Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ωμός εκβιασμός!

Πιέσεις για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων δέχεται η Ελλάδα από τη Γαλλία και τη Γερμανία, 24 ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο τη χορήγηση ή μη πακέτου παροχής οικονομικής βοήθειας στη χώρα μας.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του πρακτορείου «Reuters». Μέρκελ και Σαρκοζί ασκούν παρασκηνιακά ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα, την στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι, πρωτοστατούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μειώσει η χώρα μας το έλλειμμά της.

«Κανείς δεν λέει “αγοράστε τα πλοία μας αλλιώς δεν θα σας σώσουμε”, ωστόσο η σαφής υπόδειξη είναι ότι θα μας στηρίξουν περισσότερο αν κάνουμε αυτό που θέλουν στο μέτωπο των εξοπλισμών», δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στο «Reuters».

Όπως αναφέρουν κάποιοι αξιωματούχοι, Γαλλία και Γερμανία χρησιμοποιούν την κρίση ως μοχλό πίεσης για να προωθήσουν την πώληση εξοπλιστικών συστημάτων, ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες.

Η Γαλλία πιέζει την Ελλάδα να αγοράσει 6 φρεγάτες, 15 ελικόπτερα και μέχρι και 40 πολεμικά αεροσκάφη τύπου Rafale, συνολικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο ασκεί πιέσεις στην Αθήνα για την αποπληρωμή του υποβρυχίου «Παπανικολής» στον γερμανικό όμιλο «ThyssenKrupp».
Ο υφυπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε στο «Reuters» ότι «έτσι συνέβαινε πάντα με αυτές τις χώρες και όχι τώρα που υπάρχει η κρίση».

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;