Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Σου' παν να βάλεις το χακί-Να μπεις στην πρώτη τη γραμμή...
Ωχ και τώρα τι γίνεται; Ντυμένος στα χακί, 9 μήνες τι μας περιμένει; Σκέψεις που βασάνισαν και θα βασανίσουν τον καθένα... Συνάδελφε, με αυτό το γράμμα θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία για τα όσα και εμείς ζήσαμε, να σε βοηθήσουμε να βάλεις με ψυχραιμία σε μια σειρά τις σκέψεις.

Καταρχήν ο στρατός έχει απαιτήσεις από εσένα. Σε θέλει υπάκουο στις διαταγές, στις αγγαρείες και στα καψόνια, να σκέφτεσαι την πάρτη σου, κλείνοντας τα μάτια στα ατυχήματα και τις αυτοκτονίες. Σε ενθαρρύνουν να βάζεις βύσμα και να υποχρεώνεσαι πολιτικά και κοινωνικά σε όσους αναπαράγουν αυτή την κατάσταση. έτσι συντηρούν και ενισχύουν τις ταξικές ανισότητες. Όλοι οι γόνοι πλουσίων όπως και οι Πολιτικοί Αρχηγοί (Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Τσίπρας, Βενιζέλος, Πάγκαλος κλπ) εξαγόρασαν τη θητεία και έκαναν θητεία λούφας την ώρα που απαιτούν από εμάς θυσίες και μιλούν για την υποχρεωτική στράτευση ως «υπέρτατο καθήκον»!

Σε θέλουν ρουφιάνο (δώσε για να σωθείς) και να ξεχάσεις όποια εμπειρία έχεις από συλλογικούς αγώνες στην πολιτική σου. Να ξέρεις ότι όλα αυτά δεν είναι το κλειδί για μια ήσυχη θητεία που θα περάσει υπομονετικά σε 9 μήνες. Είναι ο συμβιβασμός στη χειρότερη καθημερινότητα, αποδοχή ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι είμαστε αδύναμοι μπροστά στις διαταγές. Το «κάτσε φρόνιμα, δε βαριέσαι, άστο να περάσει», πάντα χειροτέρευε τα πράγματα!

Για τους "πάνω" ο στρατός δεν είναι καθόλου άχρηστος ή παράλογος όπως φαίνεται σε εμάς. Είναι οργανικό κομμάτι σε ΝΑΤΟ- Ευρωστρατό, συμμετέχει σε βάρβαρες επεμβάσεις σε 15 χώρες και ως δύναμη κατοχής. Η Ελλάδα συνέβαλε τα μέγιστα στους βομβαρδισμούς της Λιβύης, με κόστος εκατομμύρια ευρώ, παραλίγο να στείλει και ελληνικά F-16! Έφεδροι συνεχίζουν να υπηρετούν στην Κύπρο. Ξένος στρατός σε ξένη χώρα με διαρκή συναγερμό για τα "εθνικά συμφέροντα", που όμως καθόλου δε βοήθησε για μια ειρηνική ενωτική λύση στο νησί. Στη διάσημη σαπουνόπερα των ελληνοτουρκικών (πότε φίλοι, πότε εχθροί) ο ελληνικός στρατός είναι βασικός πρωταγωνιστής με θύματα εμάς αλλά και συνολικά τον λαό μας.

Το Φθινόπωρο οι κυβερνήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Τουρκίας στήνουν σκηνικό έντασης και θερμού επεισοδίου για το πώς θα μοιραστούν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) και τα κοιτάσματα πετρελαίου-φυσικού αερίου. Θα απαιτήσουν «εθνική ενότητα» ανάμεσα σε εμάς, τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία που μας επέβαλαν κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα, το κίνημα των Αγανακτισμένων που αιματοκύλησαν τα ΜΑΤ και τον κόσμο του πλούτου, που μας θεωρεί αναλώσιμους για την αύξηση των κερδών του και κρέας ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. Το αστικό σύστημα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ της Διαπλοκής, της Μίζας, των Σκανδάλων, οι υπηρέτες των τραπεζιτών-εφοπλιστών-εργολάβων-τοκογλύφων θα μας ζητήσουν να θυσιαστούμε ξανά για τα δικά τους συμφέροντα, που οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια ονομάζουν «εθνικά συμφέροντα»!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. Αρνούμαστε να Σκοτωθούμε και να Σκοτώσουμε νέους ανθρώπους, με τους οποίους έχουμε τα ίδια συμφέροντα και όνειρα. Στα δόγματα ασφάλειας όλα βαφτίζονται «εθνική απειλή», εσωτερικός-εξωτερικός εχθρός σχεδόν δεν ξεχωρίζουν. Γι' αυτό Στρατός κι Αστυνομία μοιάζουν όλο και περισσότερο. Το αν έφεδροι σαν και εμάς θα κληθούν να συμμετέχουν σε διμοιρίες Καταστολής Πλήθους που σχηματίστηκαν στο Κιλκίς, αν θα πάρουν θέσεις μάχης στο λεγόμενο Τοίχος στον Έβρο πυροβολώντας μετανάστες, αν θα συμμετέχουν σε μια σειρά από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς είναι κάτι που θα κριθεί στην πάλη μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Πολλές θέσεις εργασίας χάνονται αφού ο στρατός αναλαμβάνει ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος. Με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία ουσιαστικά βάζουν τους φαντάρους να καλύπτουν δωρεάν θέσεις πυροσβεστών, να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση πλημμυρών, ενώ τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν και τους συναδέλφους με Σωματική Ικανότητα Ι4-Ι5 ως δωρεάν εργατικό δυναμικό!

