Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεκάδες χιλιάδες στην Πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες


Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, περισσότεροι από κάθε φορά, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος με κεντρικό σύνθημα «Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι». Ένα ειρηνικό αν και θυμωμένο πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας, αντίληψης, στρώματος, κομματικής τοποθέτησης έχει
κατακλύσει την πλατεία και τους δρόμους γύρω της, αποφασισμένο να παραμείνει εκεί όλο το βράδυ. Οι Αγανακτισμένοι διαδηλωτές φθάνουν στο ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, στη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό φτάνει μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού.
Ταμπούρλα, κατσαρολικά, συνθήματα, συζητήσεις ηχούν σε όλο το κέντρο της Αθήνας.
Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατεβεί στους δρόμους και συγκεκριμένα σε 60 κεντρικές πλατείες των πόλεων της χώρας.
Χιλιάδες και στη Θεσσαλονίκη παρά τη βροχή. Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα είχε ως συνέπεια να καθυστερήσει η προγραμματισμένη συγκέντρωση, ωστόσο μόλις η βροχή κόπασε, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει. Ορισμένοι, μάλιστα, από τους διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο πλακόστρωτο της Λεωφόρου Νίκης, προσπαθώντας να πείσουν όσους απολάμβαναν τον καφέ τους στην παραλία, να συμμετάσχουν στην λαϊκή συνέλευση που είναι σε εξέλιξη και στην οποία συζητείται η πορεία των κινητοποιήσεων.
Και στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Αθήνα, συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας (καθαρισμού, περιφρούρησης, κατασκευών, διαδικτύου κλπ) καθώς και θεματικές ομάδες ανέργων-συμβασιούχων, ανεργίας, παιδείας και γενικών προτάσεων.
Συνεπείς στο ευρωπαϊκό ραντεβού τους και οι «Αγανακτισμένοι» σχεδόν όλης της Ευρώπης, διαδηλώνουν και δηλώνουν πως αρνούνται να πληρώσουν αυτοί την οικονομική κρίση. Παρίσι, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Σόφια, Βερολίνο, Βελιγράδι, Άμστερνταμ, Όσλο, Εδιμβούργο, Ελσίνκι, Βρυξέλλες, Βιέννη, Δουβλίνο, Ρώμη, Ρέικιαβικ, Στρασβούργο, Δρέσδη, Μπολόνια, Σεβίλλη, Λεμεσός, 100 συνολικά πόλεις σε μια ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία.
Από το μεσημέρι ήδη, οι Αγανακτισμένοι ανακατέλαβαν την Πλάζα Κατανόνια της Βαρκελώνης. Στη Λισαβόνα στις πλατείες Ρόσιο και Τσιάδοτο πλήθος συγκεντρώθηκε και έστησε σκηνές, ενώ οι πρώτες χιλιάδες Γάλλων Αγανακτισμένων βγήκαν στην Πλας Ντε Μπαστίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;