Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Εγώ, ο Έλληνας πάνω απο όλα!


Δεν θα θυμώσω με τα 10 τυπάκια ενός περιοδικού που μου βγάλαν το δάκτυλο στη χώρα. Δεν θα μπω στον κόπο να μιλήσω για αποζημιώσεις, ολοκαυτώματα και πολέμους του παρελθόντος που κατέστρεψαν τον τόπο μας. Δεν θα μπω στη λογική του κάθε Χαρδαβέλα, Πλεύρη, ή δημοσιογράφου, που τραβάνε το αυτί στον Γερμανό πολίτη. Δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε κόντρα μωρών που μόνο πόλωση μπορεί να προκαλέσει.



Οι σημερινοί Γερμανοί δεν φταίνε για να τους φορτώσω όλες τις καταστροφές του παρελθόντος. Πολλοί από αυτούς ντρέπονται γι αυτό που κάνανε οι παππούδες τους και δεν χρειάζεται να τους πατάω περισσότερο στον κάλο. Όμως με ανησυχεί το γεγονός ότι ακόμη και ο χασάπης παππούς τους που έστειλε τόσους στον θάνατο, σεβάστηκε την ιστορία μου και δεν της έβγαλε κολοδάκτυλο. Δεν βεβήλωσε τα μνημεία μου.

Οι γερμανοί και οι άλλοι εταίροι έχουν δίκιο. Δεν πρόκειται να συγκρίνω αν και αυτοί κλέψανε, αν και αυτοί κάνουν μπαγαποντιές και λοβιτούρες, αν και αυτοί μας έχουν στείλει την όποια Siemens. Δεν θα βάλω σε ζυγαριά να συγκρίνω το πόσο βάρος έχει η απατεωνιά του ενός και του άλλου.

Για τα ευρωπαϊκά μας θέματα, απαιτείται μεγάλη ανάλυση και θα αναφερθώ επιγραμματικά στο γιατί δεν νιώθω την ευρωπαϊκή «οικογένεια»: Κύριοι για ποια Ευρώπη μας μιλάτε; Αλήθεια ποια είναι τα σύνορα μας, πόσο στηρίξατε την Ελλάδα σε αυτό το θέμα; Άρα μιλάμε για μια Ευρώπη χωρίς προσδιορισμό συνόρων. Πόσο στηρίξατε την χώρα μέλος σας, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων; Αλήθεια, όταν λέτε ευρωπαϊκή οικογένεια, πως ακριβώς το εννοείτε γιατί αυτό το πράγμα οικογένεια δεν λέγεται. Ακόμη και όταν μας δίνατε τα ωραία σας χρήματα, πόσο ελέγχατε που και πως τα επενδύουμε; Πόσο σεβαστήκατε εσείς τον μόχθο των πολιτών σας που πλήρωσαν αυτά τα χρήματα; Αλήθεια, ακόμη και τώρα, στις προτάσεις των περικοπών μας για να τα πάρετε πίσω, γιατί κάνετε γαργάρα τα εξοπλιστικά προγράμματα που καταδυναστεύουν και ρημάζουν οικονομικά την χώρα μου;

Τι το ουσιαστικό προσέφερε λοιπόν η Ευρώπη στην δική μου χώρα και στους πολίτες της; Μάλλον την Eurovision και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και το Ισραήλ ως Ευρώπη συμμετέχει...



Πάμε στα δικά μας τώρα. (σσσ, μεταξύ μας παιδιά μην βγούνε παραέξω)

Καταρχήν, έχεις έναν απατεώνα που σου δίνει απλόχερα χρήματα για να κάνεις μια δουλειά. Για να συνεργαστείς με απατεώνα πρέπει να είσαι κι εσύ όμοιος. Επομένως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ξένους ότι μας έφεραν σε δύσκολη θέση με τη όποια Siemens.

Αντιθέτως οι πολιτικοί που διοικούν τη χώρα, μπήκαν συλλήβδην στο club των απατεώνων. Βλέπεις, αν δεν συμμετέχεις σαν μεσάζων σε αυτή την ανταλλαγή, έχεις στα χέρια σου στοιχεία να εκβιάσεις και να απειλήσεις τους εμπλεκόμενους. Κοινώς τα κόμματα εξουσίας μας είναι ΕΡΜΑΙΑ οποιασδήποτε θέλησης των εταίρων τους. Τι θέλεις Ελλαδίτσα; Αποζημιώσεις; Σου σπάω τα ομόλογα και φέρτα τώρα. Τι θέλεις Ελλαδίτσα; Να μειώσεις εξοπλισμούς; Να βγάλω βρώμα για τη λοβιτούρα με τη Siemens; Να βγάλω τα άπλυτα σου στη φόρα και να μην ξαναδείς το φως της εξουσίας; ΞΕΦΤΙΛΑ



Φέρτε πίσω τα κλεμμένα:

