Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

"Η αύξηση της δημοτικότητας της άκρας δεξιάς θα καταπολεμηθεί με την έξοδο από την οικονομική κρίση"




ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΙΕΡ ΛΕΛΟΥΣ




Όταν έλεγε ο Καρατζαφέρης να μπούμε στο ΔΝΤ και άλλα τέτοια, ακόμα και όταν ψήφιζε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ήξερε τι έκανε. Δεν το έκανε για να σώσει την Ελλάδα, αλλά για να αυξήσει τη δημοτικότητά του, αφού παντού, όπου ο κόσμος πεινάει ανεβαίνει η άκρα δεξιά.
Οι κορώνες και οι "μαγκιές" είναι η εύκολη λύση, έτσι ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιερ Λελούς, αναφερόμενος στην πιθανότητα να πάρει μέρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ολλανδίας το αντι-ισλαμικό κόμμα PVV.
Το φιλελεύθερο κόμμα VVD του Μαρκ Ρούτε ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές της προηγούμενης Τετάρτης στην Ολλανδία κερδίζοντας τις 31 από τις 150 έδρες. Τώρα εξετάζει την πιθανότητα να δημιουργήσει μία κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα της άκρας δεξιάς PVV του Γκέερτ Βίλντερς, που ήρθε τρίτο στις εκλογές και κέρδισε 24 έδρες.
"Οπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν (...) εθνικιστικές εντάσεις και εντάσεις από την άκρα δεξιά που τροφοδοτούν την κρίση", δήλωσε ο Λελούς στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι "σε περίπου δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αυτά τα κινήματα λαμβάνουν "ποσοστά μεταξύ 13%, 15% και 20%".
"Είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί με την οικονομική έξοδο (από την κρίση) και όχι παραδίδοντας μαθήματα και καταδικάζοντας τους λαούς", εκτίμησε ο γάλλος υπουργός.
"Υπάρχουν εντάσεις που μπορούν να προβλεφθούν όταν υπάρχουν καταστάσεις όπως αυτή εδώ: το αίσθημα ότι δεν υπάρχει λύση, ότι η Ευρώπη δεν φτάνει τον ενάμιση βαθμό της επιπλέον ανάπτυξης που πρέπει. Υπάρχει μία αντίδραση που συχνά είναι εθνικιστική, ευρωσκεπτικιστική και που μεταφράζεται σε έναν δρόμο για όλες τις ομάδες της άκρας δεξιάς", παρατήρησε ο Λελούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;