Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Για μένα υπάρχει μόνο αυτό...

Πάνω κάτω όλοι γνωρίζετε για τα χθεσινά επισόδεια στο Σύνταγμα και γενικά στην υπόλοιπη Ελλάδα , αλλά και να μην τα γνωρίζετε υπάρχουν πολύ καλύτερα blogs και sites για να ενημερωθείτε..
Εγώ απλά θα πω τη δική μου λακωνική άποψη για τα γεγονότα με μία φωτογραφία και δυο λόγια..
Δεν μπόρεσα , ούτε θα μπορέσω να καταλάβω ποτέ αυτή την εικόνα..
Δε νοείται οργάνωση (κόμμα) το οποίο είναι αριστερό και το οποίο υποστηρίζει οτί πρέπει να πέσει η κυβέρνηση να είναι πλάτη στα ΜΑΤ.. Όχι δε μπορώ να το συλλάβω αυτό. Αν στόχος σου είναι το κράτος κοιτάς προς στη βουλή και όχι προς τους διαδηλωτές, αν στόχος σου είναι η αλλαγή το συστήματος κοιτάς τα ΜΑΤ δεν τα βοηθάς, αν θες να πέσει αυτή η χούντα ενώνεσαι με το κίνημα και δε το σαμποτάρεις , αν θες να αλλάξεις τα πράγματα μάλλον δεν πρέπει να είσαι στο ΚΚΕ...
Κρίμα για αυτή τη στάση του ΚΚΕ γιατί αμαύρωσε τη μεγαλύτερη πορεία μετά τη μεταπολίτευση... Κρίμα...Κάντε την αυτοκριτική σας όσο είναι καιρός...

Υ.Γ: Ευχαριστώ το ΚΚΕ για ένα και μόνο λόγο. Οτί εξαιτίας του υπάρχουν ή καλύτερα δημιουργήθηκαν πραγματικά αριστερά ρεύματα στην Ελλάδα που εξελίχθηκαν και δεν έμειναν μια ζωή στη στασιμότητα του ΚΚΕ...
Υ.Γ: Θα ήθελα πολύ να μου πει ένας κνίτης γιατί είχαν αυτή τη συμπεριφορά και πώς ένοιωθαν. Είναι καιρός να αλλάξετε και να παραδεχθείτε, αλλιώς ο κόσμος θα σας βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως αποτυχημένους, η θέση σας εκεί είναι κρατημένη, το θέμα είναι πότε θα καθίσετε..
Με εκτίμηση ένας πολύ πιο Αριστερός από εσάς..

10 σχόλια:

  1. λοιπον αριστερέ, τρομερέ και μεγάλε, παίρνω εγω την ευθύνη του λογού και σου απαντώ. Όσα χρόνια ζωής έχετε όλοι σας, έχει το ΚΚΕ μόνο του. Αυτο που βλεπεις, δεν είναι πλάτη στα ματ. Λέγετε περιφρούρηση. Ναι, ξερω, στο ειπαν κι άλλοι.. Αλλά.. έμαθες για τα επεισόδια; ποιανού ήταν ο εργάτης που σκοτώθηκε; σε ποιανού κόμματος την πρώτη γραμμή στεκόταν ρε; στους μπαχαλάκιδες; η στους αγανακτισμένους; ούτε ναρ ουτε μαρ, ουτε σύριζα, ούτε τσίριζα. Στη δικιά μας γραμμή ήταν. Από μας χάθηκε. Αν κάναμε πλάτη στα ματ, δεν θα είχαμε καμμιά τριανταριά δικούς μας στον Ευαγγελισμό. Και αν θα μου πείς ήταν τυχαίο, και πως τα δακρυγόνα διαχέονται παντού, είσαι λάθος, απο χτυπήματα πήγε. Και τέλος, αν ο κόσμος ήθελε να μας βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, είχε 90κάτι χρόνια να το κάνει, και θα το είχε ήδη κάνει. Χαζός δεν είναι. Και σταμάτα να ρίχνεις λάσπη διασπασμένε, και σεβάσου τουλάχιστον τον νεκρό. Δε σε παίρνει να ρίχνεις λάσπη στο ΚΚΕ, δεν πιάνει. Το κάνει το πασόκ, το κάνετε και σεις; ποιος μιλάει για ντροπή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχετε καταλάβει στοιχειώδη πράγματα παίδες. Αρχικά δεν απαντάς σε καμία ερώτηση που κάνω στην ανάρτηση (λογικό το βρίσκω) αλλά απαντάς με τη γνωστή τακτική του ΚΚΕ περί αυθεντίας του στην αριστερά και άλλες τέτοιες χαζομάρες.
    Για να ξέρεις zourlita όπως έγινε το 2008 που ο κόσμος σας γύριζε την πλάτη (και όχι μόνο ο ανένταχτος κόσμος αλλά και μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ) έτσι θα γίνει και τώρα. Με την τακτική σας γίνεστε διασπαστική. Το βασικό λάθος σας είναι ότι δε δέχεστε κριτική , αλλά ακόμη βασικότερο είναι ότι δεν κάνετε ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.
    Ο νεκρός ήταν του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ δεν ήταν του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ, αυτό πρέπει να καταλάβετε. Δε μεγάλωσε το πουλί σας επειδή είχατε νεκρό. Ο νεκρός προήλθε από το κράτος , από τα χημικά και όχι από μέλη του κινήματος όπως πάτε ακόμη πιο ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΆ να περάσετε στον κόσμο.
    Αν θέλατε να κάνετε πραγματικά κάτι δε θα είχατε αυτή την τακτική, θα επιτίθεστε στην κυβέρνηση των δολοφόνων και όχι στην πορεία και στο κίνημα. Αν πραγματικά θέλατε να κάνετε κάτι δε θα κλείνατε το δρόμο στον απλό κόσμο, αν θέλατε να κάνετε πραγματικά κάτι δε θα είχατε το ρόλο των ΜΑΤ (όταν έφυγε το ΚΚΕ πήγαν τα ΜΑΤ, κάτι λέει αυτό).
    Ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι δεν έχω πάρει το μέρος κανενός. Άποψη μου είναι ότι ηθικός αυτουργός των προχθεσινών επεισοδίων ήταν μόνο και μόνο το ΚΚΕ και αυτή η λανθασμένη επιλογή περιφρούρησης της βουλής ,πόσο μάλλον την επιλογή να φύγει κατά την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου, και γι αυτό πρέπει αν απολογηθείτε και να σας ασκηθεί σφοδρότατη δικαιολογημένη κριτική. Το τι επακολούθησε αυτής της περιφρούρησης είναι απαράδεκτο και κατακριτέο προς κάθε μεριά. Το να βλέπω διαδηλωτές (παμίτες) με διαδηλωτές (απλό κόσμο, αναρχία και λοιπές ομάδες (δεν αναφέρομαι στους φασίστες και τους ασφαλίτες γιατί καλά τους κάνανε)) μου φάνηκε αηδιαστικό. Δώσατε με την πράξη σας πάτημα στο παρακράτος να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκτόνωση του κινήματος.
    Τέλος έχω το δικαίωμα κι εγώ όπως και όλοι να ασκούμε κριτική στο ΚΚΕ και τις επιλογές του. Πάρτε το χαμπάρι , το έγραψα και στην ανάρτηση , δεν έχει νόημα να έχεις τις ίδιες στείρες απόψεις επί 100 χρόνια, βγείτε από το γυάλινο πύργο σας και ενωθείτε με το μεγαλειώδες κίνημα της εποχής μας , το ΚΚΕ δεν είναι αυθεντία.
    Θέλω πραγματικά να μου απαντήσεις στα ερωτήματα της ανάρτησης.

    Υ.Γ: Δες αυτό το βίντεο που μέλη του ΠΑΜΕ χτυπούν διαδηλωτές χωρίς κράνη και κουκούλες.
    http://www.youtube.com/watch?v=qxba6jjAdW0&feature=player_embedded
    Υ.Γ1: Ξεχνάω πολλά , με συγχωρείς αλλά είναι τόσα πολλά που δε μπορώ να τα αποτυπώσω όλα. Περιμένω την απάντηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικα, εχω διαβάσει πολλά άρθρα για τα επεισόδια, και είναι το πρώτο που μου κάνει τόσο αρνητική εντύπωση. Ο νεκρός, ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, και ήταν με τον γιο του στην περιφρούρηση. Ένα αυτό. Τουλάχιστον αν δεν ξέρεις, μην μιλάς. Ερωτήσεις στο κείμενο δεν βλέπω. Ξεκάθαρες τουλάχιστον. Όχι οτι ενδιαφέρομαι να συνεχίσω το θέμα. Πραγματικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει να κάτσω να σε πείσω. Είμαι 1 μέρα πριν τις εξετάσεις μου, για εισαγωγή σε σχολή, και δεν έχω κανένα κουράγιο να ασχοληθώ με την λασπολογία σου. Πίστευε ΟΟΟΟΟΟΟΟΤΙ θες. Αν στο μυαλό σου είμαστε πλάτη των Ματ, εντάξει, τι να πω. Καλά κάνεις. Για μένα, λήγει εδώ. Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συνήθης γνωστή τακτική. Ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοι ειχαν αστυνομικο εξοπλισμο ; Μηπως του ΠΑΜΕ; Ποιοι την πρωτοπεσανε σε ποιοις μηπως αυτοι του ΠΑΜΕ στους μπαχαλους; Ποιοι σκοτωσανε ποιον; Ποιοι πηγαν να διαλυσουν τη διαδηλωση με το ετσι θελω αλλα δεν τα καταφεραν; Ποιοι μαζευτηκανε στο Μοναστηρακι και εν συνεχεια ενωθηκαν και με αλλα ''στοιχεια'' μαλλον παρακρατικα (που ειχαν αλλαξει τις στολες και βαλανε κουκουλες) με σκοπο να δολοφονησουν κοσμο απο το ΠΑΜΕ; Γιατι μιλατε ακομα γαμωτο; Οποιον κοσμο και να ρωταγες ειτε εκει ειτε στο μετρο κατα την επιστροφη ακομα και μια γυναικα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ επαινουσε το ΠΑΜΕ για τον ωριμο αγωνα του και ειπε οτι την επομενη φορα θα κατεβει στο πλευρο!Παρτε χαμπαρι επιτελους οτι απλος κοσμος σας εχει καταλαβει συστρατευεται με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ γιατι πολυ απλα μονο ετσι παλευει στα αληθινα και ταξικα!Στματηστε γιατι γινεστε χειροτεροι απο ΠΑΣΟΚους!Σταματηστε να το κανετε αυτο εκτος εαν 1.Ειστε μερος της αστικης ταξης 2.Ειστε μερος της ασφαλειας, ετσι και μονο καταλαβαινω! ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εποχές τής βαιμάρης,τότε πού τά SS εξόντωσαν τά SA
    τού ΡΕΜ.