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση σταμάτησαν την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ., ενώ σταδιακά, προκρίθηκε η λύση των πιο φθηνών ΕΕΦΟΠ, οι οποίοι υποχρεωτικά θα συμμετείχαν σε αποστολές εκτός συνόρων, μια ακραία μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας (το ΥΠΕΘΑ δεν ανακοίνωσε ούτε το ύψος της αμοιβής τους) που τελικά γνώρισε την απόρριψη των νέων. Τώρα προβάλλουν ως αιτία τα Μνημόνια για να προχωρήσουν στην Απόλυση χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. με βάση την συνεχή αξιολόγηση τους.

Επομένως προκύπτει το ερώτημα: αφού ο Π.Μπεγλίτης δε δέχεται την απόσυρση του ελληνικού στρατού από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές και οι Μισθοφόροι στρατιώτες συνεχώς θα μειώνονται, ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτές; Μήπως οι φαντάροι; Ποιος είναι ο πιο φθηνός τρόπος να εξασφαλίσεις νέους αγγαρειομάχους και αναλώσιμους της πρώτης γραμμής; Μα φυσικά η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες! Ταυτόχρονα, μειώνει και με τεχνητό τρόπο την τεράστια ανεργία, εξασφαλίζοντας την τρίμηνη δωρεάν παροχή εργασίας από τους φαντάρους.

Η κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, για να καλύψει την τεράστια αντιδραστική της επίθεση ενάντια στην νεολαία, την πρώτη αύξηση θητείας από την εποχή της Χούντας των Συνταγματαρχών, μιλά για χαμηλή επάνδρωση των μονάδων στη παραμεθόριο. Όμως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γέμισαν τη χώρα με εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για να συντηρήσουν το πελατειακό σύστημα και για τις ψήφους, αυτοί έστειλαν χιλιάδες στρατού εκτός συνόρων, με δική τους απόφαση 6.000 στρατιώτες κάνουν τους υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές τους Κατασκηνώσεις. Άρα, δε φταίει η μείωση της θητείας για όσα βιώνουμε αλλά η κοινή πολιτική τους που εξυπηρετεί πολιτικά-οικονομικά-συντεχνιακά συμφέροντα.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να πάρει ρεβάνς για την επιτυχία των νεολαιίστικων διεκδικήσεων που κατάφεραν να μειώσουν τη θητεία στους (9) μήνες και να μπλοκάρει την Στράτευση στα 18. Επιπλέον επιστρέφει δριμύτερη όχι μόνο στους 12 μήνες στράτευσης, αλλά επαναφέρει όλη τη φιλολογία που συνόδευε τα σχέδια της κυβέρνησης Καραμανλή για Στράτευση στα 18 (κόψιμο αναβολών, περιορισμό Ι4-Ι5 κλπ). 
Η πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι εχθρική στην κοινωνία! Σχεδιάζουν να αγοράσουν Όπλα αξίας 23 δις ευρώ, όμως ο μισθός μας μένει 8,63. Τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται, το κόστος της θητείας γίνεται δυσβάσταχτο για τους γονείς μας. Το Μνημόνιο είναι εδώ. Κόβουν από παντού: τη συντήρηση των στρατοπέδων, τα εισιτήρια, το φαγητό, την περίθαλψη. Κόβουν μισθούς και επιδόματα ακόμη και από τον ΕΠ.ΟΠ., σπρώχνοντας τους στην εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή που είμαστε το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο κομμάτι της νεολαίας προσφέροντας μαύρη απλήρωτη εργασία παντού. Φαντάροι χτίζουν, βάφουν, καθαρίζουν, γίνονται υπηρέτες, οδηγοί, μάγειρες, τεχνίτες, κλείνονται με τις ώρες σε γραφεία χωρίς καμία αναγνώριση. «Κάνουμε μάγκες τους διοικητές των μονάδων» που με το δικό μας ιδρώτα παίρνουν τα εύσημα της ιεραρχίας χτίζοντας την στρατιωτική τους καριέρα.

