Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Από πλαϊνή πόρτα φυγαδεύτηκε ο Γ. Πεταλωτής


Ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή να βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με αγανακτισμένους πολίτες. Ομάδα περίπου 70 ατόμων, που διαρκώς μεγάλωνε, εγκλώβισε τον κ. Πεταλωτή στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, όπου βρέθηκε για εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ενώ νωρίτερα κατά την είσοδό του, του πέταξε αυγά και γιαούρτια, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά των πολιτικών. Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.


Ο Γιώργος Πεταλωτής βρέθηκε στην Αργυρούπολη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης-Ελληνικού. Κατά την είσοδό του στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, περίπου 70 άτομα, που ενημερώθηκαν για την παρουσία του και συγκεντρώθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών και πετώντας γιαούρτια και αυγά.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους συγκεντρωμένους.
Στην ομιλία του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μεθόδους φασίστα» και άτομα που «κανιβάλισαν την εκδήλωση», αποδίδοντας μάλιστα την επίθεση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, ακόμη, πως δεν είναι εγκλωβισμένος και πως «από τη μπροστά πόρτα μπήκα, από τη μπροστά και θα φύγω». Νωρίτερα, κάλεσε τους διαδηλωτές να συζητήσουν μαζί «ποιο είναι το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος».
Από δεκάδες αρχικά, οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΚΑΠΗ ανήλθαν σε περισσότερους από 700, καθώς κόσμος που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε στο σημείο. Μπροστά στους διαδηλωτές είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ. Στα παράθυρα του κτιρίου, όπου βρίσκεται ο κ. Πεταλωτής, είχαν τοποθετηθεί μαξιλάρια για να αποτραπεί η είσοδος αντικειμένων εντός του κτιρίου.
Μετά την αποχώρηση του κ. Πεταλωτή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έβγαιναν από το κτίριο δέχτηκαν τις αποδοκιμασίες του συγκεντρωμένου πλήθους. Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφυγε από το κτίριο, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν, φωνάζοντας συνθήματα.
Σχολιάζοντας το περιστατικό στο δελτίο του τ/σ Mega, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως «έτσι όπως πάμε θα θρηνήσουμε θύματα. Από τύχη δεν είχαμε χθες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;