Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Αστικό Κτελ Χανίων

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό ΚΤΕΛ.
Η κατάσταση είναι απελπιστική.
1) Στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από τους επιβάτες καθώς ο τρόπος και ο τόνος που μιλούν σ αυτούς είναι τουλάχιστον προσβλητικός. Είτε πρόκειται για μια φοιτήτρια ή φοιτητή είτε πρόκειται για έναν ηλικιωμένο η συμπεριφορά τους είναι το ίδιο αγενής και απότομη. Αν είναι δυνατόν κύριοι, οδηγοί είστε...
2)Οι τιμές των εισιτήριων είναι το λιγότερο εξωπραγματικές. Αναφέρομαι στα εισιτήρια όλων των διαδρομών αλλά ιδιαίτερα σ αυτά για πολυτεχνείο. Το φοιτητικό κοστίζει 1 euro, αν είναι δυνατόν. 1 euro να πας και 1 να έρθεις στη σχολή σου;
2 επί το λιγότερο 20 μέρες βγαίνουν 40..Και ρωτάτε κύριοι τους γονείς των φοιτητών που πληρώνουν αδρά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους αν είναι διατεθειμένοι να τα 'ακουμπούν' μέχρι και στα εισιτήρια; Μέχρι πέρυσι το συγκεκριμένο εισιτήριο κόστιζε 25
λεπτά έως ότου έλιξε η σύμβαση που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ανανεώσει αφήνοντας ξεκρέμαστους τους φοιτητές.
3)Όσον αφορά τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο των Χανιών. Πρόκειται για ένα διεθνές αεροδρόμιο που καταφθάνουν αεροπλάνα κάθε μισή ώρα. Κάθε μισή ώρα καταφθάνουν αεροπλάνα και κάθε 7 ώρες μέσο όρο έχει λεωφορείο για τα Χανιά, πιο συγκεκριμένα 6:30,9:30 και 6:30.
Άρα ο μόνος τρόπος να πας και να έρθεις από το αεροδρόμιο είναι το απλησίαστο από οικονομικής πλευράς ταξί, καθώς το αεροδρόμιο απέχει 17-18 χιλιόμετρα από την πόλη.
20 euro κοστίζει αυτή η διαδρομή κύριοι (το 1/4 του αεροπορικού εισιτηρίου).
Έως πότε το αστικό κτελ θα τροφοδοτεί τα ταξί και θα γονατίζει τον κόσμο; Οκ συμφωνώ να ζήσουν κι οι ταξιτζήδες αλλά αυτό πλέον καταντά αισχροκέρδεια.

Σημείωση:
Μπορεί αυτά τα χρήματα για τους περισσότερους να μη φαίνονται πολλά , αλλά σκεφτείτε και τους φοιτητές ή του ηλικιωμένους ή καλύτερα τη γενιά των 500 euro.

5 σχόλια:

  1. exeis dikio i katastasi exei ksefygei dystyxos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν φοιτητικές κάρτες των 15 ευρώ για όσους μάλλον απληροφόρητους κ χαζούς πληρώνουν 40 ευρώ τον μήνα ... (δε πρέπει να υπάρχει κ κανένας). Με την κάρτα κάνεις απεριόριστες διαδρομές Χαλέπα, Κουνουπιδιανά-Κορακιές, Πολυτεχνείο.

    Α κ μην παραπληρωφορείς !!!

    το τελευταίο εισητήριο ήταν 0,40 για πολυτεχνείο.
    Η σύμβαση ανανεώθηκε με το πολυτεχνείο και έτσι υπάρχουν οι κάρτες των 15 ευρώ!!!
    Αν το σκεφτείς η κάρτα συμφαίρει εκείνον που πηγαίνει καθημερινά στο πολυτεχνείο!

    20*2*0,40 = 16 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι αγαπητέ φίλε δεν παραπληροφορώ..
    Αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο μου θα δεις οτί δεν αναφέρομαι μόνο στο κόστος των εισιτηρίων προς πολυτεχνείο αλλά σ όλα τα εισιτήρια προς κάθε προορισμό.
    Γιατί να πληρώνει 2 euro την ημέρα; Στην Θεσσαλονίκη το εισιτήριο κοστίζει μόλις 25 λεπτά και διαρκεί 70 λεπτά της ώρας.
    Και πες οτί για τους φοιτητές υπάρχουν οι μηνιαίες κάρτες(που δε συμφωνώ αλλά τέλος πάντων), τα παιδιά των 500 euro γιατί να τους τα παίρνουν και από τα εισιτήρια;
    Η απάντηση είναι απλή, γιατί απλώς πρόκειται για ιδιωτικά ΚΤΕΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. min anisixeite kai sta ioannina (me idiotiko ktel pali) ta idia kai xeirotera exume k me tin timi (0.7E to foititiko) k me ti sixnotita alla k me ti simperifora ton odigon, kai se emas den iparxun kan kartes propliromenon diadromon gia tus foitites... alla san idiotes einai ksefrago ampeli kai edo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλά έως πότε θα τα ακουμπάμε χωρίς να λέμε τίποτα; Για το γεγονός οτί τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικά φταίει καθαρά το Ελληνικό δημόσιο, αλλά για τη συμπεριφορά των οδηγών φταίνε καθαρά οι ίδιοι. Ας ηρεμήσουν λίγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;