Χαχαχαχα, ε ρε γλέντια... Μα δεν τα πήρε μόνο ένας. Οι μηχανισμοί των κομμάτων τα κατανάλωσαν για προεκλογικές συγκεντρώσεις και λοιπά έξοδα. Ένα μέρος τα επέστρεψαν στην αγορά μέσω διαφημίσεων σε τηλεόραση, ραδιόφωνο έντυπα και εφημερίδες. Τάισαν τους εργολάβους δεξιώσεων, catering, αίθουσες εκδηλώσεων, δημοσιογράφους σπεκουλαδόρους, εταιρίες συναυλιών και ενοικιάσεις γραφείων. Τυπογραφεία, διαφημιστάδες και σχεδιαστές είχανε και αυτοί την μερίδα τους. Είναι και αυτός ένας τρόπος να σβήσεις μνήμες, να αγοράσεις συνειδήσεις, να προβληθείς σε σημείο πλύσης εγκεφάλου.



Κι εμείς που φταίμε;

Να σας πω συμπολίτες μου, εν κατακλείδι ότι είμαστε ένας λαός που ο κάθε ένας από εμάς είναι ένα κράτος μέσα στο ίδιο το κράτος. Γελάτε ε;



Κατηγορούμε την εξουσία και το σύστημα ξεχνώντας ότι όλα αυτά πηγάζουν από καθημερινούς ανθρώπους που είναι σαν εμάς και τίποτα παραπάνω και να γιατί:

Σήμερα υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών όπου επικρατεί η απόλυτη διαφθορά. Ας πάρουμε για παράδειγμα τους πολεοδόμους, τους εφοριακούς, τους τελωνειακούς τους γιατρούς, υπαλλήλους ΚΤΕΟ και ΔΕΚΟ. Για τους πολεοδόμους εκτός από αυτούς που τα παίρνουν, υπάρχουν και πολίτες που τα δίνουν, για να καλύψουν παρανομίες τους σε χώρους, καμένα, οικόπεδα εκτάσεις, κτίσματα στην παραλία και πολλά άλλα. Γνωρίζουμε πολλές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις έτσι; Αντίστοιχα και για τους εφοριακούς, τους αστυνομικούς και όποιους άλλους. Πάλι υπάρχουν αυτοί που παρανομούν και συμπολίτες μας που λόγο δικής τους παρανομίας λαδώνουν. Γνωρίζετε άλλες τόσες δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις έτσι;



Πάμε σε φαρμακευτικό υλικό και εταιρίες που λαδώνουν το παρακράτος των Νοσοκομείων, των ταμείων, των Γιατρών κλπ. Ξέρετε χιλιάδες περιπτώσεις και από αυτές έτσι δεν είναι; Και πάμε τώρα στους εμπόρους που αισχροκερδούν εις βάρος των συμπολιτών τους, στην αγορά καυσίμων με τα καπέλα στα καύσιμα, στον απατεωνίσκο πετρελαιά, στον αεριτζή δημοσιογράφο, στον μεταφορέα που τα οχήματα του είναι κινούμενες βόμβες, στον αστυνομικό που κλείνει τα μάτια και πόοοοσα επαγγέλματα μου διαφεύγουν... Μήπως και αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι μερικές χιλιάδες;



Πολλές δεν είναι και οι περιπτώσεις καλλιεργητών γης με 10πλάσια ψευδή στρέμματα, με κατασπατάληση επιδοτήσεων σε χλιδάτα τρακτέρ και ξεπεσμένα σκυλάδικα, με δήλωση γης που αναλογικά είναι όση η Πελοπόννησος και με ελαιώνες μέσα στη Θάλασσα; Εκατοντάδες δεν είναι τα περιστατικά ψευδών δηλώσεων πυρόπληκτων, σεισμόπληκτων, που πήραν αποζημιώσεις έναντι άλλων που τις είχαν ανάγκη ακόμη και για τα παράνομα κτίσματά τους;



Ας μιλήσουμε για επιχειρήσεις που δεν δηλώνουν τον συμπολίτη τους εργαζόμενο γιατί το κράτος του ζητάει πολλά πίσω, που δεν δηλώνει σωστά στην εφορία γιατί αισθάνεται ότι δεν έχει αντίκρισμα, πάμε στην παραπαιδεία των φροντιστηρίων που το κράτος έχει επιβάλλει, σε περιπτώσεις συμπολιτών μας που έχουν βγει παράνομα στη σύνταξη, που είναι «μαϊμούδες» σε αναπηρία, πάμε σε χιλιάδες περιπτώσεις φοροφυγάδων, διπλοθεσιτών, επίορκων κλπ. Συνάνθρωποι μας που παίρνουν ακόμη την σύνταξη του πεθαμένου γιατί δεν παντρεύτηκαν, άλλοι που λαδώνουν γιατρό για να προηγηθεί η περίπτωση τους στο νοσοκομείο και όχι του συνανθρώπου τους, άλλοι που δεν ντρέπονται να παίρνουν 16 μισθούς και επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, άλλοι που ξεδιάντροπα δίνουν εργασίες και πτυχία σε κάθε τεμπέλη φοιτητή.



