Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Σχέδια Πρύτανη Γρυσπολάκη για την παιδεία και το Π.Κ."



Τα κάτωθι είναι περίληψη από τις προτάσεις Γρυσπολάκη, όπου αναιρείται η δωρεάν παιδεία

"1. Τα συγγράμματα να χορηγούνται δωρεάν στους φοιτητές, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα κατά προτίμηση με τη μορφή κουπονιού,..
βάσει του οποίου θα μπορεί να επιλέγει ο κάθε φοιτητής από τον εκδοτικό οίκο το σύγγραμμα της αρεσκείας του

2. Στις Φοιτητικές Εστίες, οι οποίες πρέπει να αναβαθμιστούν, να διαμένουν οι φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα πληρώνοντας ετησίως ένα συμβολικό ποσόν της τάξης των 400 - 500?, ενώ η διαμονή τους εκτός Εστίας στοιχίζει από 3.000 - 5.000? ετησίως. Το συμβολικό αυτό ενοίκιο να συμπεριλαμβάνεται στην υποτροφία του φοιτητή, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει πολύ καλές έως άριστες επιδόσεις

3. Η δωρεάν σίτιση να παρέχεται αποκλειστικά και μόνον στους φοιτητές οι οποίοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 30.000?

4. Οι φοιτητές - μέσω δανείων εάν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα - πληρώνουν δίδακτρα για κάθε μάθημα το οποίο δεν ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πρώτη φορά (συμπεριλαμβανομένης της επαναληπτικής εξέτασης του Σεπτεμβρίου) που ενεγράφησαν δωρεάν σε αυτό. Αυτό δε προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους φοιτητές για ένταση της προσπάθειας σύντομης αποφοίτησης και ένταξής τους στην παραγωγική διαδικασία. Ο στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στον κανονικό χρόνο σπουδών, με επιτυχή ολοκλήρωση κάθε μαθήματος με την πρώτη ή την επαναληπτική εξέταση του Σεπτεμβρίου."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;