Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σχέδιο διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας

Στην Βουλή βρίσκεται πλέον το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο με το οποίο, στο όνομα της εξασφάλισης χρηματοδότησης από τους δανειστές μας, επιβάλλονται πρωτοφανή σε αναλγησία μέτρα, τα οποία σπρώχνουν την ήδη αποκαμωμένη ελληνική κοινωνία σε διάλυση.



Πέραν από το πρωτοφανές μέτρο της επιβολής κεφαλικού φόρου ακόμη και για πολίτες που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο, από 1ης Σεπτεμβρίου θα αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στο φαγητό από 13% σε 23%, ενώ όπως αποκάλυψε το πρωί το protothema.gr, το αφορολόγητο της ακίνητης περιουσίας μειώνεται στις 200.000 ευρώ, πιάνοντας περισσότερους από 600.000 ιδιοκτήτες.

 Έκτακτη εισφορά πρόκειται να επιβληθεί και στους κατόχους ακριβών Ι.Χ., σκαφών και πισίνων, ενώ το 8% θα φτάσει το χαράτσι στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί κάτω των 60 ετών, πλην όσων έχουν απολυθεί αυτοδικαίως (π.χ. στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας κλπ). Επίσης θα αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης στις συντάξεις από το ίδιο ποσό και πάνω.

Μέσα, πάντως, στις δεκάδες σελίδες των μέτρων και των πινάκων, η αξιολόγηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη από τη δημοσιογραφική ομάδα του protothema.gr, υπάρχουν και ακόμη περισσότερες σελίδες αυτοεπαίνων για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, η αποτυχία της οποίας πιστοποιείται καθημερινά από τους διεθνείς οργανισμούς, τα ίδια τα στοιχεία για την ανεργία, την ύφεση και την ακρίβεια που δημοσιοποιούν οι στατιστικές αρχές και βεβαίως από τους πολίτες που την βιώνουν.

Οι αυτοέπαινοι, σε συνέχεια του προκλητικού βίντεο που είχε δημοσιοποιηθεί το Σάββατο βράδυ για τους 20 μήνες επιτυχίας, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα…
Διαβάστε τα στοιχεία:
Το σχέδιο Νόμου
Αυτοέπαινοι της κυβέρνησης
Αιτιολογική έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;