Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

12 Χρόνια Σκλάβος

Μια εξαιρετική παραγωγή του 2013 που με συγκλόνισε είναι το «Δώδεκα χρόνια σκλάβος». Σε μεταφέρει στην Αμερική του 19ου αιώνα όπου οι σκλάβοι ισοδυναμούσαν με ζώα και τους αφαιρούσαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο Solomon είναι ένας ελεύθερος αφρο-αμερικανός που ζει με την οικογένεια του στη Νέα Υόρκη. Σε ένα ταξίδι του στην Ουάσιγκτον απαγάγεται και πουλιέται ως σκλάβος. Η ζωή του αλλάζει πορεία και όλα χάνονται. Προσπαθεί να επιβιώσει στις άθλιες συνθήκες για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Μια ταινία που πραγματεύεται την ανθρώπινη εκμετάλλευση, την κτηνώδη συμπεριφορά του ανθρώπου που διαθέτει εξουσία και τη γενική σκληρότητα της τότε εποχής. Η ανθρώπινη ζωή αν είσαι νέγρος δεν έχει απολύτως καμία αξία. Σκληρές εικόνες που προβάλουν την πραγματικότητα του ρατσισμού και της σκλαβιάς που υπόσχομαι ότι θα σας αφήσουν άφωνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;