Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Λεφτά υπάρχουν....στις τράπεζες...

 Ένας τραπεζικός κολοσσός δημιουργείται από την συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank. Διαβάστε τα βασικά χαρακτηριστικά και μεγέθη της νέας τράπεζας


Η συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank είναι γεγονός, με το νέο πιστωτικό ίδρυμα που δημιουργείται να είναι ένα από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη.
Η νέα ονομασία της τράπεζας θα είναι Alpha - Eurobank και θα διατηρηθεί το σήμα της Alpha.
Από την συγχώνευση η νέα τράπεζα θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά και οικονομικά μεγέθη:
*Η επωνυμία της νέας τράπεζας είναι «Alpha Eurobank», με λογότυπο τα χρώματα της Alpha Bank.
*Συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ και συνολικές χορηγήσεις 100 δισ. ευρώ.
*Δίκτυο καταστημάτων εντός και εκτός Ελλάδος που ξεπερνά τα 2.200 με περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.
*Πελατειακή βάση άνω των 8 εκατομμυρίων πελατών.
Ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια
Ο νέος τραπεζικός Όμιλος θα έχει σημαντική παρουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με συνολικό δίκτυο 1.300 και πλέον καταστημάτων σε οκτώ χώρες, και θα συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Σερβία.
*Πιο συγκεκριμένα στην Ρουμανία θα έχει μερίδιο αγοράς 11%, στην Βουλγαρία 14%, στην Σερβία 11% και στην Κύπρο 9%.
*Συνολικές χορηγήσεις εκτός Ελλάδος 21 δισ. ευρώ. Χορηγήσεις 6,9 δισ. ευρώ στη Ρουμανία, 5,3 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία και 2,2 δισ. ευρώ στη Σερβία
Μέσα στους μεγαλύτερους στην Ευρώπη
Ο νέος Όμιλος θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρωζώνη με pro forma συνολικό ενεργητικό 146 δις. ευρώ.
Το νέο σχήμα διαθέτει ευρεία μετοχική βάση, με πυλώνες τρεις κύριους μετόχους που εκπροσωπούν την οικογένεια Κωστόπουλου με 4%, την οικογένεια Λάτση με 17% και η Paramount Services Holding Limited (ήδη μετόχου της Alpha Bank, μια εταιρεία που εκπροσωπεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα της πιο εξέχουσας οικογένειας στο Κατάρ), ο καθένας από τους οποίους υποστηρίζει, τόσο τη συγχώνευση όσο και το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος και επικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο Συν-διευθύνοντες Σύμβουλοι, ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης, υπεύθυνος των κεντρικών λειτουργικών υπηρεσιών (εταιρικό κέντρο) και ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, υπεύθυνος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;