Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Aπαράδεκτη στάση της αστυνομίας στην πανεκπαιδευτική πορεία στα Χανιά





Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 12 η ώρα, από την κεντρική πλατεία της αγοράς κατευθηνόμενη στη νομαρχία Χανίων, με τη συμμετοχή τόσο μαθητών όσο και φοιτητών.
Φοιτητές και μαθητές φώναζαν συνθήματα για τη δολοφονία του Αλέξη και για την αστυνομοκρατία που παρατηρείται. Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα μέχρι και την άφιξη της πορείας στη νομαρχία όπου και ήταν παραταγμένοι πάνω από 30 άνδρες των ΜΑΤ. Εκεί μία μεγάλη ομάδα μαθητών πέταξε νεράτζια και ντομάτες κατά των αστυνωμικών. Έπειτα και κατά την αποχώρηση της πορείας από την πλατεία δικαστηρίων η αστυνομία προχώρησε προς το μέρος των διαδηλωτών κρατώντας μια άκρως επιθετική στάση.
Το κυνηγητό συνεχίστηκε σ όλο το μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου με τους αστυνομικούς να πετάνε δακρυγόνα, να χτυπούν και να ψεκάζουν τους διαδηλωτές. Φοιτητές και μαθητές κατέφευγαν σε κοντινά στενά ενώ η κύρια μάζα της πορείας κατευθύνθηκε στο σημείο έναρξης της , στην αγορά.. Και πάλι τα ΜΑΤ ήταν παραταγμένα στους παραπλήσιους δρόμους ΕΝΏ άτομα της ασφάλειας άλλοτε με μηχανές κι άλλοτε πεζοί σε κάθε γωνία παρατηρούσαν τους διαδηλωτές κι 'έκοβαν' πρόσωπα.
Βέβαια το σημαντικότερο γεγονός από τη σημερινή διαδήλωση ήταν η σύλληψη 2 παιδιών, κάτι που κινητοποίησε και πάλι τους φοιτητές που διαδηλώνουν και πάλι αυτή την ώρα με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

1 σχόλιο:

  1. pragmatika h stash ths astunomias htan athlia. epitrepetai re paidia na akolouthisei thn poreia mexri thn agora? an einai dunaton..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;