Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αμερικανική Ιμπεριαλιστική Επέμβαση Vs Καντάφι...

Με ποιον είμαστε;; Ποιος θέλουμε να κερδίσει;; Ο Καντάφι ή οι "ΑΛΛΟΙ";;
Το μόνο σίγουρο είναι οτί υπάρχει πόλεμος... Πόλεμος ανάμεσα στη μεγαλύτερη ιμεριαλιστική δύναμη του κόσμου και ένα δικτάτορα 42 χρόνων. Λιβύη μία χώρα , μία εξέγερση, καθοδηγούμενη ή μη;;;
Για τον μαύρο χρυσό γίνονται όλα...

Ενημερωτικά αναφέρω πως η Λιβύη είναι η τρίτη πετρελαιοπαραγωγική χώρα στον κόσμο και με τα πετρέλαια της κατά 95% τροφοδοτούσε αποκλειστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και περισσότερο Γαλλία, Γερμανία. Πετρέλαια που εκμεταλλευόταν ο επί 42 χρόνια δικτάτορας της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.
Στο θέμα μας τώρα...
Δεν ανέφερα τυχαία στην αρχή του κειμένου για τον Καντάφι και τους "ΑΛΛΟΥΣ"... Ναι από τη μία είναι ο βασανιστής ,τύρρανος Καντάφι, αλλά ποιος είναι από την άλλη;; Οι εξεγερμένοι όπως ακούμε συνεχώς στις ειδήσεις... Πολλοί διαφωνούν... Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ... Ε όχι δεν είναι οι εξεγερμένοι , είναι οι Η.Π.Α από πίσω ή από μπροστά αφού η στήριξη είναι όσο πιο φανερή γίνεται.
Δεν υπάρχει αμφιβολία επ αυτού... Οι Η.Π.Α διεκδικούν μεγάλο μέρος της "πετρελαϊκής" πίτας... Κι από πίσω σιγοντάρουν αρκετοί , όπως η Ελλαδάρα μας...
Εμείς τελικά με ποιανού το μέρος πάμε , δεν είπαμε...
Με τον Καντάφι , που εκβιάζουν του Λίβυους πως αν δεν κάτσουν στα σπίτια τους θα τους αφανίσει όλους , θα ξεκληρίσει τον λυβικό λαό και θα έρθουν οι πιο μαύρες μέρες στην ιστορία της Λιβύης;
Ή με την Νατοϊκή-Αμερικανική επέμβαση που υπόσχεται απελευθέρωση της χώρας;; Μία απελευθέρωση που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική έννοια του όρου. Γιατί είναι δεδομένο πως τα πράγματα μετά την πτώση του Καντάφι και την άνοδο στην εξουσία καθοδηγούμενου εξ Αμερικής προέδρου θα είναι πολύ χειρότερα κι ας νομίζουν πολλοί το αντίθετο. 
Γιατί αυτή η φράση λέει πολλά...
Το γεγονός ότι ασκείται στρατιωτική πίεση στη Λιβύη, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «Δεν σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο τριγυρνάμε στον κόσμο, προσπαθώντας με τη χρήση στρατιωτικών μέσων να επιβάλουμε ή να εγκαθιδρύσουμε συγκεκριμένα πολιτικά καθεστώτα».
Προσωπική μου άποψη και θέση είναι οτί σε αυτό τον πόλεμο δεν παίρνεις τη θέση ούτε του Καντάφι αλλά ούτε και των εξεγερμένων Αμερικανο-Λίβυων...
Παίρνεις το μέρος του λιβικού λαού και υποστηρίζει καθαρά τα συμφέροντα τους , όχι στη χούντα του Καντάφι , όχι όμως και στη χούντα του ΝΑΤΟ. Στήριξη ενός καθαρά αμεσσοδημοκρατικού πολιτεύματος και επιτέλους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο επί 43 χρόνια υποταγμένο λαό της Λιβύης.


Πείτε κι εσείς την απόψη σας σχετικά με το φλέγον θέμα της Λιβύης.

3 σχόλια:

  1. Μουαμάρ Καντάφι γιατί...:
    Είναι σα να λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
    Και στη θέση του γκρεμού βάζω ΗΠΑ και στο ρέμα Καντάφι...
    Πού θα πας;;; Στο ρέμα.
    Κι αυτό γιατί εκεί μπορείς να κολυμπήσεις ή να προσπαθήσεις τουλάχιστον, ενώ στο γκρεμό απλά πέφτεις και πέφτεις και πέφτεις προσπαθώντας να πετάξεις αλλά μάταια.
    Είναι μονόδρομος το ποιος θα κερδίσει(αν μπορώ να το πω έτσι, τόσο απλά), το θέμα είναι το πότε. Πότε οι Αμερικάνοι θα καταστείλει τον Καντάφι. Μετά η υποταγή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Έπειτα αρχίζει ένας φαυλος κύκλος, δημιουργία χρέους , χρεοκοπία , εκμετάλευση πετρελαίου και πάει λέγοντας...
    Οπότε Καντάφι και μετά βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα είναι πυρετώδες σχέδιο συγχώνευσης χωρών όπως ακριβώς το γουστάρουν αυτοί,που το παίζουν θεοί παρεπιπτόντως, ώστε να μπορούν να κυβερνήσουν παγκόσμια πιο εύκολα κι αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα στημένα για την παγκόσμια κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;