούμπα που σε κάνει να φοβάσαι για το οτιδήποτε σου συμβαίνει, σε μία λούμπα που τις περισσότερες φορές σε ρίχνουν οι γιατροί προτείνοντας και παρακινώντας σε να κάνεις και την άλλη εξέταση για να σιγουρευτείς και μετά και την άλλη για να το λήξουμε και τέλος άλλη μία για να φύγει κάθε υπόνοια. Και πες εντάξει στις περιπτώσεις που αυτό γίνεται όντως για να διαπιστωθεί αν έχεις κάτι ή όχι, αλλά στις περιπτώσεις που δεν έχεις τίποτα και σε φθήρουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά τότε είναι απαράδεκτο. Και αυτό είναι το πιο σύνηθες. Θέλουν να σε "αρμέξουν" , να κερδίσουν κι άλλα κι άλλα κι άλλα. Αυτό συγγνώμη αλλά εγώ δεν το λέω επιστήμη ή λειτούργημα όπως το αποκαλούν πολλοί, το λέω απάτη και υποκρισία.
Εσείς πιστεύετε πως πρέπει να πέφτουμε σε αυτή την ,κατά την προσωπική μου και μόνο άποψη, παγίδα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;