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
Και όμως σε πείσμα όσων κηρύσσουν τη ματαιότητα της Αντίστασης, τα στρατόπεδα δεν είναι πια η έδρα τους. 20 χρόνια τώρα δεν ψαρώνουμε αλλά αναπτύσσουμε νικηφόρα αγωνιστική δράση.
Υπερασπιζόμαστε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα, απαιτούμε την εφαρμογή του Στρατιωτικού Κανονισμού. Έτσι αρνούμαστε τη μετάθεση στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο και το χρόνο ύπνου, δε δεχόμαστε καψόνια, εθνικιστικά τραγούδια, μειωτικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Διαβάζουμε όποιο βιβλίο ή εφημερίδα θέλουμε.
Κάνουμε κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά. Βγαίνουμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Έχουμε κάθε συμφέρον η αυθαιρεσία να εκτεθεί σε όλο το στρατόπεδο. Μόνο έτσι κλονίζεται η παντοδυναμία του αξιωματικού.
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να αναπτύσσουμε με κάθε τρόπο συλλογικές συμπεριφορές, να μεγαλώνουμε την πολιτική και ηθική υπεροχή του Δικτύου των Ελεύθερων Φαντάρων, του Σπάρτακου.
Η μεγαλύτερη δύναμη μας είναι η δημοσιότητα και οι καταγγελίες. Όταν σπάμε τα στεγανά του στρατοπέδου οι όροι της μάχης αντιστρέφονται. Οι καριερίστες αξιωματικοί τρομοκρατούνται και τρέχουν να απολογηθούν. Το Γ.Ε.Σ. προσπαθεί να συμμαζέψει ότι μπορεί, δικαιώνοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα αιτήματα των φαντάρων.
Απευθυνόμαστε οποιαδήποτε στιγμή κρίνουμε απαραίτητο στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Αυτή η συνδυασμένη δράση φέρνει αποτελέσματα κι αποτελεί τον κορμό της λογικής του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό. Δεν καλούμε σε ανόητους ηρωισμούς και απερισκεψίες. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται χωρίς κανένας φαντάρος να εκτεθεί σε κινδύνους και σε αντίποινα.

ΟΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Και οι νίκες είναι πολλές. Ό,τι βελτίωση υπάρχει στις εγκαταστάσεις των κέντρων έχει γίνει με αυτόν τον τρόπο (μόνοι τους ούτε μια βρύση δεν αλλάζουν).

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ! Όποιος θέλει μπορεί να Αρνηθεί. Δεν υπάρχει κανένας νόμος ή διαταγή για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην Κύπρο!

"Ζόρικοι αξιωματικοί γίνονται αρνάκια", διοικητές απολογούνται μετρώντας τα λόγια τους. Μόνιμη παράκληση να τους λέμε τα παράπονα μας. Προσέχουν πριν εκτεθούν. Φυσικά χρειάζεται μόνιμη επαγρύπνηση, διαρκής προσπάθεια. Όσο νιώθουν ότι τους παίρνει τόσο επιστρέφουν στις παλιές αυθαιρεσίες. Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες. Καθήκον των γονιών δεν είναι το βύσμα, αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους στις καθημερινές μάχες των στρατοπέδων. Γονείς κάνετε παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΑΥΘΑΙΡΕΙΑΣ. Συνάδελφε στο στρατό έχουν απαιτήσεις από εμάς. Μας θέλουν υποταγμένους για 9 μήνες αλλά και για μια ζωή. Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε στους 9 μήνες. Για μια ζωή τασσόμαστε ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω στο πλευρό των συλλογικών αγώνων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

· Δε δεχόμαστε μεταθέσεις σε 2ο Γραφείο και Στρατονομία, ούτε πάμε Δόκιμοι (ΔΕΑ), φαντάροι που διατάζουν φαντάρους. Δεν αποκρύπτουμε σωματικά προβλήματα. Το Ι1 δεν είναι μαγκιά.

· Δε δεχόμαστε να μας αφαιρούν εφημερίδες-βιβλία, έλεγχο από τη Στρατονομία στους θαλάμους χωρίς όλοι να είναι παρόντες και να εξηγηθεί ο λόγος της έρευνας.

·Βγαίνουμε παραπονούμενοι για ό,τι μας αφορά και μας ενοχλεί.

· Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις ασκήσεις ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού. Κανένας στρατιώτης σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ σε Στρατό και Δυνάμεις Καταστολής. Λέμε Όχι στις ασκήσεις με πραγματικά πυρά που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ζωή μας και στην χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

·ΔΕΝ είμαστε πυροσβέστες, «μάστορες», δούλοι. Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται.

· Απαιτούμε υπηρεσίες κυκλικές και 1/1. Πρώτο ζήτημα η ζωή των φαντάρων και όχι Αξιόμαχο-Υπηρεσίες.
· Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη. Διπλασιασμός των αδειών. Όχι στο διαχωρισμό Παλιών-Νέων.
· Αξιοπρεπής μισθός, εγγραφή στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας, πλήρης ασφάλιση, κάλυψη αναγκών των φαντάρων: υγειονομικές υπηρεσίες, μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμό, ενημέρωση. Ελεύθερο χρόνο, να περνάμε όπως θέλουμε.

· Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες. Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων. Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.

· Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία και τα «καψόνια». Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επιμελητείας.

· Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.

· ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ. Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα και αιτήματα των φαντάρων να υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή. Δικαίωμα ομαδικών παραπόνων, δημοσιοποίησης της κατάστασης στο στρατόπεδο.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;