Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Όταν ένας Γάλλος φωτογράφος μεγαλουργεί με μικροσκοπικούς "ανθρώπους"



"Μικροί άνθρωποι" ή αλλιώς "Little People". Ο Γάλλος φωτογράφος Jean-Joseph Renucci έχει βαλθεί να αποδείξει ότι όσο πιο μικροί (σε μέγεθος) είναι οι άνθρωποι, άλλο τόσο μπορούν να σε πείσουν ότι έχουν δυναμική υπόσταση.
Όπως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες που ασχολούνται με την τέχνη της μικρογραφίας, έτσι και ο φωτογράφος Jean-Joseph Renucci από τη Γαλλία στηρίζεται σε καθημερινές σκηνές, μεταφέροντάς τες όμως σε έναν μικροσκοπικό κόσμο. Και το κάνει ομολογουμένως με έναν αριστοτεχνικό τρόπο στη σειρά από φωτογραφίες "Little People".


 






  Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πλάσει μια ιστορία, βάζοντας μιατούρες να πρωταγωνιστούν σε ένα σενάριο βγαλμένο από την ζωή. Τότε, παίρνει τη φωτογραφική του μηχανή και πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής από το δημιούργημά του, δίνοντας μας μια φανταστική εικόνα.







Εργάτες παίρνουν καυσόξυλα από ένα μολύβι με κόπο και ιδρώτα, ένας αυστηρός αστυνομικός κόβει κλήση σε ένα γιγαντιαίο, μετανιωμένο σαλιγκάρι, ενώ ένα I-Pod αποτελεί την πιο κατάλληλη πίστα για ατελείωτο χορό...








  Θαύμασε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες του Renucci









Πηγή: mymodernmet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;