Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Έχω " ε ρ ω τ ε υ θ ε ί " ;

Έχεις ποτέ φέρει στο μυαλό σου το ερώτημα: «Τώρα έχω ερωτευτεί;». Δεν είναι μία απλή ερώτηση. Αυτό που σε κάποιον φαίνεται ως αγάπη σε κάποιον άλλο φαίνεται ως έλξη. Κάποιοι ερωτεύονται κεραυνοβόλα αρκετές φορές, πολλοί μάλιστα και με κάθε ωραία γυναίκα που γνωρίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται να φέρουν στη μνήμη τους μία περίπτωση που να ένιωσαν ερωτευμένοι. Για να απαντήσουμε στο ερώτημα, λοιπόν, πρέπει πρώτα να διαπιστώσουμε τι είναι έρωτας, πότε αρχίζει και πότε τελειώνει.

Ένα από τα αισθήματα που πολλοί συγχέουν με τον έρωτα είναι το πάθος. Τι είναι πάθος; Ένα πολύ δυνατό, έντονο αίσθημα φυσικής έλξης για ένα άλλο πρόσωπο. Το πάθος έχει κυρίως σεξουαλικό χαρακτήρα. Η έλξη είναι επιφανειακή, βασισμένη σε στιγμιαία. Συχνά, έχουμε πάθος για άτομα τα οποία δεν γνωρίζουμε τόσο καλά, άτομα που ακόμα έχουμε τη δυνατότητα να τα φαντασιωνόμαστε. Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν τις λέξεις πάθος και έρωτας. Είναι χαρακτηριστική η έκφραση «ερωτεύτηκε από την πρώτη μάτια». Στην πραγματικότητα το αίσθημα αυτό είναι πάθος και όχι έρωτας. Το πάθος αναφέρεται στη φυσική έλξη και αφορά μόνο αυτή. Για ένα άτομο που το γνωρίζουμε ελάχιστα νιώθουμε μόνο φυσική έλξη. Ο έρωτας είναι κάτι πολύ περισσότερο και αναπτύσσεται στο πλαίσιο μίας σχέσης.
Ο έρωτας βασίζεται στην έγνοια για το άλλο άτομο, τη φιλία, την αφοσίωση και την ειλικρίνεια. Όταν ερωτεύεσαι είναι νιώθεις ένα άτομο σαν κομμάτι του εαυτού σου και μία διαρκή έλξη γι΄αυτό. Ο έρωτας είναι ένα κοινό αίσθημα που μοιράζονται δύο άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευτυχία του άλλου. Ο έρωτας δεν γνωρίζει ζήλια, έχθρα ή πειραματισμούς. Ο έρωτας είναι ένα θετικό αίσθημα. Αν οδηγείται από απιστία, ζήλια, ανασφάλεια ή κακία τότε δεν πρόκειται για έρωτα αλλά για ένα κακό του αντίγραφο.

Έρωτας είναι να παραδίδεις την καρδιά σου σε ένα άλλο άτομο και να νιώθεις την ασφάλεια ότι θα την μεταχειριστεί καλύτερα από ότι εσύ. Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι έρωτας αλλά έλξη, πάθος, βαθιά φιλία.
Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ότι έχεις ερωτευτεί, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις που μπορεί να σημαίνουν την αρχή ενός έρωτα. Αν συμφωνείς με 7 από τις 9 προτάσεις τότε πιθανότατα ο φτερωτός θεός σου έχει ρίξει τα βέλη του.
1. Το άτομο για το οποίο νοιάζεσαι σε κάνει να αισθάνεσαι ξεχωριστός-ή και καλά με τον εαυτό σου.
2. Αν και όταν αισθάνεσαι ζήλια αμέσως ξεθυμαίνει. Εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου ότι δεν θα σε προδώσει και δεν θα πληγώσει τη σχέση σας.
3. Ο σύντροφός σου, σου είπε ότι νιώθει τα ίδια βαθιά αισθήματα για σένα και εσύ δεν αμφιβάλλεις γι΄ αυτό.
4. Τίποτα δεν σου δίνει περισσότερη ηρεμία από το να βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου.
5. Όταν μαλώνετε με τον σύντροφό σου, τα ξαναβρίσκετε μέσα σε λίγες ώρες και συμφωνείτε και οι δύο ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να μπορείτε να εκφράζετε τα πραγματικά σας αισθήματα(ακόμα και αν αυτό δημιουργούσε προβλήματα κάποιες φορές).
6. Ο σύντροφός σου ποτέ δεν σου ζητάει να διαλέξεις ανάμεσα σε εκείνον/ η και τις υποχρεώσεις προς την οικογένεια και τους φίλους σου - Όταν εσύ επιλέγεις εκείνον/ η πάντα έχεις ένα καλό λόγο και πάντα είναι δική σου απόφαση και μόνο, και ποτέ υποχρέωση.
7. Ούτε εσύ, ούτε ο σύντροφός σου, νιώθετε την ανάγκη να δοκιμάσετε τα αισθήματα ή την πίστη του άλλου.
8. Είσαι περισσότερο ο «εαυτός σου» όταν είσαι με τον σύντροφό σου παρά όταν είσαι με οποιονδήποτε άλλο.
9. Το σεξ είναι μία αμοιβαία επιθυμία και συμφωνία, χωρίς το παραμικρό ίχνος προσποίησης ή υποχρέωσης.

Δεν κατάλαβες ακόμη αν έχεις ερωτευτεί; Ίσως τότε σου αρκεί να ξέρεις ότι για πολλούς ο έρωτας είναι το πιο όμορφο και αγνό πράγμα στον κόσμο. Δεν τον περιγράφεις, τον ζεις.

Εσυ πως ανακαλύπτεις
ότι ερωτεύτηκες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;