Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλάς - Γαλλία = Απεργία!

Ελλάς - Γαλλία = Απεργία!

Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη, περίπου τρία εκατομμύρια Γάλλοι εργαζόμενοι. Διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια, που προωθεί η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Παρέλυσαν σήμερα οι σιδηροδρομικές, εναέριες και αστικές συγκοινωνίες, ενώ περισσότερες από 230 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Τις κινητοποιήσεις άρχισαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, με στάση εργασίας. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις είναι μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες της 7ης Σεπτεμβρίου, όταν μετείχαν στις κινητοποιήσεις τουλάχιστον περίπου 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Στα αεροδρόμια, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το 50% των προγραμματισμένων πτήσεων στο Ορλί (νότιο Παρίσι) και το 40% των πτήσεων στα υπόλοιπα γαλλικά αεροδρόμια, ακυρώθηκαν.

Στην Ελλάδα, προβλήματα για δεύτερο 24ωρο αντιμετώπισαν οι επιβάτες του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω πεντάωρης (11:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.) στάσης των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;