Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Λεφτά με ουρά!

Λεφτά με ουρά!





Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνεται η ρύθμιση για την περαίωση της δεκαετίας 2000-2009. Περίπου τρία δις ευρώ (!) υπολογίζεται να εισπράξει η Κυβέρνηση. Κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, με τζίρο άνω των 9 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην ισχύσει όριο. Αν υπάρξουν εξαιρέσεις, αυτές θα είναι ελάχιστες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα περιορίζονται στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Καθοριστικές συσκέψεις, εξάλλου, σήμερα και την Τρίτη μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των ελεγκτών της «τρόικας».
Στο επίκεντρο όλα τα ανοιχτά ζητήματα στην εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και στην κατάρτιση του νέου για το 2011.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για την γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Στο περιθώριο έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες, οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες.

Στο μεταξύ, νέα επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε την Κυριακή (19/9) από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Την κατηγόρησε για υποχωρητικότητα απέναντι στην «τρόικα», ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι μονόδρομος το μνημόνιο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;