    Ετσι καί τώρα τό ΚΚΕ εξοντώνει ή πρόκειται νά σφα-
    γιάσει τούς κουκουλοφόρους τού σύριζα.

    Καί τότε καί τώρα ή αστυνομία ήταν απλά θεατής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρχικά θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους να γράφετε με ένα ψευδώνυμο ώστε να μπορεί να γίνεται διάλογος.

    Λοιπόν για τον πρώτο ανώνυμο της παρέας μας:
    Δε διαφωνώ σε καμία περίπτωση με τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στους ασφαλίτες και στους ματσοκουκουλοφόρους που ήταν στο Σύνταγμα την ημέρα της απεργίας. Αυτό θα έλειπε βέβαια. Όσο κι αν ένας άνθρωπος μπορεί να είναι κατά της βίας σε αυτό δε θα διαφωνήσει. Η στάση του ΚΚΕ όπως και όλων των αριστερών κομμάτων ή συλλογικοτήτων έπρεπε να είναι πολύ σκληρή απέναντι σε αυτή την ομάδα ανθρώπων. Στο ΚΚΕ κάνω κριτική για την πολιτική επιλογή που είχε να περιφρουρήσει τη βουλή και να μην αφήσει τους διαδηλωτές να κάνουν αυτό που αρχικά ήθελαν. Κάνω κριτική στο ΚΚΕ που αντί να ενωθεί με τα υπόλοιπα κομμάτια της αριστεράς και να κάνουν μία αλυσίδα μαζί (πιο δυναμική και πιο ισχυρή από οποιαδήποτε άλλη) αποφάσισε να κλειστεί για ακόμη μία φορά σε αυτή τη μίζερη εσωστρέφεια του διασπώντας έτσι το κίνημα και την ίδια την πορεία. Κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μία κοινή περιφρούρηση και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία κοινή διαδήλωση (αναλογιστείτε το αποτέλεσμα αυτής). Κάνω κριτική στο ΚΚΕ γιατί έφυγε την πιο κρίσιμη ώρα , την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Κάνω κριτική στο ΚΚΕ πάνω από όλα γιατί είχε ένα νεκρό (κατά τη δική του άποψη). Το ΚΚΕ λάθος τοποθέτησε αυτή τη δολοφονία. Ήταν μία κρατική δοολοφωνία από τα χημικά που πετάει το ίδιο το σύστημα για να διαλύσει τις πορείες. Το ΚΚΕ κι εκεί φέρθηκε αντικινηματικά φορτώνοντας και κατηγορώντας τον αναρχικό χώρο (μπαχαλάκηδες τρομεροί δε λέω) αλλά και το κίνημα για αυτό το λυπηρό γεγονός. Να είστε σίγουροι οτί ο μόνος άνθρωπος που άλλαξε μόνος του την χώρα, το πολίτευμα και τον κόσμο ήταν ο V , κι αυτός σε μία ταινία.
    Δε θα καταφέρουμε τίποτα όταν λειτουργούμε ατομικιστικά. Μόνο όταν ενωθούμε και μπούμε κάτω από το ίδιο πανό θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τη ροή αυτού του κινήματος.
    Ευχαριστώ.
    Υ.Γ: Εγώ δεν είδα κόσμο να συγχαίρει το ΚΚΕ γι αυτή του την πράξη αλλά να γιουχάρει και να οργιάζει μπροστά στη θέα του εμποδίου της διαδήλωσης του..
    Υ.Γ.1: Οι εικόνες που έδειξαν οι τηλεοράσεις το επισημαίνω για ακόμη μία φορά δε νομίζω να αρέσουν σε κανέναν πέρα της ίδιας της κυβένρησης. Δε μου αρέσει και προσωπικά να βλέπω εργατική τάξη να δέχεται μολότοφ και πέτρες, αυτή η εικόνα μου φέρνει απέχθεια.

