Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Placebo στην Ελλάδα

Οι Placebo στην Ελλάδα
Οι Placebo, το λατρεμένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, επιστρέφει στην Ελλάδα με δύο μοναδικές συναυλίες, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!! Οι πρίγκιπες του alternative rock θα βρίσκονται την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο TerraVibe Park.

Οι επιτυχίες τους σημαντικές: 6 albums, πάνω από δώδεκα εκατομμύρια πωλήσεις και δεκαέξι χρόνια πετυχημένης καριέρας στην κορυφή των παγκόσμιων charts.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1994 στο Λονδίνο από τον Brian Molko. Εκεί συνάντησε τον Steven Olsdal και αντιλαμβανόμενοι ο ένας την δυναμική του άλλου, ξεκίνησαν να παίζουν σε underground clubs του Camden Town και του Brick Lane. To 1996, κατά την ηχογράφηση του πρώτου τους album και μετά την αποχώρηση του drummer τους, ο Molko καλεί στο συγκρότημα τον παλιό του συνεργάτη, Steve Hewitt και οι τρεις τους βρίσκουν την απόλυτη χημεία!

Μπορεί το όνομα τους να σημαίνει ψευτοφάρμακο αλλά η μουσική τους είναι αληθινή και γεμάτη ενέργεια, σαν δόση τεστοστερόνης. Κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο Placebo και γνωρίζουν αμέσως επιτυχία, σε Βρετανία και Ευρώπη. Τα τραγούδια τους ερωτικά, μοναχικά, αυτοκαταστροφικά. Μέσα από alternative punk ήχους αμφισβητούν το κατεστημένο και μιλούν για την αδιαφορία της κοινωνίας την περιθωριοποίηση, τον εθισμό και την αποξένωση. Η φιγούρα του Brian Molko εκφράζει την διφορούμενη σεξουαλικότητα των τραγουδιών του συγκροτήματος. Ο ήχος τους έχει σαφείς επιρροές από Smashing Pumpkins, PJ Harvey, David Bowie, Sonic Youth, Radiohead, Depeche Mode. Ανάμεσα στις επιτυχίες αυτού του album και το Nancy Boy, που αντιπροσωπεύει όσο κανένα άλλο την προσωπικότητα και φιγούρα του Molko.

Το 1998 με το “Without you, I’m nothing” προσφέρουν ένα φόρο τιμής στο glam rock των 1970s με αρκετές punk αναφορές. Μέσα από αυτή τη δουλειά κυκλοφορεί το “Every you Every me” που θεωρείται από το ευρύ κοινό ως το πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι της καριέρας τους, μέχρι σήμερα. Το τραγούδι μπαίνει στο soundtrack του Cruel Intentions, ο Brian Molko γίνεται είδωλο της νεολαίας και το συγκρότημα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με το “Sleeping With the Ghosts” παραμένουν το ίδιο περιθωριακοί και δίνουν περισσότερη έμφαση στις ερωτικές σχέσεις. Προκαλούν εντάσεις με τραγούδια γροθιά απέναντι στο καθωσπρεπισμό και την κοινωνική εμπάθεια.

Με το “Meds” συνεχίζουν στο ίδιο μανιφέστο. Το 2009 κυκλοφορούν το “Battle for the sun” ένα φόρο τιμής προς τους fans τους σε συνεργασία με τον καινούριο τους drummer Steve Forrest. Τραγούδια όπως το Ashtray Heart και το For What It’s Worth έχουν σπάσει τα κοντέρ των airplay στα ελληνικά ραδιόφωνα.

Ανανεωμένοι, και με ένα βραβείο MTV για Best Alternative Act στις αποσκευές τους οι Placebo επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Ελλάδα για δύο δυναμικές βραδιές μαζί μας, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο TerraVibe Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;