Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η Κυβέρνηση ενώνει! Τους οπαδούς… (Ναι ρε πούστη!!!)



Πρόκειται για τη… μεγαλύτερη επιτυχία της πολιτικής ηγεσίας αυτού του τόπου τα τελευταία χρόνια!

Οι λανθασμένες επιλογές των πολιτικών μας, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα ως εδώ, κατάφεραν το αδιανόητο: Ένωσαν, ως προς τις αντιδράσεις τους, οπαδούς διαφορετικών ομάδων της Σούπερ Λίγκας…


Γράφει ο Κώστας Τσούγκος

Αν ερχόταν ένας ξένος το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, ο οποίος δεν θα ‘ξερε ελληνικά και δεν θα είχε ιδέα για τίποτα που αφορά τον τόπο μας, θα νόμιζε πως ο ΓΑΠ είναι ο… Έλληνας Μέσι, που τον θαυμάζουν και τον αποθεώνουν σε όλα τα γήπεδα... "Ο παικταράς μας"!

Εν ολίγοις, σε ό,τι έχει να κάνει με εξώ-αγωνιστικά θέματα, μπορούμε να μιλάμε για μια αγωνιστική (7η) με… στιλ πολιτικό!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Η αρχή έγινε στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής. Ο Ατρόμητος φιλοξένησε τον ΠΑΣ και τόσο οι Γιαννιώτες όσο και οι Περιστεριώτες έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους.

Οι οπαδοί της ομάδας της Ηπείρου είχαν αναρτήσει πανό το οποίο ανέφερε: «Αντίο Φίλε… Δεν θα γίνουμε δούλοι κανενός». Το πανό φυσικά αναφερόταν στον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου στα επεισόδια του Συντάγματος.

Λίγο μετά την έναρξη της αναμέτρησης, οι οπαδοί των δύο ομάδων συγχρονίστηκαν και τραγουδούσαν το ίδιο σύνθημα (πόσες φορές το έχετε συναντήσει αυτό σε γήπεδο Σούπερ Λίγκας; ...Είδατε που η Κυβέρνηση μας φέρνει κοντά).

Φυσικά, δεν πρόκειται για σύνθημα κολακευτικό προς Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Θα λέγαμε ότι το «στόλισμα» ήταν εκατοντάδες… τόνους πιο βαρύ από αυτό προς τον διαιτητή.

Η σκυτάλη στο ΟΑΚΑ…

Λίγες ώρες μετά το συμβάν του Περιστερίου, το φαινόμενο μεταφέρθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν κρεμάσει ένα πανό στην κερκίδα το οποίο λίγο αργότερα θα γινόταν θέμα συζήτησης και αφορμή για να διακοπεί το ματς.

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» το… πήγαν λίγο διαφορετικά από αυτούς του Περιστερίου, ωστόσο, η… διαδρομή της οργής τους είχε την ίδια κατάληξη: Τον Πρωθυπουργό!

Το ματς ξεκίνησε, με το πανό κρεμασμένο στην κερκίδα, ώσπου κάποια στιγμή ακούστηκε σύνθημα με τα γνωστά «γαλλικά»… αλά ελληνικά για τους πολιτικούς μας! Ίσως αυτό να αποτέλεσε την αφορμή για να παρατηρήσει λίγο καλύτερα ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Μήτσιος, το τι έγραφε το πανό.

Αφού λοιπόν πρόσεξε το «πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων», που ήταν το μήνυμα που αναφερόταν, θεώρησε το πανό «αμαρτωλό», υβριστικού περιεχομένου και διέκοψε το παιχνίδι.

Αχ, Ελλάδα, με τα ωραία σου. Την ώρα που στα γήπεδά μας το «καρκίνο στα παιδιά σου… Παλιοπ@#$@», είναι ως έκφραση στα όρια του light, ο χαρακτηρισμός «λαμόγια» ενόχλησε τόσο πολύ τον κ. Μήτσιου, που δεν μπορούσε να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Φυσικά αυτό έριξε λάδι στη φωτιά. Αυτά που ακολούθησαν με τα ΜΑΤ να δείχνουν διάθεση να κατεβάσουν το πανό και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τραγουδούν εν χορώ συνθήματα κατά της Βουλής και του Πρωθυπουργού ανάγκασαν το μυαλό να κάνει περίεργους και βασανιστικούς συνειρμούς με την Ελλάδα της αρχής της δεκαετίας του 70…

Κυριακή… κοντή Γιορτή!

Ματς είχαμε και την Κυριακή. Έπειτα από όσα συνέβησαν το Σάββατο θα ήταν αδύνατο να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Τρόικα και… ΜΠΑΤΣΟΚ!

Στην Κρήτη οι οπαδοί του ΟΦΗ κρέμασαν πανό που έγραφε «δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ την Τρόικα και μπρος…».

Ο διαιτητής Στυλιάρας… πιστός στο δόγμα Μήτσιου, ζήτησε να κατέβει το πανό αλλιώς δεν θα συνεχιζόταν το παιχνίδι.

Οι Κρητικοί αφού ξέσπασαν τραγουδώντας το γνωστό σύνθημα για τη Βουλή (περί πυρκαγιάς, εμπρησμού και τα λοιπά… Δεν το πιάσατε το υπονοούμενο; Πρέπει να σας πω και πώς είχε αποκαλέσει ο Δώνης το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρυσι στον τελικό για να καταλάβετε;), στη συνέχεια κατέβασαν το πανό για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στη Νέα Σμύρνη τα ίδια. Οι οργανωμένοι είχαν κρεμάσει πανό που έγραφε «Κάτω η Χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ» και κατά τη διάρκεια του ματς… κερνούσαν «φιλοφρονήσεις» τον ΓΑΠ.

Φυσικά, όλο το γήπεδο επιδοκίμασε με χειροκροτήματα την ενέργεια των ένθερμων οπαδών του Πανιωνίου.

Και μετά επιμένουν κάποιοι να ισχυρίζονται πως... ποδόσφαιρο και πολιτική δεν έχουν σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;