Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΤΕΛ Χανίων!!! Μεγάλο θέμα!!!

Έχω ξαναγράψει αρκετά άρθρα για αυτήν την καταπληκτική , εξαιρετική , απίθανη κλπ κλπ συγκοινωνία που προσφέρει η εταιρεία του ΚΤΕΛ Χανίων και τα στελέχη της.
Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα έχουν περάσει κάθε όριο!!!

Ξαναλέω για πολλοστή φορά οτί πρόκειται για ΙΔΙΩΤΙΚΑ κτελ(έχει σημασία).
Λοιπόν καθώς επιστρέψαμε από τις Χριστουγενιάτικες διακοπές μας και καθώς φτάνουμε στο μηχάνημα αγοράς εισητηρίων διαπιστώνουμε με μεγάλη μας έκπληξη (τρομάρα πιο σωστά) οτί το εισητήριο για το Πολυτεχνείο κοστίζει πλέον 1,10 , από 1 ευρώ!!!
Αρχικά μένω στην αύξηση και μετά στην τιμή! Ας μου αξηγήσει κάποιος πώς αυτή η κοινωνία ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που ζούμε επιτρέπει στην κάθε επιχείρηση να πραγματοποιεί μία τέτοια αύξηση μέσα σε μία νύχτα.
Δεν είναι δυνατόν!!! 10% αύξηση για να μας ΜΠΕΙ καλά το 2011...
Δηλαδή κανένας έλεγχος , η απόλυτη αισχροκέρδια...
Kαι τώρα πάμε στην τιμή αυτή καθ αυτή!!!
1,10 για ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ διαδρομή 6 χιλιομέτρων κι άλλο τόσο για να γυρίσεις πάρε 2.20!!!Έτσι για να γουστάρετε...Πάτε καλά ρε;;;Είστε σοβαροί;;;
Είναι δυνατόν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το αστικό κτελ να πληρώνουμε 1,10 το εισητήριο;;;
Ξυπνήστε, μην ονειρεύεστε!!!
Είναι αδιανόητο να σκέφτεσαι να πάω στη σχολή ή όχι;;; Και το χειρότερο δεν είναι αυτό...Αναγκάζεσαι να μένεις ώρες ατελείωτες στο πολυτεχνείο για να μην πληρώσεις 2,20 και να πας σπίτι σου το μεσημέρι.
Και το ωραίο της υπόθεσης είναι οτί μιλάς με τους οδηγούς , τους λες "Ρε παιδιά εσείς πιστεύετε οτί πρέπει το εισητήριο να κοστίζει 1,10;"...εκεί να δείτε γέλιο... Ακούς την κάθε μαμακία... "Ε, ναι","Ε όχι","Ε μα πρέπει να ζήσουμε κι εμείς" και άλλες μαμακίες του τύπου "Δεν ξέρω τι να πω και λέω μπούρδες"!
Αλλά που να βγάλεις άκρη με τύπους που πετάνε έξω από το λεωφορείο ΤΟΥΣ γιατί δεν πήγες από την πρώτη του μήνα να ανανεώσεις την κάρτα, σου τη λένε που δε μπορείς να κολλήσεις στο τζάμι για να μπουν περισσότερα άτομα στο λεωφορείο για το πολυτεχνείο..."Βάλτε 2 λεωφορεία βρε άσχετοι..."
Έλεος...
Τύπους που δε σέβονται κανέναν,ούτε τους ηλικιωμένους που οκ έχουν ένα θεματάκι και μπερδεύονται. Και το καλύτερο τύπους που δεν ξέρουν ούτε καν τη δουλειά τους(μιλάμε εκ πείρας)...

Και σα να μην έφτανε αυτό είναι και η πρυτανεία του πολυτεχνείου που αντί να πει τίποτα ή έστω να αυξήσει το κονδύλι για τα εισητήρια το ΜΕΙΏΝΕΙ!!! Άλλοι από κει...(Θα τα αναλύσουμε και τα της πρυτανείας, άλλη φορά όμως)
Σε χτυπάνε από παντού!!!

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους...και κυρίως η τοπική κοινωνία των Χανίων...

 Σχολιάστε το!

5 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=OKt6CWk4KiQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ton psifises ton prytani k tora se stolizei ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφέρεσαι προσωπικά σε κάποιον;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Η αύξηση των εισιτηρίων είναι θέμα του Υπουργείου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Αστικών ΚΤΕΛ. Η τιμή παρέμενε η ίδια από το Μάιο του 2008 οπου οι τιμές πετρελαίου ήταν κάτω του 1,00 € ενώ τώρα έχουν φτάσει στα 1,45. Το μέγεθος της διαφοράς είναι πολύ μεγάλο και με προοπτική περαιτέρω αύξησης. Το φπα που αποδίδουμε αυξήθηκε από 9% σε 13% . Τα κόστη συντήρησης και λειτουργίας όπως και μισθοδοσίας αυξήθηκαν.
    2) Τα Αστικά ΚΤΕΛ της επαρχίας δεν επιδοτούνται από το κράτος. Πρόκειται ουσιαστικά για Ανώνυμες Εταιρείες που κερδίζουν μόνο από το έργο που εκτελούν. Αντίθετα οι Αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είχαν για παράδειγμα επιδότηση εισιτήριου που έφτανε μέχρι και το 70% του εισιτήριου. Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι εμείς στα Χανιά πληρώναμε για την συγκοινωνία των Αθηναίων πολιτών.
    Σίγουρα μπορούν να γίνουν βήματα προς το καλύτερο με διάλογο, με συνεργασία και όχι με αφορισμούς. Οι αφορισμοί και οι γενικεύσεις δυστυχώς πλήττουν και συνανθρώπους μας που απλώς προσπαθούν με τίμιο τρόπο να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Καλό είναι σίγουρα πριν γραφούμε το οτιδήποτε να κάνουμε πρώτα μια έρευνα . Άλλωστε όσοι έχουν κάνει φοιτητές το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι να ερευνούν και να κρίνουν με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρείτε την τιμή του εισιτηρίου αντάξια των υπηρεσιών που προσφέρετε;;
    Θεωρείται πως οι οδηγοί του Αστικού Κτελ Χανίων έχουν την πρέπουσα συμπεριφορά(Υπάρχουν κι εξαιρέσεις βέβαια);;
    Θεωρείτε πως η διαφορά της επιδότησης που λέτε είναι τόσο μεγάλη ώστε στη Θεσσαλονίκη το εισητίριο να κοστίζει 0.25 και στα Χανιά 1.10 και να είναι για μία και ΜΌΝΟ διαδρομή;;
    Θεωρείτε πως ένα μεγάλο κομμάτι των επιβατών(φοιτητές & συνταξιούχοι) μπορούν να πληρώνουν τόσα χρήματα για τις μετακινήσεις τους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;