Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πραγματικά μία ιστορική νίκη!!



Πολιτικός θρίαμβος για τον Μπαράκ Ομπάμα η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία. «Αποδείξαμε ότι παραμένουμε ένας λαός ικανός για μεγάλα πράγματα», δήλωσε περιχαρής ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με 219 ψήφους υπέρ έναντι 212 κατά, (τρεις περισσότερες απ’ όσες ήταν απαραίτητες) εγκρίθηκε στις 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) από την Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την ένταξη περίπου 50 εκατομμυρίων ανασφάλιστων Αμερικανών στο σύστημα περίθαλψης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε σκληρή μάχη υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από τη δεκαετία του 1960 στη χώρα, όταν και είχαν ενταχθεί στο σύστημα περίθαλψης οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο-τομή επεκτείνει την υγειονομική περίθαλψη των φτωχών, επιβάλλει νέους φόρους στους εύπορους και απαγορεύει πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών όπως να αρνούνται να καλύψουν ανθρώπους με ήδη διαπιστωμένα προβλήματα υγείας.

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τους βουλευτές, αναγνωρίζοντας πως δεν ήταν μια εύκολη ψήφος, όμως «ήταν η σωστή ψήφος» -όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;