Τέλος να μιλήσουμε για τους συμπολίτες μας όπου μπήκαν χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα στις δημόσιες υπηρεσίες, στη τοπική αυτοδιοίκηση, σε ιδιωτικές εταιρίες με παρέμβαση βουλευτού, που φίλησαν και λάδωσαν κατουρημένες ποδιές για να βολευτούν έναντι άλλων - έστω και αν η θέση δεν ήταν καλή, έστω και αν ήταν stage, αορίστου ή οτιδήποτε άλλο. Για να μην πω για συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο που μπήκαν μέσω λαδώματος παρακάμπτοντας το «αδιάβλητο» των Πανελλαδικών εξετάσεων...



Να μιλήσουμε για παράνομες χωματερές, νταμάρια, απόβλητα εργοστασίων, απαλλοτριώσεις εκτάσεων που υποβαθμίζουν τη ζωή μας καθημερινά και είναι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι.

ΟΛΑ αυτά που αναφέρω νομίζω ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραδείγματα διαφορετικών ανθρώπων που έχουμε κάνει μικρή ή μεγάλη ζημιά στον διπλανό μας, στον συμπολίτη και συν-Έλληνα έχοντας την ΔΙΚΗ μας ηθική, τον ΔΙΚΟ μας νόμο, το ΔΙΚΟ μας συμφέρον, άρα για ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ και τίποτα για το κράτος των συμπολιτών μας που ζούμε ΟΛΟΙ μαζί.



Βλέπετε ότι, Ελλάδα δεν είναι οι κάμποι και τα βουνά. Αυτά δεν έχουν νόημα όταν οι κάτοικοι αυτού του τόπου έχουν σαν κύριο γνώμονα το ΑΤΟΜΟ και όχι το ΣΥΝΟΛΟ. Ας μην μας τσατίζει λοιπόν ο κάθε θερμοκέφαλος Γερμανός που μας σατιρίζει, που μας λέει λαμόγια γιατί ακόμη και αν εννοεί τις κυβερνήσεις μας, εμείς μια χαρά τους στηρίζουμε με την ψήφο μας και την ανέχεια μας γιατί ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ και μαζί με αυτούς αλληλο-κουκουλωνόμαστε και πορευόμαστε χρόνια τώρα. Έλα όμως που ζήσαμε με δανεικές υποσχέσεις, δανεικά λεφτά και δανεικά όνειρα και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και η ηθική μας έχει χρεοκοπήσει, σπρώχνοντας και κλέβοντας ο ένας τον άλλον.



Κι εσείς πριν με κατηγορήσετε ότι δεν είμαστε έτσι, δείτε μέσα σας, δείτε μέσα στην οικογένεια σας, ή στους οικείους σας τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν λαδώσατε; Δεν παρακαλέσατε; Αποδώσατε τα πάντα στο κράτος; Είστε απ αυτούς που δεν «σβήσατε» κλίση, που δεν πατήσατε παράνομα, που δεν φτιάξατε ημι-υπαίθριο χώρο; Είστε από αυτούς που δεν πήρατε για να βολέψετε που δεν δώσατε για να βολευτείτε, που δεν κάνατε κάτι εις βάρος άλλου; Τότε ένα μεγάλο μπράβο. Ή Είστε πολύ νέοι, ή είστε η πεμπτουσία της ομαδικής κοινωνίας. Ότι και να είστε, ανήκετε στο πολύ μικρό ποσοστό του Ελληνικού λαού που πρέπει πρώτοι να βγείτε στους δρόμους και να πείτε: ΦΤΑΝΕΙ και να το ακούσουμε και οι υπόλοιποι. Όχι μόνο η όποια κυβέρνηση.


Αλλά Συμπολίτες μου τσατίλες και ψύχραιμοι, Ελληναράδες και μετριοπαθείς, μη ξεσπάτε και λιδορείτε κάθε ξένο εξ ίσου ανεγκέφαλο που δεν εκφράζει την πλειοψηφία του λαού του. Είναι άδικη και επικύνδυνη η γενίκευση να τους καρφώνουμε όλους στο σταυρό ως δολοφόνους λαών, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν εμείς οι ίδιοι και οι πολιτικοί που μας «κυβερνούν» σταυρώνουμε καθημερινά τον διπλανό μας στο όνομα του προσωπικού μας κράτους.

Να ζητήσουμε πίσω τις αποζημιώσεις, οι Γερμανοί μας χρωστάνε, αλλά αυτό δεν αντισταθμίζει και δεν ξεπλένει τα εγκλήματα που κάνουμε ο ένας στον άλλο, εξουσία και πολίτες εδώ και 50 χρόνια. Δεν είναι τραγική ειρωνεία να νομίζουμε πως θα «αναστηθούμε» από χρήματα των νεκρών μας;



Μιχάλης Συράκης.

Πολίτης της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;