Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Κινέζικο ενδιαφέρον για την Αγροτική τράπεζα.

http://www.newsit.gr/files/Image/09-12-10/resized/agrotiki_trapeza_515_355.jpg


'Ενας απο τους ισχυρότερους κινεζικούς ομίλους, εχει ζητήσει απο το ελληνικό κράτος την απόκτηση της ΑΤΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Με επιστολή που έστειλαν στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, την τράπεζα της Ελλάδος και τη διοίκηση της Αγροτικής, τα στελέχη της κινεζικής Reignwood, εκφράζουν την επιθυμία τους να αποκτήσουν, και μάλιστα άμεσα, τον μετοχικό έλεγχο της ΑΤΕ., η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η επίσημη επιστολή επισημαίνει ότι ο κινεζικός όμιλος είναι αποφασισμένος να δράσει άμεσα προκειμένου να εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό της ΑΤΕ.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, αν και η επιστολή για την οποία έχει λάβει γνώση και το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έχει σταλεί στην Αθήνα εδώ και περίπου δύο μήνες, η ηγεσία του ομίλου στο Πεκίνο δεν έχει λάβει ακόμα κάποια απάντηση για το θέμα. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευεμα, από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι και αρμόδιο να απαντήσει, δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους προκειμένου έστω να ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις τους ή έστω να συζητήσει τυπικά μαζί τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών έχει ελέγξει το μέγεθος και την αξιοπιστία του συγκεκριμένου γκρουπ και έχει διαβεβαιώσει σε υψηλότατο επίπεδο την κυβέρνηση ότι πρόκειται για “εξόχως σοβαρή περίπτωση επενδυτών που απηχούν την επιθυμία και της κινεζικής κυβέρνησης να επενδύσει στη χώρα μας”.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;