    Όσο για τον δεύτερο ανώνυμο της παρέας μας εν μέρει συμφωνώ αν και είσαι πολύ απόλυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί το κάνετε αυτό;Γιατί παίζεται το παιχνίδι τους;Γιατί πέφτετε στη λούμπα αυτή;Τη στιγμή που όλος ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος εναντία στην "Οικονομική Κατοχή" της Ευρώπης-Γαλλογερμανίας, στη χώρα επικρατεί το Διαίρει και Βασίλευε...!Μέχρι πρότεινως Αναρχικοί τσακώνονταν με τους Φασίστες,τώρα με τους Κομμουνιστές....τι θα επακολουθήσει;Πάντως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όχι η "Λύτρωση της Χώρας-Λαού"!Σοβαρευτείτε ΚΥΡΙΟΙ,ο εχθρός-στόχος είναι κοινός...Ενωθείτε και αντιμετωπίστε τον...ΜΕΤΑ έχετε όλο το χρόνο να λύσετε τις διαφορές σας,ήτε αυτές είναι ιδεολογικές ήτε "διαδικαστικές"!ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O πρωτος Ανωνιμος

    Αυτο που δειχνεις να μην εχεις καταλαβει ειναι οτι καμια πορεια πλην αυτης του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ δεν ειναι περιφρουρημενες!Επισης δεν εχεις καταλαβει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και ολη εξωκοινοβουλευτικη αριστερα με τους αναρχοαυτονομους επι της ουσιας διασπουν, ξεφτιλιζουν και εκφυλιζουν το εργατικο κινημα με τις πρακτικες των ντου, των προσκαιρων εξεγερσεων χωρις καμια ουσια!Επισης δεν υπαρχει καμια εννοια της περιφρουρησης γ αυτους και τα εχουν καλα μεταξυ τους ολοι και προπαντος καθοδηγουνται ειτε απο την ασφαλεια ειτε απο καθε τυπου προβοκατορες ή στην καλυτερη απο οπορτουνιστες! Το ΠΑΜΕ δινει ζωη και σεισπειρωνει το κινημα το ΚΚΕ ειναι το κομμα που χτυπαει τα προβληματα στη ριζα του και δεν ψαχνει αυταπατες περι καλυτερης διαχειρησης του συστηματος (βλεπε το ενδεχομενο κυβερνυση συνεργασιας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΛΑΟΣ αναλογως τι θα τους συμφερει) και φυσικα εμεινε στο Συνατγμα και μετα την τρομακτικη (αλλα λογικη αν υπολογισει κανεις το ρυθμο των εξελιξεων αλλαγης συσχετισμου δυναμης) δολοφονικη επιθεση στην οποια συμμετειχαν και διαφοροι ''αριστεροι'' οι οποιοι εχουν αποπροσανατολιστει και εχουν πεσει θυματα ολων αυτων που προανεφερα για τους λογους που εχω αναφερει!Τελος τον ατομικισμο τον προωθει ο καπιταλισμος για λογους ατομικης ιδιοκτησιας και μη συμμετοχης του λαου στα κοινα ενεργα και ριζοσπαστικα!Το ΚΚΕ ειναι το ακριβως αντιθετο απ αυτο! Σεισπειρωνει το λαο ειναι στο πλευρο του και τον καθοδηγει με βαση την ανατροπη!Την ανατροπη λεω... οχι βασει ενος ντου στη βουλη η στα ΜΑΤ ή με βαση μια οποιαδηποτε μορφη παλης η οποια δεν θα φερει αποτελεσμα και θα καλλιεργησει την απογοητευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επισης κατι τελευεταιο ακομα και απο αστυνομικα χημικα να πεθανε ο διαδηλωτης αν δεν σκαγανε τα ''εκτρωματα'' της κοινωνιας να κανουν ντου δεν θα βρισκανε καμια αφορμη οι αστυνομικοι και αυτο ισχυει για καθε φορα που γινονται επεισοδια!και μην μου πεις οτι καθε φορα που πλακωνονται με τα ΜΑΤ βγαινει κατι επαναστατικο και ουσιαστικο γιατι θα ''πηδηχτω'' απο το παραθυρο!ισα διαλυονται διαδηλωσεις και βρισκονται αφορμες για χειροτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;