Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Στέλνουν στο ΣτΕ τη Διαμαντοπούλου, επιτέλους!!

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για... να «ακυρώσει» τις αποφάσεις Διαμαντοπούλου! Με προσφυγή του στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, είναι το πρώτο ίδρυμα που στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων για τον διορισμό Οργανωτικής Επιτροπής και του εκλογικού συστήματος για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων.


Πληρεξούσιος δικηγόρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ορίστηκε με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.
Οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας που μπαίνουν στο στόχαστρο ως αντισυνταγματικές είναι:
**Η υπ' αριθμόν Φ.120.61/ 196/111940/Β2/28-9-2011 (ΦΕΚ 2368/25-10-2011 τ.Β'), που αφορά τη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΠΘ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.4009/2011.
**Η υπ' αριθμόν Φ.122.1/ 309/125673/Β2 (ΦΕΚ 2436 /2-11-2011 τ.Β'), που αφορά την εφαρμογή του συστήματος ταξινομικής ψήφου, κατά τη διαδικασία εκλογής των καθηγητών-εσωτερικών μελών του Συμβουλίου κάθε ΑΕΙ, καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξης της διοίκησης.
Ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Η κίνηση του ΑΠΘ να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το ερώτημα της αντισυνταγματικότητας των πράξεων αυτών εναρμονίζεται πλήρως με τις ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων οι οποίες έκριναν τις πράξεις ως θεσμική εκτροπή. Θέλω να πιστεύω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δώσει μια οριστική λύση στη μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή που έχει προκληθεί στα πανεπιστήμια εξαιτίας των πρόσφατων πρωτοβουλιών του υπουργείου Παιδείας».
Ν. ΦΩΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;