Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ένα σχόλιο από φοιτητή για την ανάρτηση "ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ"


Καλησπέρα σας.
Είμαι φοιτητής του πολυτεχνείου Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων. Ήμουν μπροστά στο περιστατικό. Δε νομίζω να έχω λόγο να πω ψέματα.
Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή. Απ' ότι άκουσα η ΓΣΤ(γενική συνέλευση τμήματος) ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το πρωί αλλά μετά από παρέμβαση του συνόλου των φοιτητών αναβλήθηκε για τη 1 η ώρα (ώρα που οι φοιτητές του τμήματος ΗΜΜΥ έδιναν μάθημα).
Από εκεί και πέρα ήμουν εκεί. Αρχικά οι καθηγητές επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων,πράγμα όμως που δεν έκαναν επειδή οι φοιτητές είχαν κλείσει τις πόρτες. Στο χώρο βρίσκονταν και κάμερες από 3 κανάλια των Χανίων. Αυτό εξόργησε τους καθηγητές που άρχιζαν να φωνάζουν και να ζητούν να φύγουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι. Μετά από κάποια λεπτά και κάποιες συζητήσεις σε έντονο ύφος καθηγητών και φοιτητών, οι καθηγητές άρχισαν να αποχωρούν μαζικά με τον πρόεδρο του τμήματος να λέει οτί η ΓΣΤ αναβάλλεται. Όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε διότι μετά από 5 λεπτά και με απόλυτη μυστικότητα είχαν συγκεντρωθεί σε αίθουσα του κτιρίου επιστημών όπου και συνεδρίαζαν κρυφά και παράνομα(αφού μέσα στην ΓΣΤ δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των φοιτητών , κάτι που είναι υποχρεωτικό). Αμέσως έγιναν αντιληπτοί από τους φοιτητές κι το σύνολο των φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από την αίθουσα και έκπληκτοι είδαν τους καθηγητές με σηκωμένα τα χέρια να ψηφίζουν την αναμόρφωση σπουδών του τμήματος.
Όπως είναι λογικό τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι φοιτητές μαζικά μπήκαν μέσα στην αίθουσα. Κατά την είσοδο τους ένας φοιτητής κρατούσε και τραβούσε τη στιγμή με την προσωπική του κάμερα κάνοντας τον πρόεδρο του τμήματος να του ορμήσει και φωνάζοντας και σπρόχνωντας τον.
Μετά από διαλόγους σε έντονο ύφος μεταξύ καθηγητών και φοιτητών η "μάχη" μεταφέρθηκε στα γραφεία των καθηγητών. Εκεί υπήρξαν ακόμη πιο έντονοι διάλογοι όπου και πάλι ο πρόεδρος του τμήματος πρωταγωνίστησε. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε κωλόπαιδα τους φοιτητές και μαλάκες τους γονείς του, απειλούσε φοιτητές για το πτυχίο τους κι επίσης είπε οτί οι φοιτητές δουλεύουν γιατί η δουλειά είναι trendy!!!
Επίσης άκουσα καθηγητή ο οποίος είπε χαρακτηριστικά σε φοιτητή "θα σε πετύχω έξω από το πολυτεχνείο, θα σε πετύχω"...

Έλεος. Πραγματικά είχα σοκαριστεί από αυτή την νοοτροπία των καθηγητών του ΗΜΜΥ. Έκαναν χειρότερα κι από πεντάχρονα παιδάκια. Κοιτούν μόνο το συμφέρον τους και τίποτα άλλο. Η απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων απέναντι στους φοιτητές...

http://vrasmos.blogspot.com/2010/06/blog-post_9448.html

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟΥ ΗΜΜΥ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
    ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;